icon

Jakou velikost jednorázovek do porodnice?

helushka86
1. únor 2015

Měli jste sebou do porodnice 1 nebo 2? Slyšela jsem, že jedničky jsou celkem malé a je zbytečné je kupovat, jakou máte zkušenost vy? Děkuju za každou odpověď 🙂

stavba
1. únor 2015

Pokud miminko bude mít "normální" porodní hmotnost, tak můžete klidně začít rovnou s 2. Nebo vemte jedny 1 a další už 2. Vel. 1 je myslím 2-5 kg, takže jeden balík si myslím určitě upotřebíte. 🙂

alcar
1. únor 2015

Ja mela jednicky a jeste ji byly velke. Vazila 2770g. Pouzivala jsem je asi az do konce 2.mesice. 😀

kkouzlo
1. únor 2015

já měla balík těch nejmenších. Bylo to pod 50kusů. Doma jsem pak stejně začla látkovat

blahova_andrea
1. únor 2015

rozhodně jedničky. já měla děti veliké a stejně jsme je upotřebili. byli jim dobře, ve dvojkách by "plavaly", myslím, že by to protékalo. jeden balík do porodnice určitě upotřebíš 😉

markysek2
1. únor 2015

na první jsem ocenila newborn (přišli mi o fous menší než klasické 1, na které jsem najela doma,cca 2 balíky ..i když váhově jsou podobně)..lépe se mi s nimi jako nezkušené matce manipulovalo...takže teď jdu odvážně do 1ček 😀 😀 😀 , už jsem se něco napřebalovala a malinké balení newborn mi příjde i zbytečně drahý 😖

alboo
1. únor 2015

naše měla skoro 4kg a i velikost 1 jsem upotřebila, asi jeden velkej balík a pak už jen 2, ale z těch jsme zase rychle přecházeli na 3

pisjutynka
1. únor 2015

Určitě jedničky. Malá vážila při narození 4 kg a jedničky jsme používaly.

klaire22
1. únor 2015

Za mě také určitě jedničky 🙂

laska.nezna.hranic
1. únor 2015

záleží na značce, každá má jiný tvar. ale jedničky se určitě využijí

shine2015
1. únor 2015

Pampers bílé - New Born 😉

sedmiteckas
1. únor 2015

Já brala jedničkové Bílé Pampers

keeshka
1. únor 2015

určitě jedničky. Dcera se narodila s váhou 3840g, takže žádný drobek a spotřebovali jsme 5 balíků DM babylove 1 (1 balík 28ks) a teď stále jedeme na Pampers newborn, už třetí balík. Jinak, mě na začátku více vyhovaly ty DM, jsou ještě o trošku menší než Pampers a za mě lépe sají.

socina
1. únor 2015

naše holka používala jedničky pomalu 3 měsíce. Porodní váha 3,7 kg. Ze dvojek pak docela rychle vyrostla

teraolli
1. únor 2015

Určitě jedničky 🙂. Malá má 2,5 měsíce a máme je stále. Porodní váha: 3760g 🙂. Teď cca 5kg.

anetadr
1. únor 2015

Já fakt doporučuji zamyslet se nad porodní váhou. Náš Šíma měl 5020g a jedničky teda fakt neee😀 i dvojky měl sotva měsíc😀 Teď jsou mu skoro dva a půl měsíce a myslím, že tak max. do měsíce jsme na čtyřkách😀

ninive211
1. únor 2015

Pokud nečekáte obra, tak jedničky, naše malá nosila jedničky až do konce šestinedělí (porodní váha 2,63 g), a na trojky jsme přešli teprve teď, asi 10 dní před 4 měsíci (ale je pravda, že ty dvojky už jí byly ke konci docela na knop, ale těch pár plínek už jsem chtěla spotřebovat, přece to nevyhodím...)

agne
1. únor 2015

100 % jedničky. Já mela 2 balení do porodnice - Bella Happy - a dvě jsme dokupovali ještě na doma 🙂 .

mafeska
1. únor 2015

do porodnice balík jedniček 🙂

lv
2. únor 2015

Na pokoji mela paní 2 a skoro 4kg miminko v nich plavalo, nebyla spokojena. Určité 1/newborn.

zarucha
2. únor 2015

Ahoj, já měla dcerku čtyřkilovou a stejně jsme dávali jedničky, minimálně první týdny. Není třeba si však jedniček dělat velké zásoby, to spíš dvojek, a obecně nedoporučuju pleny před porodem moc hromadit, až po porodu zjistíš, jaké plenky vyhovují.... Jakmile se rozjede kojení a vše se zklidní, začne navíc mimi rychle přibývat. Ale pro novorozeně jedničky bohatě postačí, uvidíš, jak je to miminko malinké 🙂

tria002
2. únor 2015

Ja mela pampers newborn. Bile. 2-5 kg. Ty same tam i pouzivaly sestricky na detskem. A i takto male jsem ohrnovala pod pahyl pipicku.

lucifereeek
2. únor 2015

určitě beru zase 2-5kg, jedničky nám vydržely docela dlouho, ještě jsem přikupovala několik balíků 😉

veroniquecz
14. kvě 2015

My měli 0, protože malá měla necelá 2,5 kg.