icon

Napadá vás, jak lze využít skleničky od přesnídávek?

alice25
20. črc 2014

Maminky, máte nějaké tipy jak lze využívat tyto prázdné skleničky? Vratné nejsou a šroubovací také ne - zavařujete do nich něco? A pokud ano drží stejně jako šroubovací? Díky za odpovědi.

Napadá vás, jak lze využít skleničky od přesnídávek?
mat_ova
20. črc 2014

Do šroubovacích zavařuju, nešroubovací fasuje manžel do dílny na různé hřebíky, šroubky a jiné drobnosti...

fykyska
20. črc 2014

Na zavařování, na droboť do dílny, na koření na chalupu, na domácí jogurty, do tříděného odpadu 😀
Bez víčka jako nádoba na barvy na sklo, ozdobené na zasazení drobné kytičky 😉

hojda
20. črc 2014

Na zavařování moc nedrží, lepší jsou ty šroubovací. Co postavit skleník 😀 😀 😀 😀

tkanicka
20. črc 2014

my ještě děláme sezónní svícny s dětmi (natřeme temperama) a až bude terasa, asi bych z nich chtěla svícny ven

elvira
20. črc 2014

Už je dávám do tříděného, pořád jsem je schovávala, že do nich něco zavařím, nakonec jsem jich nasyslila dvě bedny, tak šly... 🙂
Ale dělala jsem do nich kdysi domácí přesnídávku a nestalo se, že by nedržely a zkazily se.

verunka_korunka
20. črc 2014

taky jsem je videla použité v dílně na šroubky, asi by to šlo i na knoflíky a další věci na šití a podobně... viděla jsem jak byly přišroubovaná víčka k poličce zespod a sklenice se jen odšroubovali, ale nevím jak moc drží tyhle víčka na sklenicích 😀 nemám zkušenost...

maifa
20. črc 2014

Ty s klasickým závitem mám přidělaná víčka v kuchyni na skříňce a v nich koření ( jako je to na obrázku výš s knoflíky)

hanuu
20. črc 2014

Já občas použila spíš do mrazáku než na zavaření. Pak jsem to taky malýmu naplnila krepákem, každá sklenička jedna barva a pěkně si s tím vyhrál. Pak ještě různé svícny jak tu bylo už zmíněno - podzimní nebo i jako dárky na vánoce tvořené spolu s dětmi.

mooncaa
20. črc 2014

Na marmelády to stačí, ty se plní horké a pak jen otočí vzhůru nohama. Na klasické zavařování ne, to mi víčka vyskákala. U marmelády mi teda letos jedno víčko taky odskočilo, takže jsem víčko vyhodila a použila jiné.

elllenka
20. črc 2014

Dávám do toho marmeládu, letos se chystám že zkusím udělat dětské výživy a jinak tyto skleničky úspěšně využívám na mražené jídla pro mrňata.

hansed
21. črc 2014

buď do tříděného odpadu, nebo zkusit jinak využít.... já jsem z nich udělala stojánky na pastelky, fixy atd., dá se do nich dát svíčka ....

datela
21. črc 2014

I když ty víčka moc nedrží,tak v tom vydrží pečené čaje

dzejnab
21. črc 2014

do klasicky škroubovacích zavařuju a do těch "blbých" dávám marmeládu - ta se nezavařuje a víčko to udrží