Maminky chronických nejedlíků a odmítačů mléka, pomoc
☹ Maminky (prosím hlavně ty, kterým děti odmítají pít jakékoliv mléko) , syn (9m , korigovaně 8m) , existuje na snad minimálním množství jídla za den.
Kolik a jak často Vám papaly vaše děti - nejedlíci? Kdybych to nechala na něm, nechce celý den nic, jsem už zoufalá, trpím už skoro depresemi, že mi nikdy nevyroste... atd. Jsem opravdu téměř na pokraji sil a prosím o radu / podporu / zkušenosti Vás co jste na tom podobně, nebo máte něco podobného za sebou.... Děkuji všem 😅
Hroznový cukr dáváme , efekt 0 :/ , do B12 nejdu, je narozený předčasně, doktorů a trápení má dost za sebou.
On má asi ještě i ABKM , takže jsme trochu limitováni i tímto. Ale hlavní problém je prostě to, že jíst opravdu nechce... a když už jo, tak maličko od všeho :(
Pises ze ma ABKM,my taky mame podezreni a maly je jedlik,ale ja mu vsude davala Fruchtsusse...koupis to v obchode se zdravou vyzivou,je to ovocny cukr a tim jsem predesla ,ze mu bude chutnat i to horke mliko Nutrilon Allergy care...snad nam to pomohlo....pokud se mu to prislazovat....ovocne,zeleninove prikrmy .... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Allergy care nevezme do pusy ať přislazený nebo ne , to je marný boj. Má ho jenom do kaše a ani tu nechce :/
A ty od Nestle...Alfraae..ja nevim jak se to pise,jsem cetla ze nejsou tak horky....maly potrebuje do jednoho roku mleko....resila jsi to s doktorem???Maly nam teda nepil Alergy care 1 a na dvojku uz si slusne zvyknul....
Holky a jak to řešíte když nechce jíst? Necháváte bez jídla? Řeším stejný problém už 3 měsíce. Začlo to tím že malá ve třech měsících a kousek odmítala mléko.. pak se začlo ve čtyrech měsícíh a kousek příkrmovat.. docela to šlo ale postupem času... ted nám je skoro 7 měsíců a už jsme měli zavedenou dopo přesnídávku, oběd a kaši na večer. Papala hezky ale jako mávnutím proutku, musela mít všechno řidké, papala... ale ted jenom jak vidí misku vzteká se, sní dvě lžičky, začne se dávit a zvracet.. pomohly trochu hračky nehračky.. u toho jedla, ted už ani to ne... Řešila jsem to včera u doktorky.Ze zdravotního hlediska je zdravá, čiperná holčička.. řekla mi at na dva dny zkusím dávat jenom UM ale jak když ona píje mléko jenom v noci a na večer když je unavená a v polospánku... jsem už z toho docela na prášky ☹
@lenii82 prochazime uplne stejnym problemem uz od narozeni mi mala malo ji jen MM pak pri zavadeni prikrmu nrchtela absolutne nic, jen MM s postupem casu se to lepsilo zacala jist jogurty presnidavky rohliky se syrem i obedy ale vsrchno ve strasne malickych davkach :/ a v posledni dobe se mi zda ze se to jeste horsi, jsem takr zoufala mame za sebou ruzna vysetreni na nic se neprislo jen to ze ma v moci streptokoka a to si myslim ze s tim nesouvisi je zdrava akorad ta vaha... Ted mame v roce a pul na necelych 9 kilo.. Je to boj takr jsem uz z toho na leceni kdyz vidim ostatni deti jak hezky ji je mi nekdy do breku, a jaka jr u vas vaha a vyska?
holky, u nás bylo to samé...od narození se nechtěl kojit, nechtěl UM, nechtěl příkrmy...do 4 nejedl nic...jako že si jednou kousnul do housky a šlus....ted je mu čerstvě 8, váží 19,5kg, něco sní....ale je toho málo, jí hrozně málo potravin, kdyby mohl, tak nejí celý den.....
no moc jsem vás asi nepotěšila....jinak je zdravej jako řípa, nemocný nebyl do pěti let ani jednou, v pěti měl jednou ATB a od tý doby zase nic...ale je prostě malej, hubenej a nežravej 😝
Holky vydržet , já mam chronického nejedlika ,a teď ve 25 měsících normálně začíná jist !!! Žádné velké porce spis jak vrabecek, chodím s nim při prochazkach a tak i 3x denně do obchodu aby si vybral, na co ma chuť, někdy si vybere jogurt , někdy Koblížek , někdy hrušku ale musí sám , na hřišti pak vytáhnu nozik a hrušku mu loupu, dokud ma na ni chuť. Taky chodíme i k babičce a babička ho vezme za ruku a ukáže mu co ma doma ona , často jiné polévky apod a tam si taky dá . Je to na palici ale začíná jist teď ve dvou letech konečně , jinak nejedl vůbec nic
Jinak nas měří 97 Cm a váží 12 kg
To se lehce rekne, ale nejvice me vzdy stve to, ze kolem mr jsou same maminy ktere maji oproti moji male male zrouty :D proste deti ktere opravdu dost spapaji a vzdy kdyz to vidim je mi koji male lito a taky jak me vytaci jak se na nas divaji jako kdybych ja ji nedavala schvalne jist... A ty poznamky? Ze je droboucka hubena a jakto?? To muj maly sni o dost vice atd.. Proto jsel z toho nkdy na pokraji sil a muzu se snazit sebevic a kolikrat do ni nedam nic , nekdy ma dny ze sni nekdy ne no... A uz me to prestava bavit, prootze si rikam ze uz by ve svem veku mela hezky papat ://
@novgan Ahojky, já jsem na tom podobně, zralá už na psychiatra ☹ . Mám 4 měsíční holčičku a ta mi taky bojkotuje mléko. Teď jsme začaly s příkrmy. Mléko mi pije taky buď ve spánku nebo v polospánku, výjimečně si dá při plném vědomí. JSem fakt zralá na mašli. Jak ti malá přibírala, když takhle bojkotovala mlíčko?
@tucica Ahoj, to je mi líto že máš taky takové trápení. My mame necelý týden 9 měsíců a je to pořád stejně. Mléko pořád pijeme v polospánku. Když je skoro tuhá vypije vše ☹ příkrmy ani nemluvím. Pokud ji něco nebaví a nehraje si s něčím prostě nejí. :-/ Mě už pomůže jedině blázinec. Naštěstí malá příbírá hezky. Většinou půl kila za měsíc. Poslední měsíc dokonce kilčo. Už mi u jídla tak nezvrací, tak něco více přibere. Ale je to tím že ji neodbývám tím nechceš, nedostaneš. To bych musela za ní chodit pořád s flaškou nebo miskou mléka. Prostě to pořád na ni zkouším, vymyšlím nové a nově věci dokud nesní požadované množství nebo nevypije mléko. Chce to fakt se obrnit a být trochu klidná, jinak to nepůjde vůbec. Fakt vlastní zkušenost. Občas vzteky vybuchnu a je to horší a když se uklidním tak je fakt že papame. Ale je to na prd.. Nejvíce mě štve že se nemůžu sebrat na celý den nebo aspon půl dne někde pryč jinak by nic nesnědla když už máme takové rituály. Hlavně stím mlékem :-/ Tedkom už sice mléko pije jenom v noci, odpo svačinku a večer, ale i tak.
@novgan Ahojky, no bohužel máme takové trápení a já už jsem zralá na cvokhaus...Už se mi z toho stresu rozhodila i štítná žláza ☹ . Já vím, že bych měla být v klidu a nenervovat se, ale ono se to lehce řekne a už hůře koná 😢 . Tak to je príma, že ti malá hezky přibírá, mně doposud přibírala taky krásně ale teď to bude tak max. 300-350 g od poslední kontroly u dr., což jsou tři týdny. to se paní doktorce asi líbit nebude ale co mám dělat 😢 . Doposud přibírala tak 190 g/týdně, teď budu ráda, když to bude přes 100 g/týdně...V pondělí jdeme na náušničky, tak jsem dohodnutá s mudr., že si ji nechám převážit a dohodneme se co a jak dál...Vy se máte, že už máte 9 měsíců, přece jen už jí můžeš k tomu jídlu nabídnout větší sortiment...A příkrmy ti nechce? A jak ri přibírala v době, kdy ti přestala úplně odmítat to mlíčko po tom třetím měsíci? Já to musím taky v pondělí vyřešit s dr, protože to už není možný☹
holky, jsem ráda, že jsem narazila na někoho, kdo to má stejně jako my. bojujeme s tím od narození. MM nechtěl, jen s vždycky cucnul, mlíko docházelo, dávám dokrm, to vypije max. 150ml denně. jinak pije jen v noci. příkrmy začal papat krásně, ale pak najednou totální bojkot a nic, jen pár lžiček. teď začal jíst oběd, tak jsem šťastná, že aspoň něco. za 2 měsíce přibral jen 100g. doktorka se na mě dívá jak na blbce, že se asi málo snažím nebo co.
některý doktorky jsou jiný, ta naše mi přijde taky že má ze mě jenom srandu že mi dítě toto vyvádí. Jsem z toho docela neštastná a čekala bych od ní trochu pomoci nebo rady. Už se mi stalo že jsem z toho stresu tak vybuchla že jsem na malou i řvala vzteky. CHtěla bych to hodné dítko které mají všichni, krásně papa, pije a nevzteká se a denně nonstop neřve ☹
@editkaromana momentálně v 11 měsících (10 měsících korigovaně) má cca 74 cm a 8,2 kg . Ale jíst by nemusel , zvládá pidi porce a kousky neexistují, to blije jak Alík. Sedíme stále doma a krmíme , krmíme, krmíme.... Pokud by si u jídla nehrál, tak nesní nic 😒 . Pořád jsem zralá na psychiatra , ale lehce mě drží to, že něco málo přibere každý měsíc a to leze , stojí a nejraději by běhal nonstop.... rostě neposedí, aktivní je až až, tak snad mu to co do něho natlačíme stačí a asi bude drobek a prcek (možná na to má i nárok - narodil se 42 cm/1650g).
Všem Vám maminky držím palce, bojujte, je to ale vážně na hlavu.... zvlášť když Vám nemá kdo pomoct (babičky máme moc daleko) a jste na to x-krát za den samy.... Někdy už se mi dělá zle, při představě, že zase musím krmit 🙄 . Taky občas až s brekem sleduji děti kamarádek, jak papapí krásně a ještě chtějí přidat, vždycky si říkám, že to bych chtěla jednou zažít 😵 .
Mléko nepije Lukášek od 6. a to ani ve spánku a zvládnout se to dá, tak nevěšte hlavu 😅 .
Jsou to taková blbá období, já s dcerou bojovala do 3 let v různě dlouhých etapách Pak se rozjedla ve školce a má v 6-ti letech 20 kg 😀
@luckavolosyn blbé je, že to období trvá 10 měsíců, to už je fakt člověk zralý na blázinec. A jediné v co každý večer doufá je, že se to ráno už KONEČNĚ zlomí a ono zase nic 😒 😒 😒 😒
@lenii82 ja vím ze je to těžký, dcera byla do 2 let prakticky jen na troše sunaru a krupkach a az pak se to zlomilo a začala i hezky nabírat váhu. Doktorka mi rekla, ze podvyzivena neni a ze na hlad neumre. Je pravda ze ty hladovějící období trvaly treba tydny nebo 1-2 mesice tak chápu jak je to pro tebe těžký
Holky pokud to nejedení dlouho přetrvává, tak bych požádala dr. o odběr krve, pro jistotu, rozvíjí se mozek a pokud nedostává určité látky, tak to může mít fatální důsledky. 😔 Já taky bojovala, je to opravdu psycho, stále nám hrozilo sondování, každé jídlo velký stres, už jsem nevěděla, co male nabídnout.-(.
@hojda Je pravda, že když už měla malá trošku rozum a bojkotovala mi jídlo, tak jsem jí postrašila nemocnicí a vždycky i když s řevem mi něco malinko pojedla, ale to bohužel u takovýhle prťousků nelze, že ☹
@hojda to třeba u nás není problém (odběry a vše další OK , mrňavec je zdravý- díky Bohu) , jenom prostě nebude a nebude jíst ☹
@luckavolosyn tak, tak .... dcera když nejí, tak to nějak nehrotím, sama si řekne a dá se lépe a více jídlem ošálit.... ale ten prcek je větší oříšek 🙂
@lenii82 Ach jo, to je jako u nás doma. Už nevím jak vůbec pokračovat. Pořád si v duchu říkám že když bude větší, zlepší se to. Ale tím se jenom asi uklidnuji abych uplně nezmagořila a nevybouchla fuč. My teda v 8 měsících vážili přes 9 kg, ted už asi budeme mít více (9 měsíců) ale to jenom asi fakt proto, že ji trošku nutím jíst s těma hračkama a nenechám se odbýt po dvou lžičkách.
@martinano89 a co můžeš dělat, když to nechce, vím jak ti musí být ☹ . A s doktorkou jsi o tom mluvila, že nechce baštit vůbec?

zkuste čaj slazený hroznovým cukrem - podporuje chuť k jídlu. Když by měl podváhu, doktorka mu může píchat B12, ale to už je pro děti trochu silné kafe (injekce 2x týdně min 1 měsíc). Taky jsem byla nejedlík. Nucení do jídla fakt nepomáhalo. Že nechce mléko ani tak nevadí, jsou potraviny, které obsahují vápníku daleko víc.