icon

Ovocné svačinky. Jaké první ovoce a jak ho připravit?

riavais
23. črc 2020

Ahoj, dnes mi bolo na kontrole doporučené k zeleninovým obedom pridať denne jednu svačinku z ovocia. Poradíte akým ovocím ste začínali a ako ste ho pripravovali? Radšej by som na začiatok skúšala niečo čo pripravím doma, než niečo kupované. Ďakujem za tipy 😊

makovice88
23. črc 2020

@riavais Zacinala jsem s jablkem. Nechala jsem ho kratce povarit ve vode a pak rozmixovala. A bud jsem po vychladnuti podavala, a nebo zavarila.

barcamoravcova
23. črc 2020

Mackany banán, mixovane vařené jablko nebo mixovane syrové jablko to ze začátku stačí

jjasmina
23. črc 2020

Já začnu banán, pak merunku a jablko 🙂

ivis_b
23. črc 2020

Jablko, hruška, meruňka... všechno ovoce je lepší nejdřív podávat rozvařené, než syrové, kvůli případné reakci. Kromě banánu, ten se samozřejmě nevaří.

jjasmina
23. črc 2020

@ivis_b Já mám třeba alergošku skoro na každý ovoce, krom banánu, takže my zkoušet budem po troškách

ivis_b
23. črc 2020

@jjasmina tak jakákoli nová potravina se má zkoušet po troškách, ne rovnou dítěti naprat celý jablko. I na ten banán některé děti reagují. Takže pomalu.

keksik002
30. srp 2020

Ze zacatku, jablko, hruska, banan.. Krom bananu jsem uvarila presnidavku, do doby nez me syn predbehl a sezmoulal kus okrajenyho jablka a vyzadoval dalsi.. To mel tak 5mesicu,takze od te doby jen cerstve, na kousky aby mohl jist sam 🙂