icon

Jak nakupujete oblečení pro miminko?

dockysbazar
9. dub 2017

Postupně nakupuji oblečení pro miminko. Nechci utrácet majlant a nemám nic proti pěknému, ale už nošenému oblečení. Když si to ale člověk propočte, tak člověka skoro vyjde levněji nakoupit třeba v HM než na internetovém bazárku. Jak co samozřejmě, ale člověk zaplatí jen jedno (někdy žádné) poštovné a ještě to pak často aspoň za polovičku prodá. Kdežto věci z bazárku už ne plus to poštovné za všechno. Jak jste nakupovaly vy, když jste věci neměly šanci podědit.

Strana
z4
dockysbazar
autor
10. dub 2017

A kde prosím kupujete ty balíky oblečení? Mě přijde, že na žádnej, aspoň trochu pěknej, nemůžu narazit. Asi špatně hledám. Čekáme kluka.

dockysbazar
autor
10. dub 2017

Tak jsem pohledala a našla na facebooku v mistě bydliště plno balíků s oblečením. Nicméně vždy min půlka mi přijde naprosto nepraktická. Overaly často nejsou celopropínací, tepláčky nemají náplet ale tlačící gumu v pase, plno triček které mi na malé škvrně beztak přijdou zbytečná. Člověk na těch bazarech stráví daleko víc času než najde něco kloudného, než kdybych nakoupila věci nové (teď nemyslím hned nutně drahé značkové) 😀 Různě v obchodech mají sety bodyček, overalů, takže to je celkem za hubičku a člověk si koupí jen to co potřebuje.

linbrno
10. dub 2017

@dockysbazar Já jsem třeba konkrétní mamince napsala, jestli by jí nevadilo, že si přijdu vybrat (samozřejmě až k ní domů) , taky jsem nevzala všechno, ale ono ty prodávající jsou kolikrát rády, že se zbaví aspoň části, protože je většinou víc nabídek, jak poptávek...

ivetaa94
10. dub 2017

My máme u nás super sekáč, mám od tam pro sebe několik super kousků a cena je tak 20-40,- za kus. Mnoho kamarádek tam nakoupilo většinu věcí pro miminka a mimča chodí oblíkané úplně suprově. Takže už se těším, až se tam půjdu prohrabat i já. Jinak já celkově nakupuju ráda v tescu, pepcu, HM, CA uvidíme, kolik tam toho pořídím potom pro miminko 🙂 ..

denca89
10. dub 2017

Nečetla jsem všechny příspěvky, takže pardon, jestli se budu opakovat 🙂 Nakupovala jsem teď tady u George, je to anglická značka a dají se vychytat fakt perfektní slevy, např. 7 bodýček za 230kč (v prepočtu na české koruny z liber), což mi přijde fajn cena 🙂 Poštovné je směšné, na to, že to frčí z anglie a materiál hrozně příjemný. Jinak jsem teď koukala na brumla.cz a ty ceny za to rozhodně stojí. Objednala sem si asi 20 věcí za 800kč a všechno v naprosto výborném stavu. Řekla bych, že se to rozhodně vyplatí. Jsou tam věci z FF, George, HM, CA, prostě na co si vzpomeneš a stojí to pakatel. Určitě tam mrkni ;)

zuzineckah
10. dub 2017

nejvíc nakupuji na GAP (UK). Poštovné obvykle zdarma, mívají akce, takže krásné oblečení vyjde na směšné peníze. Nakupuji tam všem třem dětem, občas i sobě. Ale jejich móda pro dospělé mě až tak nezaujala (max trika). 🙂 Kvalitou je to podle mě jedna z nejlepších značek (=opakovaně pračka/sušička a oblečení pořád jako nové 👍🏼 )

bekyc
10. dub 2017

@zuzineckah Ahoj, můžu se tě zeptat, jak je to s velikostí u GAPu? Měla jsem dvě bundy gap a přišly mi menší (jako o dost, místo 12-18m jsme nosili třeba 6-9m) tak jestli je to tak u všeho a mám radši objednávat větší velikost nebo jsem jen narazila na špatný kousky.

pivonka2
10. dub 2017

@normalnimatka Na slejzající ponožky jsem koupila takovou vychytávku - jmenuje se to Sockson. Určitě někde na netu najdeš. Nebyl to plně levný, ale jak děti pořád rejdily nohama a ponožky dole co půl hodiny....To mi za ty prachy stálo 🙂

nikuu
10. dub 2017

@dockysbazar
Kupuji na bazaru emimina. Zadam do filtru ,,balík oblečení,, pozadovanou velikost a vybírám. Teď mi přišel ten poslední balík za 1500 i s poštou. Jsou tam i nějaké kousky, které bych asi sama nekoupila. Na druhou stranu mě kus vyšel na 15kc, to nikde jinde nekoupím.

zuzineckah
10. dub 2017

@bekyc ano, GAP má menší velikosti u dětí. Ale neplatí to u dospělých, tam je to spíš naopak 🙂
Jinak syn má 4 roky, kupuji mu 5t nebo víc. Dceři 8m nakupuji velikosti min. na 12m.

gujduska
10. dub 2017

Já nakupuji tady na MK asi 90% oblečků na malou a to už když jsem byla těhu.A teda koupit třeba týden nošenou značkovou věc za čtvrtinu ceny než novou,to je podle mě pořád super i s poštovným 😉 mám nějaké fotky oblečení i v albu na profilu.

fyii
10. dub 2017

@denca89 muzes mi dat odkaz webovek na George? Taky rada objednavam z UK a jeste radsi tam jezdim jenze ted je to trosku komplikovany.diky

h_beruska
11. dub 2017

Kupuji od kamarádky nebo tady na bazárku, ale to vždy víc věcí, aby se mi vyplatila pošta. Nové jen málokdy- je mi líto peněz a času.

fyii
11. dub 2017

@denca89 diky

dockysbazar
autor
12. dub 2017

Teď mě napadá, co mi ještě vadí při nakupování na bazaru je, že když to člověk všechno nepřeměřuje, tak má třeba plno věcí jedné velikosti i když to chtěl jinak. Každá velikost má trochu jiné číslování, dále se to trochu srazí praním a pak už ta velikost moc nesedí ☹
To je pak dost velká ztráta času :-/

normalnimatka
12. dub 2017

@dockysbazar mně přijde, že když si koupíš ten mix, zhruba sezónně dítě jako máš ty, třeba od 56-68, tak tam je právě celá výbava, takže všecko možný ve všech velikostech...nebo se pozeptáš na detaily mixu, kolik tamje ks čeho🙂

některý oblečení se praním nesráží, nebo naopak neroztahuje, to chce vysledovat. (já nedoporučuju třeba bodýčka FaF z druhý ruky) a hlavně to, že si něco koupíš nový, vůbec neznamená, že tam velikosti seděj:D bohužel se to číslování hodně různí, takže já chodim všude s metrem, jak debil🙂)) a u bazaru se taky ptám na přeměření a nikdo s tím nemá problém🙂 porovnám s tím, co mám doma a rozhodnu.

linbrno
12. dub 2017

Taky chodím s metrem, zas tolik času to nezabere. Navíc už mám oko i na kvalitu bavlny, takže se mi docela daří rozpoznat, co se roztáhnem, a co ne. třeba CA věci z druhé ruky (bodýčka, trička) nemá cenu brát, stejně tak trička Lupilu z tenší bavlny. Kdyby se ty potvory aspoň natáhly na délku, ale ono je to vždycky akorát do šířky...:/

lenouss
12. dub 2017

@denca89 Prosím tě, můžu se zeptat kolik je poštovné. Vím, že jsem na to nějak koukala a to snad bylo 5 liber a cca před měsícem jsem opět koukala a tam to byla nějaká darda - 20 liber?

ladyhacek
12. dub 2017

já nakoupila balík oblečení na aukru pak sjem ve skupince bazárek z okolíí takže po cestě někam jsem si to vyzvedla . Jinak pak Tesco, Kik, Lidl ....
@normalnimatka nám asi nejlípe drželi z tesca ale stejně si je vytahoval 🙂 a teď máme 5 páru ale nevím odkud a jsou docela fajn (lidl? )

normalnimatka
12. dub 2017

@linbrno bodýčka lupilu mi právě přijdou, že tvar docela držej...ale nemám žádný ještě stokrát opraný:D myslela jsi jen trička, nebo i body?
ono se vytahá asi skoro všecko posléze.

linbrno
12. dub 2017

@normalnimatka myslela jsem jen trička, body docela drží, jsou ze silnější bavlny

normalnimatka
12. dub 2017

@linbrno bodýčka mi přijdou docela ze slabýho materiálu, třeba oproti CA/HM,ale jsem spíš radši, mám potivýho potomka🙂

dockysbazar
autor
13. dub 2017

Jak vypadají body z lidlu po dítěti? Vyplatí se je koupit z druhé ruky nebo ta kvalita už je nic moc?

lenouss
13. dub 2017

@dockysbazar Nemám zkušenost, kupovala jsem nové, hodně záleží na materiálu. Některé jsou pěkné, drží tvar po x vypraních jsou jak nové, ale pár se mi jich např. vytáhlo. To se mi stalo i u jedné "kolekce" kalhotek.

denca89
13. dub 2017

@lenouss já platila pět liber, šly jsme s kámoškou ještě napůl, takže skoro levnější než v ČR a fakt to přišlo do 5ti dnů 🙂

jujatko
13. dub 2017

@dockysbazar Ono je podle mne taky velký rozdíl, zda nakupujete na mimčo nebo na větší děti. Má zkušenost je taková, že na větší dítka, od roka výše, už se mnohem hůře shání pěkné bazárkové věci za rozumný peníz. To už kolikrát vyjde levněji počkam na výprodej HM, CA, FF a nakoupit ve slevách. Mnohdy už jsou ty věci ve větších velikostech v horším stavu (to malé mimčo to nemá, jak zničit), ale to větší dítě věci zašpiní při jídle, při hraní v písku atd atd. Takže když jsem kupovala na novorozence, tak jsem to tak neřešila - ty věci mi opravdu přišly z bazarku vždy pěkné, ale pro starší děti jsem byla mnohdy zaklamaná. Hodně pak nakupuji nové ve výprodejích.

martinanollova
13. dub 2017

Ahojky ja jsem z Plzne a na fb jsem na bazarku maminek a tam jsem sehnala skoro celou vybavicku na par korun. Novorozenec ty veci nema sanci znicit takze jsem za 500 koupila balik obleceni do 3mesicu a pak jen doladila co mi chybelo.ale jinak doporucuji bazarek. Vanicku jsem koupila a pouzila 3x tak jsem rada ze stala stovku 😃

lenouss
13. dub 2017

@denca89 To je super! Ja jsem na to taky koukala, že je to 5 liber! Ty ceny a kvalita jsou jinde. Určitě se vyplatí slevy i ty "balíčky" body, tepláčky. Ještě můžu doporučit dorothyperkins - dámské oblečeni - šaty, těhotenské oblečení. Několikrát jsem objednávala a super!

jujatko
13. dub 2017

@zuzineckah Prosím, jak často mají to poštovné zdarma? Děkuji

Strana
z4