icon

Je lepší vařit nebo kupovat pokrmy s kousky pro děti?

6. črc 2022

Maminky malej mi začíná jist kousky ...Je lepší to dělat nebo teď už je lepší koupit ?
A pokuď dělat tak jakoukoliv zeleninu která se dá zamrazit očistím a nakrajim na větší kolečka a vařim do měka a nechám vychladnout a dám do sáčku a zamrazím? Nebo jak to děláte? Děkuji za odpovědi 😊

xmisas
6. črc 2022

Ji co jíme my, proč to komplikovat. Vařím vždy čerstvé.

autor
6. črc 2022

@xmisas Tak my jíme to co by asi mala nedala ...Kari rýže,buřty na pive,Čína,indická restaurace ... Atd...

michaela666
6. črc 2022

Když začala jíst mačkané, tak už jsem vařila každý den. Hodíš trochu zeleniny( klidně i maso) na napařovák na knedlíky, necháš do změknutí, vidličkou pomačkat a přidat kapku kvalitního oleje. Otázka max 15 minut. Málokterá zelenina uvařená na kousky bude chutnat rozmrazení dobře. Když si vezmu cuketu, bazar, brambory, lilek - rozmrazené kousky jsou jak hadr.

areh
6. črc 2022

Vždycky jsem uvařila něco ze surovin, co jsme měli my. Jak je zmíněno, dala jsem na pařáček a byla to rychlovka.

emillyhk
6. črc 2022

V takovém tom přechodném období jsem měla zmražený mixovaný základ ze zeleniny a masa a k tomu jsem přidala pomačkanou přílohu, co jsem vařila sobě. Takže třeba z mrazáku "svíčkovou" a k tomu jsem nasekala těstoviny. Nebo fazolky + maso a k tomu pomačkanou bramboru a trochu čerstvě uvařených fazolek. Hodně oblíbená u nás byla a je bramborová kaše s rybou 😊 Postupně už jsem přestala mrazit úplně a zvyšovala poměr nemixované části.

intonace
6. črc 2022

Když bylo něco co by syn nemohl měla jsem v mrazáku jinou variantu. Jinak jsem během přípravy oddělila část do které nepřišlo to co by ještě asi neměl a dodělala zvlášť podle potřeby 😉

xmisas
7. črc 2022

Takto je pak jiná no.. my jen občas jíme neco méně vhodného, ale i tak je aspoň část, co si dát může..🙂

jjasmina
7. črc 2022

Vařila jsem denně čerstvé, spíš obden

martiniquest
7. črc 2022

A ty bys jedla rozmrazene jidlo? Ja bych to do pusy nedala a tim padem ani diteti. Vzdy jsem varila čerstvé. Vzdyt je to otazka par minut.

autor
7. črc 2022

@martiniquest jedl to do teď...Tak nevím v čem je problém ... 🤷‍♀️

jjasmina
7. črc 2022

@martiniquest já tak tohle zmrazovani nesnáším teda 😃

michaela666
7. črc 2022

Můžeš mu dávat rozmrazené do hladka mixované s tím, že mu tam něco čerstvého na kousky přidáš. Ale celé jídlo jen rozmrazit bude fakt hnusné. Jen málo druhů zeleniny se hodí na zamrazování, aby nezměnilo chuť.

martiniquest
7. črc 2022

Lide jedi ruzne veci, kdyz nemaji na vyber 🙂

herbinaaa
4. srp 2022

tohle jsem nějak neřešila. Dávala sjem ji všechno, Klidně i do smetanového krému, jogurtu jsem ji dala ovoce, piškoty, cokoliv. Dítě je zdravé a roste