icon

Jaké domácí boty po dítě pořídit?

pavlinakm
11. pro 2017

Prosím o vaše názory na první boty/papucky/backurky na doma... Dcera 1rok uz pres mesic chodi. Doposud jsem to neresila, ale vidim ze ji jen ponozky nestaci. Uz chodi docela stabilne a nepada. Ale mame vsude dlazbu. V nekterych mistech je podlahove topeni, takze prechazi ze studene na teplou. Nosi teple ponozky s protiskluzem, ale i tak ma nozky studene a bojim se aby neprochladla. Ja sama rada chodim bosky, ale přes zimu musim doma nosit pantofle jak me z tech přechodů boli nohy. Mame vyzkousene takove ty ponozky se silikonovou podrážkou, ale ty nam stale padaji a ma v nich zapocenou nozku. Moje predstava by byla asi aby nebyly zcela uzavřené a noha vetrala. Dale aby byly lehke a aby nepadaly z nohy. No a taky aby se dobre obouvaly, protoze se spolupraci nemuzu pocitat 😊
Diky za názory

Strana
z7
fifina86
11. led 2018

@bacika to je jasne,ze spi ;) Koukni sem,prima navod,jak merit spravne: http://vpavucine.blogspot.be/2016/02/nadmerek-s...

bacika
11. led 2018

@terezapetrova No já jsem se teda nechala nachytat a věřila jsem že jsou v pohodě, ale atest je jen na materiál, což mě nenapadlo ☹. Já jsem je ve školce nosila, takže jsem po nich sáhla a malé jsem koupila i větší, takže jsem nic špatného nezpozorovala, že by to nesedělo.

bacika
11. led 2018

@kejt29 No upřímně to taky nechápu. Dají tomu atest na materiál a pohoda. To mě třeba naštvalo. A jaký styl boty nosíš? Já jsem spíše na sportovní obuv, prakticky celoročně, kromě léta chodím v softsheelových kalhotách.

bacika
11. led 2018

@fifina86 No teď jim sahat na nohy je sebevražda 😀, kuknu, změřím a ozvu se 🙂, prozatím díky 🙂

normalnimatka
11. led 2018

@alcar protože nerespektujou anatomickej tvar nohy. vypadaj, jakoby měl bejt nejdelší prst prostředníček🙂 správně by u capáčků nebo u bot celkově měla bejt poznat pořádně pravá a levá. vždycky kolem palce by měla bejt trochu rovinka a až pak by se měl ten střih jakoby ohejbat...
teď se to řešilo na tý FB stránce, kdyžtak koukni;) ono teda ty capáčky jak jsou měkký, tak stejně si ten palec třeba cestu najde, ale není to v pořádku, že ho ta bota nutí to mít jinak.
srovnej
https://www.google.cz/search?q=dadoos+capáčky&c...
https://www.prodeti.cz/capacky/obuv-nepouzivat-...
takže těžko říct, jako asi to je lepší, než nějaký tvrdý bačkory, ale ta špička nic moc🙂

alcar
11. led 2018

@normalnimatka aha, diky. Ale stejne mi prijdou naprosto stejne. 😀

kaja2016
11. led 2018

Hele já nevím. Všude se píše capáčky, barefoot a podobně, mě ortoped říkal hlavně ortopedické nadkotnikove, pevné, snerovaci. My to děláme a dcerka se vyvíjí dobře, víc k tomu říct nemůžu...

normalnimatka
11. led 2018

@alcar zvrchu to často není poznat. je potřeba vidět podrážku.
https://www.bosonozka.cz/capacky/vlozky-pro-koz... takhel vypadá vnitřek afelo.
a teď koukni sem: https://www.sbazar.cz/tilia0/detail/26890199-li... je to znát dost i zvrchu, natož zespoda. takhle prostě vypadá noha. capiky a afelo nebo taptapi maj špičku prostě dokulata a to kulato směřuje doprostřed. ne tam, kde je palec, tedy nejdelší místo tlapky🙂

jipe
11. led 2018

@fifina86 díky, jonapky jsme měli ted, filii už jsou cenově jinde no...

jipe
11. led 2018

@kaja2016 to je jako bys ty nosila na ven lyžáky :( Zlogiky věci, když noha nemá možnost pracovat, nemůže posilovat. Pro malé dítě je vysoká pevná obuv opravdu jak sádra a jak je na tom tvoje noha, když ti sundají sádru... Jakože at si dělá kdo chce, co chce... nejsem žádný BF maniak, ale snažím se hledat smysl a logiku a ne jen slepě poslouchat dr.

kejt29
12. led 2018

@bacika taky tenisky, polobotky. V lete sportovni sandaly. V lete me ty kostky neboli vubec, ale v zime trpim 😕

fiatpanda
12. led 2018

My mame tyto kozene s pevnou patou a za me super
https://www.detskebotyaobleceni.cz/detske-boty/...

kejt29
12. led 2018

@kaja2016 ono zalezi, je fyzio a fyzio. Ten nakloneny barefoot hleda pricinu (napriklad vpadlych kotniku apod), ten pro pevnou obuv resi nasledky. S dcerou jsem poctive cvicila uz od mimina a posilovala brisni svalstvo. Prvni boty byly barefoot bobux pro prvni krucky ideal. Nohy ma krasne zdrave. Dost problemu se da resit cvicenim (samozrejme ne uplne vse). Treba plochonozi se cvici chuzi naboso po trave, zvedani predmetu nohou apod. Rozhodne nikomu nic nenutim, jen ukazuji druhou stranku veci. 😉

kejt29
12. led 2018

@jipe cenove dostupny kompromis je dd step ( ne vsechny modely) a froddo, ale zalezi na sirce nozky...

kaja2016
12. led 2018

@kejt29 On rikal, ze barefoot ma smysl na nerovnych povrsich, ale v dnesni civlizaci, kdy mame doma rovna lina a na ulici rovny beton, ze jsou vhodne pevne boty. Me to prislo smysluplne. Me se take nechodilo dobre bosky doma nebo ve meste, v trave, v prirode atd se me chodivalo dobre. Jeden cas jsem opravdu chodila vsude bosa, tak muzu posoudit. Jeden cas jsem se o to i zajimala a zaujal me koberec, ktery se vyrabel pro alternativce, byl ve tvaru korenu a drobnych nerovnosti v lese, vrele to doporucovali. Ale ja fakt nevim....Resim to tema backurkama, jinak dcerka hodne skace na cemkoliv, mame doma i trampolinku, tak si rikam, ze tim stimuluje plosky...kdo vi...

kaja2016
12. led 2018

@jipe nedavam ji pohorky, nosi ortopedicke backurky...

marcellia
12. led 2018

@kajalka Raky rozhodne nejsou uzke a nizke a natoz tvrde. Nahodou je to kvalitni znacka za slusne penize. Maji kozenou stelkou a jsou ohebne.

jipe
12. led 2018

@kaja2016 jenže pro malé dítě jsou kotníkové bačkůrky s neohebnou podrážkou jako pohorky pro velkého (zkus si hrát na koberci v pohorkách) + když klenbu podepřeš nemá důvod sama pracovat a posilovat + pokud je špatný tvar špičky, deformuje to prsty
@kejt29 dd step jsou na nás široké :( a už máme vel. 27

kaja2016
12. led 2018

@jipe Moje dcerka nema backurky s neohebnou podrazkou, kazde ortopedicke boty maji ohebnou podrazku, to je zakladni parametr... Mrkni na to, jake parametry ma ortopedicka obuv pro deti, dokonce je to odliseno i podle faze, jestli chodi, nechodi, prvni krucky, atd....

kejt29
12. led 2018

@kaja2016 jako ono ani tak nejde o podrazku, teda ohebnost ano, ale tu muzou mit i kompromisy, podle me nejdulezitejsi je vybrat boty podle sirky nohy a tvaru prstu. Neprijde ti zvlastni, ze v klasicke obuvi prodavacka nikdy nemeri sirku nohy? Vzdyt to je taky dulezite. O tvaru nohy ani nemluvim. A k podrazce, chuze v bf a naboso sice ma byt co nejpodobnejsi, ale porad tam ta guma, pena je a z casti to eliminuje narazy. Kor deti maji nozky dost vyplnene tukem 😉 Nase v bobuxech litala jaro a obcas leto v kombinaci se sandalky kidofit. A popravde toho po chodnikach moc nenachodi, i ted v zime je porad v trave...

kejt29
12. led 2018

@jipe pro nas zas uzke 😃

marcellia
12. led 2018

@kaja2016 souhlasim

marcellia
12. led 2018

@jipe na koberec backory nepotrebujes. A navic backory se daji dnes koupit i s ohebnou podrazkou. A ze pro male deti je porad nejlepsi kotnikova obuv? Ano to je. Kdyby to tak nebylo,davno od toho vyrobci upusti. A urcite neveris tomu,ze vsichni jen vyrabi,ale kaslou na atesty. Spolupracuji i s ortopedy,podiatry apod.,takze nesirte tady prosim bludy. Pak to vypada,ze pokud nekoupime bf obuv,tak budeme mit vsichni vcetne nasich deti deformovany nohy,pac ostatni boty nerespektuji nohy.
To je ale chybna informace.

fifina86
12. led 2018

@kaja2016 prosim,vyfot mi ty uzasne ortopedicke backurky. Prosim ohebnost podelna,pricna,foto podrazky.

@jipe a Bobux nejsou? Ja Filii kupuju,nove 1600 a za 1000 jdou dal,takze vlastne super cena.

normalnimatka
12. led 2018

@marcellia ehm no tak spolupráce s doktorama vůůůůbec nic neznamená.
spíš čekám na to, kdy na to přijdou a všichni to začnou propagovat, protože BF obuv je větší vejvar:D

kejt29
12. led 2018

@marcellia to by ses divila, co vsechno se da porad bezne koupit a skodi to znacne. Treba pasivni choditko, neergonomicke nositko atd. Ja netrvam na bf, ale kolik lidi trpi treba na haluxy? A proc? Hodne deti ma spatnou chuzi, tak jak to, ze to ty kotnikove boty nezachranily? Nase ortopedka pri prvnim kroku doporucuje hned papuce s pevnym kotnikem. Je jedno, jestli mame koberec nebo dlazbu, je leto...proste dejte boty. Nedali jsme a holka ma kotnicky krasne rovne.

alenamelicharova
12. led 2018

Ahoj holky, také často řeším boty. Smířila jsem se s tím, že za ně dáme dost peněz, narozdíl třeba od oblečení, kde trika a tepláky na doma a spousta dalšího koupím za hubičku v sh. Ale k věci: také jsem propagovala jeden čas barefootů, nicméně čase jsem to trochu přehodnotila, jak píšou holky, selský rozum je nad zlato. Syn dostává na dlažbu doma bačkory Befado ( jediné které jsou dost široké a mají kulatou špičkou a jsou dost ohebné a lehké. Doma tolik času nejsme, při hře na puzzlich nebo posteli si je sundá. Na ven na hřiště od jara kdy začal chodit do podzimu úplně naboso, pak kožené capáčky, když začal opravdu chodit takže i po asfaltu, dostal lehoučké měkké capáčky ale střihu jako bota od Richtera a pak až do vel. 25 ( prostě té největší) nosil takovéhle capáčky třeba od Garvalina apod. Na hru na dvůr, na měkké podloží hřišť, herny buď naboso nebo kožené capáčky. Teď na zimu na vychazky se psem barefootů froddo, které mi přijdou jako super kompromis do města, když potřebujeme po asfaltce dojít někam do přírody, kde singl nich vyloženě užívá chození po lese třeba. Ale na čistě asfalt mám koupené jednoduché levnější botky od Bati, které mu sedí, sice s umělé usně, ale je to jen do krámu nebo na prejezdy autem. A do sněhu opět kompromisní Primigi sněhule.
Dělám to tak, protože pro mě je peklo chodit po dlažbě celý den naboso a sama jsem barefootů vyzkoušela spousta. Některé neduhy díky nim ubyly, některé přibyly, takže nyní vidím jak na to podle sebe. Do přírody naboso a bf, na pevný povrch pevnější botku ale vždy respektující tvar nožky, lehké a ohebné, to určitě. Ideální bota na všechny povrchy a činnosti neexistuje, takže já myslím že se investici nevyhne ten, kdo to myslí skutečně vážně se zdravými nožkami. Za mě jeden pár bot pro batole určitě nestačí. Syn má zhruba 5 párů v každé velikosti na zimu, léto stačí třeba dva...a já jich mám taky tak zhruba. Jinak já mám od malinka problémy s nohama, až po kyčle, dle fyzioterapeuta ne vrozené, nýbrž získané i špatnou obuví. Jinak na YouTube jsem koukala na videa o Bc, od www.bosa-noha.cz a v díle o dětské obuvi také nějak shrnovali, že bf není vždy vhodný, že se má střídat s klasickou ( kvalitní) obuví, aby si namáhané chodidlo ( ano, klenba se tvoří až do 4 let) odpočinulo ve zpevněné botě, když je na tvrdém povrchu....

fifina86
12. led 2018

@marcellia tak se podivej na nohy dospelich v rodine,zda nemaji haluxy ci kladivkove prsty.
Nam treba BF doporucila sama rehabilitacni lekarka ;)

marcellia
12. led 2018

@normalnimatka a proc to nic neznamena? Jako ze je "vic" nazor laika nez odborniku? To snad ne.
A ano,BF je slusny vejvar,modni vlna,a navic kazda druha matka odbornice na nohy. To je super. Jeste by bylo fajn,kdyby se vsichni zamerili i na jine casti tela s takovou duslednosti,to bychom panecku ty doktory uz vubec nepotrebovali 😀

kaja2016
12. led 2018

@kejt29 Tak my nakupujeme v botabota.cz a tam resi vsechno to, co pises. Je to specializovana prodejna na detskou ortopedickou obuv....

Strana
z7