Kolik oblečení by mělo mít ideálně 3leté dítě?
Maminky, kolik oblečení má vaše tříleté dítě (myslím obecně, nepočítám např. sezonní plavky a zimní oblečení, také mimo ponožek a spodního prádla). Vystačíte pro 3leťáka, který nechodí do školky s něčím podobným jako: 2 bundy (jedna slušná, jedna na písek), 2 tepláky na ven, 2 tepláky na donošení doma, 1 rifle, 1 manžestráky, 2 slušnější mikiny (jedna teční, jedna silnější), 2 mikči na ven, 2 slušná trička a 4 trička na doma nebo na písek, 3 punčocháče, boty na ven, boty na písek a bačkůrky. Zdá se vám to moc nebo málo? Děkuji za odpovědi 🙂
Take mame triletaka,ktery zatim do skolky nechodi s susicku take vlastnime.Uprimne zavidim,ze mas tak cistotne ditko,ze mu to staci.U nas je rarach furt zlitej,spinavej nebo si ucurne do teplaku.Rano na sebe pravidelne kydne jogurt,u cisteni zubu namoci rukávy atd atd 😀 peru maximalne ob den a je fakt,ze pokud nemusim,tak v susicce nesusim..jednak mi to prijde zbytecne plytvani a nevoni to tak hezky jako z venku 🙂 Ale to jsem odbocila..U nas mnohem vic tricek,teplaku a bund
Pokud si vzpomínám na ty 2 starší kluky,jak na tom byli s oblečením ve 3.letech-záleží na tom,jak často jste ochotná prát a žehlit 😉
Já prala 2-3 várky prádla týdně a klukům stačila trička,tepláky,punčochy tak po 3.kusech.Slipy a ponožky měli tak 5-7ks.Bundy,svetry,mikiny,kalhoty a kraťasy po jednom kusu od druhu-tzn. na doma,do MŠ a do města.S přibývajícím věkem toho ušpinili méně a méně.Jsem ten typ,který neutrácí za věci,o kterých ví,že je nevyužije-nemáme v bytě tolik prostoru,aby mohlo mít každé dítě megaskříň.Ti dva starší se zatím dělí o takovou tu klasickou skřín z 50.let,které byly v MŠ a nejmenší o jednu skříňku v kuchyňské lince.Až je všechny sestěhujeme do jednoho pokoje,koupí se jim velká skříň se 3.dveřmi 🙂
nevim, jak často perete (obden?) to by asi odpovídalo, já peru dle potřeby tak po 5 dnech, nebo dřív, když se nahromadí věci. mám tedy o rok mladšího kluka, ještě s plenkami a hodně zapatlá u jídla, takže 6 x tepláky, body (třička), mikiny nejsou problém zlikvidovat a mám ráda malou rezervu pro případ nehody, než se vypere a usuší. neperu každý flek na věcech, které vím, že ještě druhý den budou v prachu na hrišti, písku. bundy mám v provozu dvě a jednu "na parádu" a ještě jedna na lítačku by se uživila (do rezervy). těch svátěčních věcí mám také v jednom či dvou provedeních.
Mám to podobně (možná o dvě trička víc) a moje maminka říká, že mám pro děti strašně moc oblečení 😀 Mám tři děti, takže peru denně (nebo skoro denně), sušičku nemám.
@tomikjoejoe na me je tam malo spodnich svrsku.u nas bylo rozhodne potreba vice sportovnich kalhot na ven a teplaku na doma.jedny slusne rifle by stacily.ale ono zalezi taky jak a kde rodina zije a jak velke je dite cunatko, co vse ma dovoleno...
@tomikjoejoe mě přijde, že v těch 3 letech zrovna začíná dítě využívat víc sportovníhk oblečení. Treba: silné a slabé tepláky. Dvoje mi přijde naprosto nedostatene. Pokud nechodí do školky, tak aspoň 5x, pokud ano, tak aspoň 10x (jedny do mš, jedny do mš na ven, jedny musí mít v mš náhradní pro případ potřeby, dvoje na doma, to mi přijde minimum)
Trička: my máme hodně merino trik, se kterými bych v celku vystačila, ale kluci chtějí nosit i bavlněné s motivy. Ale stačilo by mi 2x s dlouhým a 5x s krátkým, ovšem mš opět počat navysuje (do mš každý den čiste, jedno náhradní).
No a bundy: máme tlustou perovku, teplou bundu na sníh nebo do vlhka, softshellku, fukerku, pak máme i vestu... Nebo alespoň slabší a silnější minimálně mít. Neumím si představit, že by nosili stejnou bundu v -5℃ a stejnou v 10℃..
@jbzirafa Bohužel peru denně jednu pračku, mám miminko, co začíná s příkrmy a 20 měsíční, co se učí jíst samo. Co jídlo, to špinavé tričko nebo kalhoty.
@dana3262 Bund máme dost. Máme jednu zimní slušnou a jednu na lítačku. Kvalitní softshellku a ještě lehkou bundu na lítačku. Vestu zatím nevedeme, ale nejspíš ji pořídím. Bohužel jsem zatím nenašla takovou, která by se mi líbila jak pro kluka, tak holku a měli ji ještě ve dvou různých velikostech ...
@tomikjoejoe - já, když syn začínal s příkrmy a i pak když začínal jíst sám, používala bryndáček s rukávy, tuším, že to měla Ikea, nebo kdo, my to i od někoho dostali....byla to super věc, minimálně tričko to zachránilo vždycky...byl takový jakoby lehce omyvatelný, takže se i dobře udržoval 🙂
@tomikjoejoe - my jsme v průběhu let měli vestičky asi dvě, nebo tři, vlastně pokaždé jsme je od někoho dostali, byly moc pěkné...ale my jsme je prostě nějak ani nevyužili....buď mi přišlo zima, že to bylo normálně na zimní bundu a nebo zase teplo a to měl jen mikinu a nebo lehčí bundu s tričkem a mikinou a odkládali jsme vrstvy, nebo zase oblékali podle potřeby....
@tomikjoejoe tak to plně chápu. to asi stačí, když má malej denně vypráno. u nás se jednou za čas odepíšou teda i troje tepláky denně (polévka na oběd, vylité pití, načuráno) ale třeba to venkovní ukrčené k zapatlání nechávám co nejdéle v užívání a peru až když mám druhé k dispozici. mám třeba víc kusů ale jen pár nejoblíbenějších (nejpohodnějších, nejlépe oblékatelných) a točím dokola, klidně bych se obešla bez většího množství.
@krystalka Mam je dona. Deti je nesnaseji, musi mit jen takove ty kolem krku s kapsou na zbytky. Takze si vesele machaji rukavy. Mala dneska zjistila, ze je super davat jidlo za tricko a starsi bracha ji v tom podporuje, no je to sranda :D
@tomikjoejoe - aha, tak to synovi ten bryndák nevadil.....a navíc on byl skoro až extrémně čistotný, zamazané ruce venku od trávy nebo od hlíny bylo velké neštěstí 😀 , takže jídlo za tričkem by asi nepřežil 😀
Tak my mame obleceni extre moc. Na jaro ma asi 5 bund, legin 15, rifli tez tak 15, trika saty a tak radeji nepocitam. I nas hodne zafngovaly teticky, a je zo fajn pocit mit.
Hezký den, a opravdu vám to takto stačí nebo se ptáte právě proto, že nestačí, ale přijde vám, že víc oblečení je na druhou stranu zbytečně moc? Já se přiznám, že oblečení máme asi moc, ale zase nakupuju téměř jen v sekáčkách. Můj tříleťák chodí do školky, tím to množství taky narostlo. Určitě máme tak 10-12 tepláků, triček s krátkým i dlouhým tak 12 od každého. Punčocháčů tak 10 kusů mix slabších a silnějších. Bundy do školky a na písek tak 3 a opravdu pěkné na parádu 2. Chodíme do divadla tak asi 2 košile, 2 svetříky a vestičku. Rifle 3 kusy ,na jaro/léto teď asi 6 kusů pláťáků/kapsáčů a v zimě 4 kusy zateplených kalhot. Dítka toho začuní denně hrozně moc. Nestane se mi, že bych dala triko dva dny za sebou - to kolikrát padnou 2-3 denně. Taky mám sušku, 2 děti a peru várku denně nebo ob den.
@olasek Ptám se proto, že pokud opravdu peru denně. Tak nám toto množství stačí.
Mám teda čtyřletou dcerku, co chodí do školy a čerstvě dvouletého chlapečka, ale přijde mi toho oblečení docela málo - jako hlavně punčocháčů a tepláků a vlastně i triček - i když moje děti jsou čuňátka, navíc už i ten mladší musí dělat všechno sám, takže převlíkám skoro nonstop :D, ale i tak - kdy třeba jdeme ráno ven a je mokro/bláto a on se zamaže/promáčí, tak mu dám odpoledne jiné tepláky (pokud je mokrý, tak i punčocháče), pak se umaže u oběda, poleje se... Ta starší je buď zase od jídla (což já tolik neřeším, ale ona se letí převléct) nebo se umokří při mytí... No a nakonec by se mi opravdu nechtělo prát denně (což bych ani tolik prádla nenastřádala).
I když je fakt, že momentálně má syn dvoje tepláky teplejší na ven a doma nosí punčocháče, protože nějak ze všeho vyrostl :D :D
Jo a jinak moc nerozlišuju oblečení na ven/na doma/do města - bydlíme na vesnici, dcera má jedny džíny a jedny mažestráky (a nejradši nosí legíny a sukni), chlapeček má jedny manšestráky a jedny pláťáky (nejsem moc příznivcem riflí) a oblékám jim tyhle slušnější věci tak maximálně na nákup do obchoďáku nebo k doktorce, jinak nosí všude tepláky. Když jsou jenom v tričku, tak jim dám nějaké "lepší" (i mikinu), ale zase jim ty hezké věci obleču i na doma, aby to unosili. Nakupuju v sekáči, na bazaru, od kamarádek, hodně věcí máme zděděných a na nové oblečení chodím do Lidlu 🙂 A je fakt, že už i ten dvouletý pckek má své oblíbené oblečení 🙂

me to prijde malo...zalezi jak se ditko zamaze.... a jestli ma takovy satnik tak lehce zavidim skladnost ze se vejdete ...( mam 4 deti, z toho 3 male a jedno z toho skolkove 🙂 / a tricek ma asi min 20ks s dl rukavem kratky jsem nepocitala tech asi 10-15? teplacku ma asi 10ks , kalhoty taky tak 10ks + 5ks manzestraky 2x zateplene, mikinek mno to asi teda mame nejvic pocitam ze kazda holka ma tak cca 20ks 🙂 bundicek na jaro a zimu tak 6-7ks taky kazda + 2-4kabatky 🙂 no do skrine je nenacpu a to maji velkou celou vestavenou 🙂 mno a malej toho ma taky desne moc takze nez se narodil tak jsem pocitala kolik ma overalku 0-3mes a mel jich asi 40? mozna i vice ... a to jsem na kluka nic nemela neb mam same holky 😀 - je fakt ze zase nemusim prat porad a i kdyz mam megaa hromadu pradla a hlavne detskeho na zehleni porad maji skrine plne...takze kdyz se zamazou neresim obleceni...no asi zalezi na kazdem..ja na hadrikach pro deti malicko ujizdim nooo 😀 ale neco malo bych prikoupila - co se tyka tveho/vaseho zmineneho seznamu co mate...