Zapomenuté bio maso: Jak postupovat po 2 hodinách?
Ahoj maminky,
zrovna jsem koupila bio maso a zapomněla jsem ho vybalit a dát do lednice. Bylo to 2:25 min. Chtěla jsem ho podusit mému ročnímu prckovi.
Co teď s tím? Píše se 2 hod max.
Díky za rady
Pardon, ale to jako vážně? Vážně lidstvo tak degeneruje, že dospělí lidé pokládají tyto otázky na internetu?
Masu samozřejmě nic není. Určitě ne kvůli těm dvěma půl hodinám. Ovšem pokud máš pochybnosti, děcku ho nedávej a sněz ho sama. Pokud se i tak bojíš, asi ho budeš muset zcela neekologicky a neekonomicky a úplně zbytečně vyhodit.
@marimanta no píše se že po 2 h se množí bakterie a riskujeme otravu
no tak ho vyhoď, ať se neotrávíš.... Co chceš slyšet?
Stejně nevíš, jak se k nemu chovali, než se dostalo k tobě...
A tos u toho seděla se stopkama? 😅 Jejda já bych chtěla mít takový starosti.
Předpokládám, že bylo syrový, takže až ho budeš tepelně upravovat, tak ty bakterie stejně zničíš. A jestli s tím máš problém sněz to sama.
Na mě jsou 2,5 hodiny dost, asi se mi nestalo, že bych nechala maso mimo lednici tak dlouho. Ale jak píše někdo výš, člověk stejně neví, jak se k němu chovali někde v obchodě, při převozu atd. Pokud se bojíš dát to maso dítěti, snězte ho vy, ale vyhodit mi to přijde škoda.
@prejeta_zaba ne tak nejsem mimoň a vím v kolik jsem ho kupovala. A píšu přesný čas protože se uvádí 2 h.
😀😀😀
Ježíš, já dneska fakt žasnu
Nechápu, co vám tady na té otázce tolik vadí. Je povoleno pokládat dotazy pouze na zásadní existenciální témata?
Pokud maso vypadá a voní normálně, považovala bych ho za OK. Nejlepší by asi bylo ho teď co nejdřív tepelně zpracovat 😉
Pokud nemelo uz pokojovou teplotu, tak bych neresila. Pokud uz bylo teple, tak bych ocichala pred pripravou jestli nezapacha. Ale myslim ze to bude v poradku.
Maso bylo vakuovane a jdu ho podusit. Vonelo normalne, naopak nejlepe co jsem asi kdy koupila.
Holky, nekrmte trolla! Anonym se ptá na úplnej blud, dyť je to jasný.
Kupovane na trzisti/ bio stanek- kachni prsa
@drep vy nejste asi uplne v poradku, vidte. Tak aspon nekomentujte. Budu vas muset nahlasit. Uz mne tyhle typy zen nebavi.
@drep Hele, ono je fakt dost lidí šíleně poblázněných nějakými někde udávanými pravidly, kterými se ostatní kryjí proti problémům. To máš pořád - mám tu jogurt, zítra mu končí expirace, co takhle narychlo s ním / mám jogurt, dneska končí expirace, co uvařit, abych ho nemusela zítra ráno vyhodit...
A to bezis s koupený masem hned domu že řešíš ten častá?Ja koupim maso a jsem ještě treba další tři hodiny ve městě a doma klidne ještě maso je hodinu mimo lednici, nikdo se nikdy neotravil...však ještě projde teplem tak bych se nebála dát ani dítěti
Co chces nahlasovat ? Nahlas sebe jako trolla
Nahlas celou diskuzi jako vtip. Pokud ji normálně smýšlející matka, tak si tady z nás stejně děláš jen srandu. Chce to používát hlavu, ta není na krku jen aby do něj nepršelo. 🤷
Autorko, prosím, změn v popisu to "min" na "minimálně". Takle to fakt zní, že se ptáš, jestli se masu něco stalo po dvou minutách na stole...
A jinak se hygienici prostě jistej a píšou ty údaje hrozně krátké... masu téměř jistě nic není. Jenže pouze "téměř ", takže pokud ti po něm bude špatně, už to není chyba prodejce (že prodal zkažené maso), ale tvoje (nevhodné zacházení s koupenym zbožím- reklamaci neprijimame).
@konidana aha a vy si teda myslite ze bakterie se nerozmnozi za 2 h? Ze je to standard? Asi pokud nesmrdi? Mozna u vas doma. Ja dbam na bezpecnost. Nicmene vidim ze tento portal je dlouhodobe plny zapsklych, agresivnich a urazejicich zen a tady pro radu si zajit je jako jit do ringu nepripraven. Mely byste zapracovat komunikaci. Hezky den
Já tě chápu, taky jsem byla u miminka číslo jedna opatrná. Já chodím nakupovat s dětma, pak jsme ještě přes hodinu venku, i když je horko, a než jdu vařit oběd, stane se, že prostě ve víru domácích vášní ( po procházce je nutné se servat jako koně, miláčkové to jsou) zůstane nákup v tašce další čas než se jde vařit. V létě jsem měla problém s kuřecím, ale to byla spíš záležitost našeho řezníka, bohužel. Buď v klidu ❤️
Ja totiz neresim jestli se bakterie rozmnozi za 2 nebo za 3 hodiny. A a tedy nedbam na bezpecnost. Jime cokoli nam na pohled a cuch prijde v pohode a jsme stale zdravi... ono tochce resit bezpecnost, ale mit i nejake logicke tolerance. U syroveho masa to je urcite nekolik hodin. Cili budu resit hodiny (2, 4 nebo 6 ) a ne minuty nebo pulhodiny.
Maso nebolo vákuové zabalené, tj nie je v ochrannej atmosfére. Však? Ja by som ho mimču nedala. Pokial by bolo senzoricky ok, tak by som ho zjedla po dôkladnej tepelnej úprave. Ad) obchody. Z mojej skúsenosti sa dosť dba na HACCP, aj u masa v odpisoch a kontrolné úrady na to skutocne bazírujú.
@trilien bylo vakuovane
Pokud nemate seberefkexi a nevnimate jak odpovidate, bude to svedcit i o vasem okoli.
Tolik debilnich dotazu otazek atd tu casto je ..a nekdo se zepta na maso ktere by fakt nemelo byt 2h pri pokojove teplote a hned se tu holky po autorce vozi a vysmivaji..co to jako je ?
Honem honem si rypnout ...trapne ...
Obcas to taky mam 2h ..a uz z toho dobry pocit nemam...
moje mamka ma treba uz uvareny obed na stole az do vecera a neresi...nebo veceri pres noc
Ja to resim... nejim to...
cca hodka 2h syrove max
4h uvarene... to jeste jim

Jako že to bylo 2 hod 25 min? Já to o 2 hod max nikdy nikde nečetla a určitě jsem měla maso venku i déle 🙂. Jako pokud nemáte doma nějak zásadně přetopeno nebo to nebylo u zdroje tepla (radiátor a podobně), tak bych to neřešila.