Mám mu dávat skleničky? Vařené příkrmy nechce

hermionagranger
5. led 2018

Už jsem zoufalá maminky. Prcek má 8 měsíců a vůbec nechce vařené masozeleninové příkrmy. Připadá mi, že mu vařím jak v Hiltonu ale nic prostě nechce. Mám kuchařku od Annabel Karmel a ani nic z toho mu nechutná. Naprostá ztráta času a peněz. Tak ráda bych mu vařila ale už mě to prostě nebaví. Když mu nedám nakonec tu skleničku tak řve hlady a chce prso a kojím pak hrozně často, místo toho, aby kojení ubývaly. Myslíte, že vadí když mu budu primárně dávat ty skleničky a domácí semtam zkoušet. Ps: nepomáhá to dávat půl na půl, ani dávat domácí z té sklenky (vždy to ohřívámv mističce)

absintka19
5. led 2018

Nemuze mu vadit konzistence? Das tu nejaky recept at vim o cem to je? Ono u kojenych deti to trva nekdy i trikrat dele nez u nekojenych. Proste prso je prso. Nemyslim ze je to sklenickou.
Ono kazde dite je original. Ja bych ti mozna mohls na email poslat brozurku podle ktere jsem krmila ja-jak na to, rady, taktiky atd.(sliva, chvalenu, vysvetlovani...co ptoc a jak) A mala po mesici basti vse a krasne, bez plivani, prskani, otvira pusu (podmineny reflex na slovo HAM). Rada bych ti pomohla. Mizna to chce jen vice casu. Sklenickami to neni. Davas mu i olej do jidla jak je nezbytne?
Tezko radit. Vsichni jsme se naucili jist, mekdo driv nekdo pozdeji

beruda
5. led 2018

Třeba na to ještě prostě nedozrál. Některá dítka jsou zvědaví hladovci a sápou se po každém talíři už snad od půl roku, jiná k tomu dospějí později. Tak prostě zatím koj a občas nabídni lžičku, dvě, není pravidlo, že by v tomto věku mělo kojení ubývat, každé dítě to má jinak. Ve skupině podporující kojení jsou dokonce roční děti, které prostě příkrmy ještě vůbec nechtějí a jsou z 90% kojené a naprosto v pořádku.

kejt29
5. led 2018

Jsou deti, kterym vic chutnaji sklenicky, tak je klidne davej. Pak bych treba zkusila soupnout do toho jednu lzicku sveho a casem pridavat az sklenicku plne nahradite 😉

hermionagranger
autor
5. led 2018

Ovoce baští krásně, i kaše večer. Když jíme my, tak vypadá, že by si dal s námi. Obědvám tedy s ním i dělam, že to beru ze svého talíře ale nic. Prostě zavře pusu a nic si tam nenechá dát.
Konzistence jsem zkoušela snad všechny možný. U těch skleniček je mu to jedno, může to být tekutý, tuhý, s kousky i bez. Nejdřív jsem dělala takové ty klasické šlichtičky. To ze začátku jedl ale pak už nechtěl. Tak jsem začala dělat vývary, ty taky párkrát snědl, ale pak už nechtěl. Dneska jsem třeba dělala podle té knihy batáty s lososem a špenátem (na oliv.oleji orestovat pórek a batáty, zalít vývarem a podusit. Pak přidat špenát a kousky lososa. Nakonec nechat rozpustit trochu parmezanu a maličko bazalky).. nebo včera batáty, máslo, smetana a masíčko (to si maminky hodně chválily někde na netu).

hermionagranger
autor
5. led 2018

@absintka19 to bysme byla moc hodná kdybyste mi poslala tu brožuru

ladyhacek
5. led 2018

Dávala bych skleničky. A zkoušela jsi koukat složení napodobit? Je ve skleničkách oliv olej? Dáváš primárně? Třeba mu nechutná on ?? Já dávala máslo nebo řepkový zkusila bych i tuhle variantu on ten olivový má zvláštní aroma.

odula
5. led 2018

mě první dcera nejedla nic než skleničky. do ty doby, než jsme začali přecházet na normální jídlo. jestli basti krasne ovoce í kaše,vubec bych to neřešila a bez výčitek bych mu ty skleničky dávala 🙂

misa357
5. led 2018

@hermionagranger Nestresuj se a dávej skleničky. Jen si hlidej složení a nedavej šunty typu Hami, Hello, atd...

rheesa
5. led 2018

Netrap se, jsou děti co nic jiného než skleničky neochutnají a taky žijou... Třeba se to za měsíc obrátí a sklenička bude fuj ;) Holt děti mají svá období 🙂 Annabel Karmel máme taky a vypozorovala jsem že čím složitější jídlo, tím míň ho malej jedl, naopak čím větší blbost, tím víc se po tom mohl utlouct...

hermionagranger
autor
5. led 2018

@misa357 zrovna Hami mi přijde fajn, třeba zrovna po Hippu se mi už několikrát po...

kuliseks
5. led 2018

Ja ve finale taky davala jen sklenicky, pozdeji se to zlomilo a ted ji uplne vsechno🙂 sklenicek bych se nebala.

aviho
5. led 2018

nestresuj se, když chce skleničky, dávej skleničky 🙂 akorát to leze do peněz ☹ můj druhý syn byl kojený skoro plně do 10m, pak se to začalo lepšit, ale i tak ovoce nechtěl, ohřívané jídlo nechtěl, srovnalo se to s nástupem do školky, tehdy začal jíst hodně a všechno a vydrželo mu to 🙂

hermionagranger
autor
5. led 2018

@odula a kdy se přechází na normální jídlo? Kolem toho roka?

@ladyhacek s tím olivovým olejem mě to nenapadlo, zkoušela jsem místo toho máslo ale řepkový ne. Zkusím, díky

absintka19
5. led 2018

@hermionagranger poslete mi pls do zprav vas email.

bekyc
5. led 2018

Uplně si pamatuju, jak jsem mu poprvé uvařila bio maso, brambory a mrkev a jak jsem byla špatná z toho, kolik práce to dalo a on to vůůůbec nechtěl. Občas jsem to ještě zkusila a výsledek stejný. Proto byl od 5 do cca 10 měsíců na skleničkách, pak mu přestaly chutnat, tak jsem zas začla vařit. Teď už by ji ani náhodou nepozřel, jedině domácí. Nestresovala bych se tím, skleničky jsou kontrolované a dají se koupit v bio kvalitě. Není to jako ze zahrádky, ale nic špatného to taky není. 🙂 A přijde čas, kdy bude zas chtít jen normální jídlo.

yelowangel
5. led 2018

Taky jsem dávala skleničky, ze začátku spíš pro jistotu aby to nebylo moc slaný a nebylo tam to a ono a pak jak trochu povyrostl nebyl problém přejít na normální jídlo. A taky jsme v baráku měli dítko co nechtělo nic jinýho. Tak prostě kupovali skleničky dokud si mladý pán neřekl že chce zkusit ochutnat od rodičů. Klid, přečti si akorát vždycky složení, však on se rozjí že nebudeš vědět kde na to brát (máme jenom my takový bezedný dítě už ve 2 letech nebo je to normální?) A zkus vyřadit batáty a nahradit je normálníma bramborama, psalas 2 recepty a v obou byli a třeba náš malej tvrdohlavej si postavil hlavu že batáty prostě jíst nebude a nebude a nedostala jsem do něj víc než počáteční lžičku. Neboj to se poddá, však on hladem neumře. Nechce teď, dá si později (až povyroste) Jo a Hami jsem taky brala přišlo mě to podle recenzí fajn a malýmu to chutnalo

hrasek15
5. led 2018

@absintka19 mohla bych vás taky poprosit o u brožuru? Děkuji!

nellygray
5. led 2018

Nech se vést okolnostmi. 😀 Nechce, tak mu to nedávej. Můžeš klidně pořád převážně kojit, pokud tě to nějak hodně nevyčerpává. A jestli to není nějak zásadně proti tvému přesvědčení, tak mu dávej lahvičky. 😉 Třetí dítě mi doma vařené nechtělo skoro nic, tak jsem dlouho kojila, dostával kusy vařené zeleniny a ovoce do ruky, a vlastně od 10 měsíců jedl s námi... jako samozřejmě že ne guláš s knedlíkem, vařila jsem trochu podle něj, ale jedl už víceméně všechno.

jitka0a
5. led 2018

Moje dítka taky občas měly skleničku a jsou v pohodě a jaké mu chutnají? Možná bych zkusila tu konzistenci jestli je dobrá. Když bude složení skleničky dobré, tak v tom nevidím problém. Malý mi chtěl jíst taky jen skleničky, ale stojí dost peněz a tak jsem si řekla dost. Přestala jsem je kupovat, jen když jsme třeba někde dlouho venku, tak jsem mu jí koupila, když jsem sebou nic neměla a jinak pak jedl domácí, protože nic jiného nebylo. Chce to zkoušet a hlavně vytrvat a někdy méně je více, myslím tím třeba kombinace a tak.

fallingstars
5. led 2018

Dávám jen skleničky a v pohodě. Je to hlídané a nic špatného v nich není (kupuju Hipp). Jen moje mamka občas malé něco uvaří s dovětkem: “Ať taky občas ochutná opravdové maso...” 😅😅

hermionagranger
autor
6. led 2018

Super, jste hodné, úplně jste mě uklidnily. Jak je to moje první dítě tak jsem taková "napnutá" abych dělala vše dobře a nezpůsobila mu do budoucna nějakou újmu 😐

hermionagranger
autor
6. led 2018

@jitka0a nejradši má Hami, občas nějaký Hipp. Zkoušela jsem i Babylove, ale DM mám zrovna hodně z ruky

@yelowangel batáty zkusím vyřadit. Dřív je měl rád, stejně jako dýni, ale teď už nějak ne no.

linbrno
6. led 2018

Malá mi taky začla odmítat příkrmy, ale proto, že už chce jíst "normálně". Má ráda větší kousky, takže jsme najeli na kuskus, jáhly a těstovinovou rýži. Když se na tohle napatle ta "kaše" , tak to sní.

absintka19
6. led 2018

@hrasek15 utcite, do zptavy pls e-mail adresu mi poslete.

absintka19
6. led 2018

@hermionagranger krome stravy kouknete ke me do blogu kdyz uz se bojite chyb 🙂 nejake rady tam mam. Zdar

ivular
6. led 2018

@hermionagranger Není důvod k zoufalství. Znám spoustu miminek, které začaly akceptovat příkrmy až kolem jednoho roku. A teď pozor: můj syn byl PLNĚ kojený do dvou let! A neuteklo mu nic;)

linee
6. led 2018

Pokud ti odmita jist tvou stravu, tak mu davej sklenicky. Moje mela take obdobi, kdy jedla napr. dva tydny pouze mnou varene a najednou pouze sklenicky a zkouset, co prckovi chutna a nebo mozna mu vadi konzistence, popr. vzdy dat neco sladsiho - mrkvicka, bataty, kukurice a pod.

cranbie
6. led 2018

A co zkusit davat rovnou kousky? Najdes jako metodu baby led weaning. Jde o to ze vynechas pyre a rovnou davas podusene mekke kousky, on si je chytne a zuzla, kouse dasnemi a nauci se na tom jist normalne

jitka0a
9. led 2018

@hermionagranger Tak tyto skleničky jsou v pohodě se složením. Myslím že časem se to poddá. Chce to čas, ve školce stejně nebude jíst ze skleniček 🙂. Nebo potom bych zkusila mu dávat do ručky třeba mrkev nebo okurku ať jí třeba jen žužlá, ale postupně přijde tomu jídlu na chuť. A co ovoce, to jí v pohodě?