Jaké domácí boty po dítě pořídit?
Prosím o vaše názory na první boty/papucky/backurky na doma... Dcera 1rok uz pres mesic chodi. Doposud jsem to neresila, ale vidim ze ji jen ponozky nestaci. Uz chodi docela stabilne a nepada. Ale mame vsude dlazbu. V nekterych mistech je podlahove topeni, takze prechazi ze studene na teplou. Nosi teple ponozky s protiskluzem, ale i tak ma nozky studene a bojim se aby neprochladla. Ja sama rada chodim bosky, ale přes zimu musim doma nosit pantofle jak me z tech přechodů boli nohy. Mame vyzkousene takove ty ponozky se silikonovou podrážkou, ale ty nam stale padaji a ma v nich zapocenou nozku. Moje predstava by byla asi aby nebyly zcela uzavřené a noha vetrala. Dale aby byly lehke a aby nepadaly z nohy. No a taky aby se dobre obouvaly, protoze se spolupraci nemuzu pocitat 😊
Diky za názory
@kejt29pracovala jsem v obuvi a NIKDY jsem nevidela haluxy u deti,ani u starsich,spis u starsich osob a hlavne zen,duvod-noseni po vetsinu zivota lodicek.
Pasivni choditko atd,chapu,a myslim,ze se od toho dost ustupuje.
A ze maji deti spatnou chuzi,k to muzou mit uz dane,to prece nemusi byt botama.
A prvni botky se prece resi individualne,prave jak pises,s ohledem na obdobi a povrch a jak je prcek rozchozeny.
@fifina86 tak jasne,babicka ma treba haluxy jak vysity,ale prave tim,jak nosila cely zivot vetsinou lodicky nebo boty do spicky,ale tak to prece detem nedava nikdo ne? V dnesni dobe..a kdyz si uvedomis,v cem nasi prarodice chodili,casto v malych botach,dedili se po sourozencich atd.,tak ano,maji ty nohy vselijake.
Zatimco ja nosim cely zivot "normalni" boty,a mam i normalni nohy,zadny vady,krasna klenba,hele jako bych hodila boska po trave a nikdy jinak 🙂.
@marcellia haluxy vznikaji postupne. Nikdy jsem lodicky nenosila, vzdy tenisky, polobotky, prilezitostne baleriny. Stara taky nejsem 😂. Netvrdim, ze vsechny maji spatne nohy botama, treba vpadle kotniky muzou vzniknout ochablym brisnim svalstvem. Ale doporucuje se na to casto pevne boty. To ale neni reseni problemu. Reseni je cviceni. Nase ortopedka doporucuje vsem a vzdy pevne papuce. A to ji videla v ponozkach jen stat.
@marcellia až na výjimky doktory opravdu nepotřebujeme. k něčemu sou jen v případě některejch akutních problémů, který západní medicína umí poměrně dobře řešit.🙂)))
@kejt29 Na co reagujes? Ze prodavacka poradila? No ja byla treba v Batovi a to byla hruza, nikdo nic nevedel a ortopedicke boty tam vlaste vubec nemeli, tohle je opravdu specializovana prodejna, kde se opravdu hodne snazi. Tak jako maji duvod, vsechny ty boty se daji koupit na netu a obvykle i trochu levneji, ale ono ta moznost si to vyzkouset a ty rady k tomu za to stoji....pro me teda... A jinak muzu rict, ze fakt efekt vidim, jako nejsme financne nejak za vodou, takze na snih jsem koupila snehulky v lidlu za tri stovky a obcas je dcerce dam a vidim, ze v nich staci spicky doprostred. Jako je to vetsinou na chvilku, tak to neresim, ale s zadnejma jnejma botkama (mame ostatni vsechny ortopedicky) to nedela, chodi krasne.
@kaja2016 naposled jsem reagovala na marcelliu. No do Bati nechodim ani pro sebe. My mame kompromisni snehule z Deichmanna. Staly 300,-. Vzhledem k zime je mela jen jednou 😂 Ani ja si nemuzu dovolit koupit boty na par mesicu za 2tisice. Bud koupim cisty bf po nekom nebo novy kompromis. Pro sebe jsem na zkousku koupila boty z aliexpressu a ten prostor pro prsty je bozi 😂 Ty nozky vtaci ve snehulich mozna proto, ze je ma sirsi a musi si je jakoby pridrzovat. Tim, ze je moc neponosi to skodu urcite nenadela 😉
@kejt29 Jo no, je to boj s tema botickama, z poslednich vyrostla po 3 tydnech. Ja teda kupuju ceske a slovenske znacky a tam se da vejit do tisice, backurky za tri stovky. Ale taky uz jsem pristoupila k botickam po znamych, kdyz mi reknou, ze je ditko prakticky nemelo na noze, ono by se to nemelo, protoze jakmile se ta boticka vychodi, tak uz to zase nici stavbu tela. Ale tak ono je potreba to zase tak moc neprehanet, jak pises, botky do snehu v tomto roce je neco jako balerinky na vanoce🙂
@kaja2016 ja se botam venuji intenzivne jiz par let (stejne tak jako rehabilitacim) ;) Pokud chces tedy resit pro dceru spravne boty,tak se opravdu resi delka a sirka stelky.Zkousenim,tim,ze das palec za patu a nebo mackas palec nezjistis,ze jsou ji ok.Deti prirozene prsty krci.Takze se zmeri delka a sirka nohy a pak se meri vnitrni prostor v bote. Doporucuji si poridit tento merak https://m.heureka.cz/hledat/?h[fraze]=meridlo+P..., ktery ti v prodejnach velmi pomuze (pokud ho tam nemaji).
Bohužel mi připadá, že v dnešní době, když dítěti nekoupíš BF za 1500, dost se nezajímáš o jeho zdraví a hrozně tím riskuješ. A co pevný opatek, ten capáčky mají? Nebo to je snad taky výmysl? První i druhé botičky pro syna byly BF, v létě chodil v sandálkách DDstep a na ty nedám dopustit. Ale nechápu, proč si tady myslíte, že doporučení ortopedů a fyzioterapeutů jsou jen tak pro legraci.
Buď kožené capáčky Dadoos například, nebo Attipas, nebo já dávala i sandálky Superfit. Klasické školkové určitě ne.
@marcellia proč je pro malé děti nejlepší kotníková obuv? Já prostě nechápu, jaký je přínos toho, když kotník nemůže přirozeně pracovat. Já dávám obvykle kompromisy - kvůli ceně a úzké noze, ted na zimu má prostě nic moc špičku, je kulatá, ale s nadměrkem se mu tam prsty vlezou, jinak ty jonap 051, na léto nike sunray protect, na doma capáčky, pokud je chladno,... Já ani tak nepropafuju BF jako fakt v běžné obuvi nemůžu najít boty s nejdelším bodem nad palcem. Sama mám palce ohnuté (ne haluxy, ale ten první kloub) a brutálně valgozní kotníky, takže nechci aby dítě dopadlo stejně a boty řeším

@pavlinakm malá tet začala taky chodit obyc papucky jsem nesehnala musela jsem koupit ty dražší ale jsou pevnejsi a kvalitnejsi