Jaké domácí boty po dítě pořídit?
Prosím o vaše názory na první boty/papucky/backurky na doma... Dcera 1rok uz pres mesic chodi. Doposud jsem to neresila, ale vidim ze ji jen ponozky nestaci. Uz chodi docela stabilne a nepada. Ale mame vsude dlazbu. V nekterych mistech je podlahove topeni, takze prechazi ze studene na teplou. Nosi teple ponozky s protiskluzem, ale i tak ma nozky studene a bojim se aby neprochladla. Ja sama rada chodim bosky, ale přes zimu musim doma nosit pantofle jak me z tech přechodů boli nohy. Mame vyzkousene takove ty ponozky se silikonovou podrážkou, ale ty nam stale padaji a ma v nich zapocenou nozku. Moje predstava by byla asi aby nebyly zcela uzavřené a noha vetrala. Dale aby byly lehke a aby nepadaly z nohy. No a taky aby se dobre obouvaly, protoze se spolupraci nemuzu pocitat 😊
Diky za názory
@kaja2016 zdá se mi, že boty na obrázku mají vrchol špičky veprostřed... Tvoje dítě má nejdelší prst prostředniček? Moje palec a takovou špičku hledám v běžné obuvi marně, silnější podrážku neřeším, podporu klenby vytrhnu, dělají nízké i kotníkové, šířka běžné obuvi by byla pro nás ok, ale ta špička ne :(
@kaja2016 ja uz prosla hodne obchody s botama a bohuzel vetsina prodavacek slabota.Vety typu:Sirku nereste,ty prstiky se tam mnacknou,to me fakt poleva horko.
Svoje zpravy nemyslim nijak zle,ale uz mam proste zkusenost (casto jsem vyhledavana pro radu a konzultaci,kamaradky se vraceji,overily si,ze neplacam nesmysli). Ta sirka je opravdu dulezita a je potreba ji resit ;)
@fifina86 já hlavně moc nechápu výrobce.. s ohledem na poptávku se snaží někteří klasičtí (jonap, pegres, fare) i o BF řady (tedy více čí méně dobré špičky, rozuměj resp. tvar nohy), tak proč nedělají dobrou špičku i u "klasické" obuvi, když asi dospěli k tomu, že by to tak mělo být správně. Jako jo, nová kopyta, výroba, investice, jasně,... ale připadá mi to jako hrozný paradox, udělat jednu řadu super vyhovující noze a zbytek prodávat špičatá kopyta
@jipe moje dcera má nejdelší prst prostřední, myslím, že to už je trošku extrém řešit to, aby tvar botky odpovídal přesně tomu, jak má zrovna dlouhé prstíky na milimetry. Ono je ve výchově dětí hromada věci a kdybychom ve všem zacházeli do takových detailu, tak asi ani nejdeme spát. Myslím, že asi každý řeší víc něco jiného, no někdo neřeší nic.🙂 Ale to je fakt každého věc, každopádně je dobrý si pocist, že to nekdo řeší a že to řešit lze.
@kajalka Zkusila jsem, přijde mi, že ten tvar víceméně kopíruje její nohy. Tak jasně nejsou to boty na míru.
@fifina86 ohledně šířky jsem to psala, ozkouseli jsme několik backurek, zavázali, prošla se, tyhle ji byly na šířku i na výšku nartu nejlépe. A jak chceš měřit metrem šířku nožičky? Na ploše nohy? Ono tam těch rozměrů bude více, pod kotníkem a tak...
@kaja2016 tady mas popis i s obrazky http://vpavucine.blogspot.be/2016/02/nadmerek-s...
@fifina86 to bych ji tu nohu musela odlit ze sadry, abych vychytala vsechny rozmery🙂 A za dva tydny znova🙂 Ne promin, at to kazdy dela jak chce, ale prijde mi to prilis...A s tim druhym nejdelsim prstem je to jak? Ja to take totiz vidam casto, rika se tomu anticka noha, tak si toho vsimam, ma to i manzel...

@kaja2016 malem jsem to uz poslala. Nevim, jestli to nebude reklama. Tak radsi poslu jen nazev obchodu 😉 Nakupuju v botatexu, jen pres eshop