icon

Je řídká krupicová kaše vhodná pro miminko na noc?

martina1503
27. únor 2022

Pekny den maminky.Moja malá má 2mes. a 1tyzden.Teraz sme na nutrilon AR,ale zda sa mi ze je vzdy hladná.Papá kazde 2,5-3hod 100-120ml.Brusko je v poriadku a aj kaká kazdy den raz.Ale zial spinkáme velmy málo cez den max 3hodiny dokopi a v noci max 5-6hod.Cez den je dost nepokojna a cmúla cumlík ako keby bola hladna.Myslela som ze by som jej urobila na noc takú riedku krup.kasu.Aky mate nato názor vy?Dakujem za vsetky rady.

bara88
27. únor 2022

@martina1503 proboha jenom to ne,co jí to dá krom toho ze ji zaplacnes břicho

zuzkasim
27. únor 2022

Minimálně do 4 měsíců má být kojenec pouze na mléku, pak se mohou pomalinku začít zavádět příkrmy. Nevím, od kdy je teď "moderní" dávat lepek, před 15 lety se říkalo až od roka, každopádně v krupici lepek je, takže opatrně s ním i po té, co se začne zavádět. Je zcela normální, že kojenci tak málo spí, bohužel, tabulky uvádí často něco jiného jak realitu.

jjasmina
27. únor 2022

@martina1503 no ve 2 mes neee, dávala jsem nejdřív snad v 8mes, já kojila a malou jsem kojila velmi často a velmi často se budila i v noci

lv
27. únor 2022

Asi od 8m, ale není to nejlepší varianta ani v tomto věku. Mimina nespí, vážně. Naučí se spát i víc v noci, je na to ještě malá, 5-6h je super.

hezz17
27. únor 2022

@lv ja pochopila 5-6 hodin za celou noc. Ne tahem. To je pak opravdu malo

lv
27. únor 2022

@hezz17 aha, ja že je to ten větší, nejdelší spánek.

olga_
27. únor 2022

@hezz17 Málo, nemálo, ale krupice by stejně neměla být řešení 🙈

hezz17
27. únor 2022

@lv pise dokopy, takze pocitam celkem. Treba upresni.

@olga_ K tomu jsem se ja vubec souhlasne nevyjadrovala preci. Jen pokud ji 2m dite spi 8 hodin denne, tak by nemela byt ujistovana, ue je to krasny.

olga_
27. únor 2022

@hezz17 Vždyť nikde nepíšu, že s tím souhlasíš. ❤

terkezz
27. únor 2022

@martina1503 já bych teda ani rozhodně ve 4m nezačínala krupicovou ale rýžovou kaší

elesse
27. únor 2022

Jestli mas pocit, ze ma hlad, dej ji mleka vic nebo hustsi, ale krupici urcite ne

mia_von_prag
27. únor 2022

Prosím ta, nedavaj jej krupicu. 1. Kravske mlieko a lepok su absolútne nevhodne v tomto období 2. Bolelo by ju akurát brucho, určite by lepsie nespala

Prvé 4 mesiace sa pije len materske alebo umele mlieko, od začiatku 5.mesiaca sa začína s prikrmami. Najprv sa zavadza zelenina po lyžičkach, od 6.mesiaca mäso, postupne lepok a ovocie.

Prevarene kravske mlieko v rámci kaše by som davala od 10 - 12 mesiacov. Inak na pitie je vhodné aspoň prvé 2 roky umele alebo materske.

Ak by bolo dieťa hladne, davala by som viac umelého mlieka alebo častejšie... A poradiť sa s pediatrom.

te_reza
27. únor 2022

Na krupicovou kaši je opravdu malá.

fazolkazuzka
27. únor 2022

Víte co obsahuje krupice? Já ji nejím ani jako dospělá asi by mi prasklo břicho...