icon

Opravdu je tak velký hřích ohřívat příkrm v mikrovlnce?

jkur
12. bře 2015

Opravdu je tak velký hřích ohřívat příkrm v mikrovlnce? Zkusila jsme to jednou a oproti vodní lázni to je za 30 sekund ohřátý. Všude to ale nedoporučují.

Strana
z5
terezapetrova
17. bře 2015

@happylenulka Vás čas bych chtěla mít 🙂

yildiz
17. bře 2015

ja mikrovlnku pouzivala a pouzivam porad 😀 nevidim na tom nic spatneho - to by clovek taky nemohl nic jist pit ani snad dychat..pac skodlive je skoro vse 😀 a pro deti 100% 🙂 - samo ze vseho s mirou ....a kazdemu vyhovuje taky neco jineho ...kazdy jsme jiny ....ja na tom nevidim ale nic spatneho a ani jako spatna matka se tim, ze ohrivam jidlo v mikrovlnce, necitim 🙂 holky jsou zdrave a v pohode 😀

marketkab
17. bře 2015

@evka_praha hotovo 🙂

olicka1
17. bře 2015

Nedoporučuji, z jídla se stane nutričně bezcenný žvanec a dlouhodobé znehodnocování takto ohřáté stravy může přijímajícímu způsobit závažné zdravotní problémy.

ayenkas
17. bře 2015

@olicka1 A jaké třeba? To by mě teda fakt zajímalo.

marmazel
17. bře 2015

No momentálně sou škodlivé i led žárovky, to bych fakt nemohla nic, vše je dobou, škodí kde co, tak hold se přizpůsobíme 🙂

cabo
17. bře 2015

@olicka1 takze kdyz dane jidlo ohreji na sporaku,vitaminy v nem zustanou? Vazne?
A ty zazivaci problemy by me tedy taky zajimaly......

veri0007
17. bře 2015

asi v nějakém sprostém čínském plastu bych to jídlo pro dítě neohřívala, ale jinak na mikrovlnce nevidím nic špatného. A celkem by mě zajímalo, jak to maminky odpůrkyně dělají na výletech. Mám malou už na příkrmech a studený nebo jen vlažný mi ho odmítá. Když jsem v restauraci, tak je přece nebudu jak trubka upozorňovat, ať mi to ohřejou ve vodní lázni a ne v mikrovlnce. Myslím, že obsluha by mě poslala už do míst kam slunce nesvítí🙂 A která maminka mi na tohle bude reagovat, že nikdy neohřála dítěti jídlo v mikrovlnce tak lže. Káže vodu, pije víno.

bleibina
17. bře 2015

Já mikrovlnku taky používám. Taky jsem četla studii, že jídlo je v mikrovlnce ohřáté za tak krátkou dobu, že se nestihnou zničit všechny vitamíny a naopak dlouhodobé ohřívání jich zničí daleko víc.
Takže každý pes, jiná ves. Každá doba sebou nese něco.
Prarodiče mikrovlnku neměli, ani nikdy nepoužívali a umírají na různé nemoci včetně rakoviny. Takže je nezachránilo ani nepoužívání mikrovlnek. Nikdo tady nebudeme věčně....
Samozřejmě je jiná věc, kdybych věděla, že je to tak moooc škodlivé, tak to dítěti nedávám.
Ale kdyby to tak moc škodilo, už by se o tom vědělo, není to vynález zase tak mladý...

olicka1
17. bře 2015
nonacek
18. bře 2015

@jkur myslím,že mikrovlnka je v pohodě.
Dit i v nemocnici kde jsou miminka ohřívají papání v mikrovlnce😉

jamamutka
18. bře 2015

Mikrovlnku používáme s manželem ve stavu nouze, ale příkrm pro dítě jsem v mikrovlnce ještě nikdy neohřála, a ani to neplánuji..

texetka
18. bře 2015

@happylenulka tohle jsem dělala ale s kytkama a všechny rostou bez jakýchkoliv změn nebo rozdílů..

andrejinda
18. bře 2015

Teda, to by mě ani nenapadlo tohle řešit🙂 Ohřívám v mikrovlnce oběma dětem jídlo běžně a nevidím na tom nic špatného. Stačí chvilka, takže si myslím, že se nic tak hrozného nemůže stát. To bychom opravdu nemohly dělat absolutně nic, myslím, že nic se nemá přehánět. Ale samozřejmě každý ať si ohřívá, jak sám uzná za vhodné🙂 A.

veri0007
18. bře 2015

@jamamutka a můžu se tedy zeptat jak to děláš mimo domov?? Mi to fakt vrtá hlavou... 😕

petratwin
18. bře 2015

A proč tu mikrovlnku vlastně používáte, když to nikdo s jistotou neví, jestli to škodí, nebo neškodí? Kvůli ušetření pár vteřin? Na plotně v kastrůlku ohřívám velkou porci 1 minutu, v MW je to ve skle za 40-50 vteřin, podle výkonu. Já to neřeším někde na výletech nebo na návštěvách, tam jsem vděčná i za ohřev v MW, ale proč to dělat i doma?
A někdo fakt ohřívá i mateřské mléko nebo UM v mikrovlnce??

veri0007
18. bře 2015

@petratwin Jezdíte aute či MHD?? Taky možná kvůli času. A proč když se můžete projít a nemusíte tím ničit ovzduší ve kterém žijete. To je zcela to samé....

jamamutka
18. bře 2015

@veri0007 Syn sní i studené jídlo, tedy přesnídávky, navíc kojím.. ale ještě existují termosky.. 😲

chris_n
18. bře 2015

@jamamutka termoska ti jídlo od ráa do večera neudrží 🙂

chris_n
18. bře 2015

@petratwin tak teda nikdy jsem na plotně neohřála jídlo za 1min. Nejdřív musíš to jídlo do toho hrnce dát. Většinu minimálně podlít vodou nebo něčím, aby se to nepřipálilo (tím už ředíš to jídlo opět), než se rozehřeje plotna, než to ohřeje.... Minimálně 10 minut

berenika39
18. bře 2015

@petratwin energie spotřebuješ stejně jak na plotně (to asi i víc) jakio v mw a navíc pak musíš mýt nádobí - další energie plus voda. takže minuta v mw zatíží žp méně než kastrol, plotna, myčka.
Teplo je pořád to samé - jen v mw vzniká jinak než ne plotně. To je celé.

jamamutka
18. bře 2015

aha, no to je v prdeli teda! 😲 😅

maxinkaa
18. bře 2015

úplně v pohodě🙂, mám i lahvičky MAM, které se sterilizují v mikrovlnce 😉

lenka5731
18. bře 2015

@chris_n dnes jsme si na plotne ohrali jidlo ze vcera a za 3 minuty bylo hotovo. Schválně jsem se podívala na hodiny. A myčce už je jedno, jestli myje o jeden hrnec víc nebo míň, každý den se pouští tak jako tak. 🙂 Nevím, jak dlouho se rozpaluje vaše plotna, jestli kvůli tomu zatápíš, náš el. sporák je připravený za pár vteřin.

veri0007
18. bře 2015

@jamamutka termosky sice existují, ale příjde mi tedy horší už udržovat jídlo třeba tři hoďky teplé než to raději ohřát v mikrovlnce 😕

jamamutka
18. bře 2015

@veri0007 taky názor... já se z toho nepodělám když už přijde tvrdý na tvrdý, tak je na řadě ta spásná trouba.. ale nadšená z toho nebudu mnó.. 😖
odpovídala jsem na dotaz a koukám že jsem tady za radikálního odpůrce mikrovlnky, i když píšu že ji s manželem používáme.. 😅

punky
18. bře 2015

@jamamutka vtak to mi mikrovlnku nemame vubec zabira to misto a proste mi to prijde ze je to k nicemu zas takovej odpurce nejsi 😉

chris_n
18. bře 2015

@lenka5731 tak to pak máš ale indukci 😉 já mám klasickou sklokeramiku a než se to rozehřeje a ohřeje to jídlo (když vezmu dokonce ohřívání jídla ve vodní lázni, tak ještě déle). Některá jídla jsem si musela bez mikro ohřívat třeba v troubě a to bylo ještě na dýl.

lenka5731
18. bře 2015

@chris_n myslím, že indukci nemám, protože na tom sporáku používám stejný hrnce jako jsem měla dřív na plynu... Na indukci by asi nefungovaly, ne? Některá jídla se samozřejmě ohřívají na sporáku blbě, ale to neplatí pro 90% jídel. Záleží, co jsi zvyklá vařit.

Jinak mi samozřejmě nemusíš zdůvodňovat, proč ti přendání jídla z hrnce do talíře přijde jako "moc práce" a fakt to nejde. Já znám rodiny, co vaří normálně na ohni (na kamnech), takže to nebylo rýpnutí, ale dotaz. 🙂 Reagovala jsem na to, že ohřát většinu jídel na sporáku fakt není práce na 10 minut.

chris_n
18. bře 2015

@lenka5731 nevařím moc omáčky, spíš takové zeleninovo masové jídlo s těstovinama, rýží, bulgurem, různě.... co mi přijde pod ruku. Nahážu věci, co máme rádi a je to. Co jsem si ten měsíc ohřívala jídlo, tak většina musela jít podlívat, aby se nepřipálila nebo právě do trouby. I voda na těstoviny mi na plotně vře tak po cca 5 a více minutách bych řekla.

Strana
z5