icon

Kdy jste začali dávat jogurtíky, příp. třeba pribiňáčky?

dadulka152
20. led 2018
lv
20. led 2018

Jogurt bílý (choceňsky a hollandia) v 8m, pribiňáky od roku

misuled
20. led 2018

Jogurty mezi trictvrte rokem, rokem, smetanky po druhem roce , jinak slozeni pribinaku zrovna zadna hitparada.

dixi86
20. led 2018

Jogurt bílý ca od 8 měsíců, domací pribiňák od roka zhruba.

absintka19
20. led 2018

Bily hollandia nebo chocensky doporucuji zavest mezi 8-12m, nekdo to napoprve neda, nekdo treba ano, musite otestovat po troskach. Kupovame pribinaky vubec-viz slozeni-to malym detem fakt nepatri.

drakenn
21. led 2018

Bílé jogurty cca od 6 měsíců při zavedení příkrmů. (živé jogurty jsem dávala od narození půl lžičky kvůli prdíkům - zabíralo). Pribiňáky vůbec, ani to nechtěli. To samé sladké jogurty s čímkoliv-lentilky, piškoty. Podle mě vůbec nenabízet. Do budoucna se vyhnete tomu - dítě nechce jíst, pouze pribińáky a brumíky.

dadulka152
autor
21. led 2018

@drakenn od ukončeného 6M? A v pohodě? Doktorka mi říkala kravské mleko od roka 🤨

absintka19
21. led 2018

@dadulka152 jogurt neni mliko. Mliko nejlepe kravske az od 2 let, jogurty doporucuji zavest az mezi 8-12m kdyz ma zavedenou zeleninu, maso, zloutek, ovoce a lepek. Jogurty diteti nejlepe s tukem mezi 3-4%. Ne light ani 10% nee.

absintka19
21. led 2018

@dadulka152 ono by im mleko chutnslo, ale podil bilkovin v kravskem mleku je vysoky a je to zatez na ledviny a jatra.

absintka19
21. led 2018

@drakenn presne. Zadne slazene, zadne lentilky a kupovane s glukozou, gumou, skrobem, cukrem...dnes si takovy jogurt, lucinu atd dokaze clovek udelat doma za par minut, bez pridanych blbin jako sul, cukr, skrob...Detem by to chutnalo, o tom zadna debata ale ja jim dam do ruky radeji jogurt s jablickem do ruky nez pribinak z obchodu ..nebo hitovku hostici s lentilkama?

dadulka152
autor
21. led 2018

@absintka19 tak fajn, Diky za info. Zatím máme zeleninu, ovoce, zkoušela jsem uz i lepek. Jsme na UM a máme velikeho jedlika 😀😀

absintka19
21. led 2018

@dadulka152 my taky UM 🙂 no mi rikejte :( ta nase kyselinka nas jednou sni. Ji uplne vse co uz ve veku 8m muze a je toho hodne -zelenina, maso, zloutky, ovoce, vlocky, jogurty, ryzi, testoviny, jahly, bulgur, pohanku...Tak to je supr ze papa. Lepsi nez nejedlici, vzdy je to o mamince jak se k tomu postavi. Ja varim vse doma a vim co tam dam.

dadulka152
autor
21. led 2018

@absintka19 Ja začínala se skleničkami první lžička, ale teď už taky vařím 😊 to mu chutná více 😊👍 na našeho jedlika asi nemáte 10,5kg a 70cm v necelých 5M 🤨 ale snažím se dodržovat dávky a časy a stejně tolik přibral.

drakenn
21. led 2018

jogurty jsou zakysané, tak to nevadí

luciekiki
28. led 2018

Já dávám od 6 měsíce bílou holandii odpoledne k svacine a sní celou, moc ji to chutná 😉

verinikki
28. led 2018

Zakysaný čistý jogut (tedy mléko a kultury) jako další s náběhem masitých příkrmů. Jinak normální mléko jsme dali od roka - to už malá baštila vše včetně ořechů, atd.

bekyc
28. led 2018

@verinikki Můžu se zeptat, jak dáváte ořechy? Nějak je rozemelete, nebo co s nimi?

verinikki
28. led 2018

@bekyc
No dávala jsem pravidelně mleté do kašičky, měli jsme v té době i vánoce - tak klidně i ořechové těsto. Jinak pod dohledem baštila i celý vlašský - ale to záleží na zubech.

luj89
28. led 2018

jogurty dam nejdriv v 8 mes., cokoliv s tvarohem ci cukrem nejdriv od roka.

mku
28. led 2018

Nam mudr doporucila zacit po troskach od 6m

ladyhacek
28. led 2018

Od 8m holandia a asi od 15m lipanka. Lipánek má že všech nejlepší složení. Pribináček nic moc. Nebo jsem dělala domácí tvaroh vyslehat se šlehačkou a přidat vanilkový cukr. Přidávala jsem málo aby to nebylo tak sladké 🙂