icon

Co za oblečky, až půjdeme z porodnice v dubnu?

sim007
24. bře 2015

Ahojte.
Co mam nachystat za oblecky kdyz pujdeme z porodnice....termin mam cca 20.4.....misto deky budeme pouzivat chlupatou kombinezu, tak premyslim co pod ni at mimcu zas neni moc horko.
Diky za rady.

adji
24. bře 2015

Zrovna jsem přemýšlela o tom stejným 🙂 Mám termín 21.4. 🙂

aajda
24. bře 2015

Holky, to se ale hodně těžko radí... já rodila předloni 2.4. a do porodnice jsem šla v zimní bundě a mrzlo 😀
Pod chlupatou kombinézu prostě podle počasí. Bodýčka, tepláčky a mikču potřebovat budete tak i tak, tak v případě potřeby něco z toho dáte pod chlupatku... Případně chlupatka nebude vůbec potřeba...

maroussia
24. bře 2015

Syn je 14. dubna, myslím, že bylo docela teplo, každopádně radím co nejvíc slabších vrstev a deku, podle situace mimču oblečeš víc nebo míň věcí (já měla s sebou bodyčko s krátkým rukávem, ponožky, bavlěný kabátek, sametový kabátek, sametové polodupačky, čepičku (sbalou a teplejší) a bavlněné rukavičky, nakonec jsem malému dala všechno plus deku, kterou jsem v autě sundali) předpokládám, že stejně pojedete autem, takže za ten kousek dítě nezmrzne ani v dupačkách (dcerka se narodila v prosinci, měli jsme připravenou teplou zavinovačku do autosedačky ale byla jí obrovská, takže měla jen deku a přežila 🙂 ). Každopádně určitě na hlavu čepičku (bavlněnou a třeba i nějakou teplejší, kdyby bylo opravdu ošklivo).

milmic
24. bře 2015

@sim007 Těžko říct, počasí může být úplně jakékoliv v tomto období.
Já jsem si pro miminko nachystala oblečení na teplo i na chladno. Teda už jsem nechystala fleesovou kombinézu zimní, zimní čepici apod. Ale nachystala jsem si bodyčko s dlouhým, polodupky, mikinku, čepičku a když bude chladnější počasí, tak tam mám slaboučkou kombinézku na to. V autosedačce mám emitexovou zavinku letní, v autě žádná zima nebude. Nejsem zastáncem navlíkání dětiček, jak to často vidím kolem sebe, naše děti mají dost studený odchov. 😅

krystalka
24. bře 2015

Syn se narodil začátkem března, tehdy byla ještě dost zima, měl na sobě dupačky, bodyčko, svetřík, čepičku a v autosedačce jsme měli takovou tu fleecovou zavinovačku od Emitexu...vlastně to bylo jen na to přeběhnutí z nemocnice do auta, v autě jsme pak deku rozbalili, aby se neupekl 🙂

andelka
24. bře 2015

Do bodycka,mikinky,svetriku apod.jsem třídenní dítě nikdy nepasovala. Oba jsou jarní,a měli bavlněný rozepinaci overal a na tom flisovou kombinezku. Čepičku,rukavicky a v autosedacce jarní zavinovacku.

krystalka
24. bře 2015

@andelka - tak my odcházeli z porodnice až po týdnu a pasovat jsem ho do toho nijak nemusela, svetřík byl rozepínací a i všechno ostatní šlo krásně a jemně navléct, nic těsného 🙂

andelka
24. bře 2015

@krystalka já se oběma bála něco prevlikat přes hlavu,a čím méně oděvních částí bylo potřeba,tím lip. První měsíc strávily mimina v overalcich.

krystalka
24. bře 2015

@andelka - tak to jo...to já se toho nějak nebála, ale overalky jsme měli taky, střídali jsme to tak různě...co bylo zrovna po ruce a čisté...