Nemléčné rýžové kaše. Jaké byste doporučili pro 6měsíční miminko?

georginka15
18. pro 2023

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jakou byste mi doporučili nemléčnou rýžovou kaši pro 6ti měsíční miminko? Zatím je plně kojená, ale dle doktorky máme už začít s masozeleninovými příkrmy a kaší kvůli menším váhovým přírůstkům.
Předem děkuji za vaše reakce.

martulka88
18. pro 2023

@georginka15 Syn ABKM a kupujeme jak v DM jejich značky, tak třeba hami.

erchia
18. pro 2023

Ahoj, máme zkušenost s nemléčnou rýžovou kaší od Sunaru i s rýžovou z DM.
Obě jsou za mě fajn, sunarová možná jemnější, ale zase mi přišlo, že líp se rozmíchává ta z dm, což zní jako paradox, ale je to tak, dm je tedy taková na pohled hrubší.
Začínali jsme u syna asi plus minus v pěti měsících na sunarové, a pak o něco později začali kupovat dm, přece jen je levnější. A s Hami banánovou rýžovou máme taky zkušenost a dobrý. Ovšem náš syn sní, co mu dáme, ačkoli taky jako menší jsme bojovali s váhou, tak uvidíš...
Jinak, pokud by třeba slečně nejelo, tak časem, až bude moc ovoce, by šlo najet na to, že do kaše čistě s vodou přidávám plus minus půlku ovocné přesnídávky, právě tedy z dm většinou 🙂 Případně ze začátku jsem mu do toho dávala banán. S mlékem, jak je dle návodu, jsem dělala asi jednou.

A brzy možná přijde chvíle, kdy doktorka doporučí i cereální nemléčné kaše, tak tam můžu doporučit jen Sunar. Z dm jsme zkoušeli a ta synovi neseděla. Tedy snědl ji, ale pak byl takový neklidný, což většinou není, tak už jsem kaši radši nezkoušela a jedu dál v sunarové.

georginka15
autor
19. pro 2023

@martulka88 máme právě taky ABKM tak proto máme začít s rýžovou nemléčnou kaší míchanou se sušeným mlékem Althera. Dívala jsem se, že ta Althera je od Nestlé, tak jsem si říkala, že bych zkusila od Nestlé i tu kaši, ať to má jednu značku. S tou náhodou nemáte zkušenost? 🙂

georginka15
autor
19. pro 2023

@erchia super děkuji za info. 🙂 A dávali jste kaši na večer nebo ráno?

erchia
19. pro 2023

@georginka15 Rádo se stalo 🙂 Kaši má stále a dáváme na večer 🙂
Asi od půl roku jedeme zhruba takto - ráno - jogurt s banánem, dřív banán s přesnídávkou, oběd - maso/zelenina, Nutrilon, odpoledne/k večeru - kaše s přesnídávkou, na noc - Nutrilon.
Taky měl/má podezření na abkm, takže jogurt jsme zaváděli postupně, ale jinak jedeme v jeho 15 měsících víceméně stejně 🙂

georginka15
autor
19. pro 2023

@erchia a co říkáte na kaši od Nestlé - Gerber? Mám od doktorky totiž na míchání kaše předepsané sušené mléko Althera a to je od Nestlé, tak jsem si říkala, že by to měla malá od jedné značky.

erchia
19. pro 2023

@georginka15 S kašema zkušenost nemáme, nicméně maso - zeleninové příkrmy mají dost chutné. Prcek je párkrát měl a já většinou lžičku ochutnám, když mu dávám něco nového.
A chápu, že chceš dávat od stejné značky 🙂

martulka88
19. pro 2023

@georginka15 My zkoušeli různé, ale nejlepší, co Matymu chutná, tak je od hami. Tam je výhoda, že je defakto všude sehnatelná. My jsme s kašema začali až někdy v 8 měsících. A kaši dostává na večeři o víkendech. Někdo ti řekne, že je lepší koupit krupičku a udělat. Ale nám to vyhovuje, že je to instantní ☺️

xxx3d
19. pro 2023

@georginka15 dávali jsme tuhle https://www.benu.cz/babybio-nemlecna-ryzovoquin...
byla super! nejlepší.

georginka15
autor
22. pro 2023

A ještě se zeptám, čím začít - kaší (na noc nebo ráno?) nebo zeleninou?

tereziezavily
24. pro 2023

@georginka15 Ideálně tu kaši vůbec nedávat. Pokud kaši, tak ráno, a kvalitní domácí, ne prefabrikovanou z krabice. Kaše na přibírání je zastaralá a odborně neopodstatněná rada, kaše je sacharidová bomba. Stejně tak ta masozelenina - z mrkve a libového masa, kterým se začíná, logicky dítě nepřibere více než z mateřského mléka, které je vysokokalorické. Naopak, velice často se stává, že dítě začne s přírůstky stagnovat, jakmile se mu ta jedna dávka vysokokalorického mléka s širokým spektrem živin nahradí nízkotučným kuřetem a dýní. Pokud existuje opodstatněná potřeba dítěti zvýšit váhový přírůstek, potřebuješ do něj dostat především kvalitní tuky - nastuduj vysokokalorické potraviny vhodné pro miminko a způsob podávání.

lennus
25. pro 2023

@georginka15 Dělala jsem domácí třeba z jáhel, ty kupované se mi moc nelíbily, jde i z pohanky, mléčné rýže, quinoa, amarant.

lennus
25. pro 2023

@georginka15 Kaše radši ráno, na noc se už nedoporučuje jako dřív, jsou to sacharidy.