icon

Co mít v lékárničce pro miminko a maminku po porodu?

cekamnazazrak
26. bře 2022

Holky, co doporučujete mít v lékárničce promiminko, od prvních dnů.. případně i něco pro maminku po porodu...

sigyn
•
26. bře 2022

Pro první dny snad jen líh na pupík. Většinu léků lze stejně použít třeba až od 4. měsíce, takže na lékarničku bych nespěchala. Postupně se nám tedy rozrostla o babycalm, libenar, panadol a fenistil a s tím jsme si zatím stačili až do dvou let. Pro maminku doporučuji nějaká silná antidepresiva nebo hodně čokolády. 😅

elesse
•
26. bře 2022

Já vycházela z tohohle https://mklife.cz/lekarnicka-na-dovolenou-na-co/ a měla jsem doma hned od začátku Paralen sirup, Nasivin, Calgel, líh, odsávačku do nosu, teploměr a Balonix. Zbytek se postupně přidal, ale chtěla jsem mít jistotu, že když bude mít večer horečku nebo ucpaný nos, nebudu muset do lékárny

tasimia
•
26. bře 2022

@cekamnazazrak sprej na pupík nebo lih a paralen. Malá dva týdny narození měla vysoké horečky, sráželi jsme ctvrtkou. A klidně Nasivin pro kojence na rýmu.

lgf
•
26. bře 2022

Líh na pupik a panadol sirup (skrz teplotky u ockovani, my nakonec vyuzili pro covidu). Z věcí elektrickou odsavacku a teplomer do zadku + bezkontaktní pro orientační změření. Podle me ze zacatku tohle stačí, my jsme pak kupovali biogaiu na boleni bříška. A ted ma maly 4 mesice a pro jistotu jsem uz koupila čípky vibrucol na zuby 🙂 pomalu se ohlizim o po nejakem geliku na dáseň.

elesse
•
26. bře 2022

Za elektrickou odsavacku bych usetrila a koupila normalni na vysavac, je lepsi. A bezkontaktní teplomer taky myslim, ze moc k nicemu neni

tasimia
•
26. bře 2022

@elesse tak my mame bezkontakt a dobrý. A elektrická je super na noc, my máme obyč, ale co odsaje, je masakr. Hlavně malá ma z vysavače paniku, tuhle celkem zvládá.

srnii
•
26. bře 2022

Já si vystačila s odsávačkou na vysavač, teploměrem, lihem, vincentkou do nosu, espumisanem a biogaiou. Teď budu akorát dokupovat něco na teplotu kvůli očkování.

Pro sebe pak paralen a purelan.

elesse
•
26. bře 2022

@tasimia kdyz ti to funguje, tak dobry. Vestinou je nazor presne opacny

jjasmina
•
27. bře 2022

@cekamnazazrak líh na pupík, teploměr, Espumisan, čípky a sirup na kašel, odsávačka na nos na vysavač

maxulekapcule
•
27. bře 2022

@elesse přesně tak, my máme taky a nefunguje ani orientačně 😀 jednou naměří 38°C, v zápětí 36,5°C 🤣 zbytečně vyhozené prachy,vrátila jsem se ke klasickému digitálu

tasimia
•
27. bře 2022

@elesse my jsme měli štěstí asi na dobrý. Teploměr max rozdíl 0,1, ze začátku jsem měřila i s normálním a odsávačka, když do ni dáme echt kvalitní a drahé baterky tak jede bomby :D

kafr
•
27. bře 2022

Na pupík jsem nedávala vůbec nic, vše udělaly sestřičky v porodnici domů jsme šly s krásným pupíkem.
Ty si kup Řapík (čaj, porcovaný, ať to máš bez práce) budeš ho potřebovat na oplachy frndy po porodu, podporuje hojení.

izz76
•
27. bře 2022

@cekamnazazrak Nic jsem nepotřebovala, pupík se zahojil už v porodnici, jen krém aby nebyly opruzeniny a teploměr. Můžeš mít něco na případnou teplotu a kapky na bolení břicha. Pokud budeš kojit taky asi nehrozí, že by miminko bylo v prvních týdnech nebo mesicich nemocné.

elesse
•
27. bře 2022

Jeste me napadlo, zvaz, jake Dcko budes davat, nekdo Vigantol nedava

chlapecektehu
•
28. bře 2022

@cekamnazazrak
Do takové základní lékárničky toho moc člověk nepotřebuje mě se v prvních týdnech života nejvíc hodil např. Stérimar baby do nosu nebo espumisan kapky nebo baby Calm na bolest bříška a to bylo asi tak všechno ještě je samozřejmostí líh na pupík a bepathen. Co pak budeš potřebovat koupíš časem.

veruuu_kubesovic
•
28. bře 2022

Líh na pupík, gazove čtverce...nic víc pro novorozence nepotřebuješ 😊

chlapecektehu
•
3. kvě 2022

@cekamnazazrak tak do začátku toho moc nepotřebuješ. Mě stačil líh na pupík potom teploměr espumisan protože malýho bolelo bříško a ještě se mi osvědčila nosní odsávačka a mořská voda popřípadě kdyby se dítě oprudilo tak nějaký krém