icon

Lákavé zbytečnosti

garalela
10. zář 2017

Ahoj maminky,
koukám po věcech, které se nabízejí, v obchodech i eshopech, ale snažím se držet a nekupovat zbytečnosti.
Momentálně přemýšlím nad smyslem mušelínových deček - obvykle jsou to dva hadříky cenově 700-1300, používáte je? Na co?
Případně podělte se, jaké věci jste si v zápalu nakoupily a nakonec jsou to podle Vás zbytečnosti? Teď nemyslím případy, kdy používání té věci pak záleží na miminku, což se nedá odhadnout. Děkuji za zkušenosti.

Strana
z5
barumat
11. zář 2017

@pucmelinka No to, co mám já, jsou klasický bytelný manikúrní nůžky, jen mají zaoblenou špičku do kulata. Krásně drží a jsou fakt ostré. Mám normálně z drogerie.

pucmelinka
11. zář 2017

@terezapetrova strihame od cca tri tydnu,to nam rekli v porodnici i detska a dle doporuceni a nazorne ukazky detske doktorky pouzivame standardni nuzticky na manikuru...

pucmelinka
11. zář 2017

@barumat my mame ty klasicky z manikury,detska nam to s nimi i ukazovala...sestricka i dr dost vtipkovaly na tema tech detskych nuzek 🙂

betelgeuzz
11. zář 2017

@barumat také mám dětské nůžky od farlin, jsou kovové, bytelné, stříhají pěkně. Stříhám s nima od narození dle potřeby do dnes a to holky mají 6 a 8 let.
@pucmelinka a proč vtipkovaly? Já slyšela u dr takových blbostí, že si dělám věci podle sebe, nepotřebuji to posvětit doktorkou.

pucmelinka
11. zář 2017

@betelgeuzz ale ona mela pravdu,tema pro mimina to jde blbe a ztuha,ridim se svym zdravym selskym rozumem 😉

betelgeuzz
11. zář 2017

@pucmelinka Taky se řídím zdravým selským rozumem. Mám kvalitní nůžky a stříhá se s nima výborně. Takže se nedá tvrdit, že dětské nůžky jsou špatné, záleží na tom, jaké koupíš.

terezapetrova
11. zář 2017

@pucmelinka ty jo tak to jsou asi nějaký novinky mam už dva "odrostejsi" synky a toto slyším poprve, ale je fakt, ze strihaj od 3 týdnu se asi snese s tim, ze tak akorát to vyjde, ze nehtiky jsou poprvé dlouhé na stříhání, ale zas dítě od dítěte druhorozený se mi rovnou s pěkné dlouhymi narodil protoze byl prenoseny. Jinak nuzkam z lekarny klasickým s kulatou spickou nemůžu vytknout vubec nic 🙂 Slouží v širší rodině už asi 15 let (na různé deti) naprosto skvěle a DR nemusela nic vysvětlovat. Je to i dobry kdyz by se nahodou dostaly dítko do ruky tak hrozí zraněni "jen" strihnutim pichnutim ne 🙂

lenka_strelenka
11. zář 2017

Nám koupila nůžky na nehty pro kojence tchýně (i když jsme jí řekli, že je kupovat nebudem).. no tak je máme a používáme (Tommy Tippee) a jde to s nima dobře, asi záleží i na značce... stejně tak lehátko do vaničky, tchýně ho koupila, i když jsme ho nechtěli, ale tak když už je, tak ho používáme, zas tak nešikovné to není; jednou rukou můžu umývat a druhou prďole přidržovat pískací kačku 😀

terezapetrova
11. zář 2017

@betelgeuzz to spis k debatě výše DR neví kde koupit poradně nůžky pro deti .. 🙂🙂

terezapetrova
11. zář 2017

@pucmelinka nůžky pro mimina je zřejmě pěkné sirokej pojem 🙂

pucmelinka
11. zář 2017

@terezapetrova mame skvelou dr s mnohaletymi zkusenostmi...
Navic malej se narodil tri tydny pred TP a nehtiky mel dorostle k luzku a behem tech tri tydnu mu uz dost prerostly...nuzky jsou uklizene,nehrozi,ze by se o ne pichnul...

Kazdej mame svuj nazor na danou vec a to je spravny...kdyby vsechny mely nazor stejnej,byla by to na mistnich diskuzich dost nuda...

terezapetrova
11. zář 2017

@pucmelinka s něčím se musí souhlasit. jinak to je jasné, ze pred malým mimi jdou nůžky schovat snadno, ale tak o tom zraněni ja to psala jen tak aby řec nestala 🙂 my všichni rodiče víme kolik je v domácnosti jiných nástrah 🙂 jinak celkem vím pac jedno prvni dítě se mi taky narodilo mini 🙂 jen proste porad nevidím jediný logicky důvod pokud je treba strihat proc čekat na 3tyden ale tak 🙂

babanci
11. zář 2017

Já bych řekla, že skoro všechno, co máme, není nezbytné. 😀 Ale hodil se přebalovák, dodnes hodí, polohovací lehátko bylo fajn na krmení, monitor dechu, chůvička. Investovali jsem hodně do kvalitního kočáru a užili ho strašně moc, nelitujeme. Naopak máme zbytečně moc hadrů. Je fakt, že jsme hodně dostávali do kouta, takže máme v nástavci skříně dosud nevybalené.

pucmelinka
11. zář 2017

@terezapetrova ja necekala na zadny urcity den ci tyden,kdyz mel proste nehtiky dlouhy a ostry,tak jsme je smikli...nikym a nicim jsem se neridila...navic nektery nehtiky mel jak papirek,ty odpadly samy...rukavicky sundaval,nechtela jsem,aby byl podrapanej...
Btw ja mini mimi nemela,malej byl je.sice o tri tydny driv,ale vahu mel 3230 gramu,zadnej drobek...jo a dorostle nehtiky k luzku stejne jako stocene usni lalucky jsou znamkou donosenosti,ale to nejspis vis... 😉

zuzineckah
11. zář 2017

největší zbytečnosti, které jsem pořídila protože jsem je "nutně potřebovala" byli ohřívačka lahví a sterilizátor. Naprosto stejnou službu udělá rychlovarná konvice/indukce/mw a co se týče sterilizátoru, tak vyvaření ve vodě😝

pucmelinka
11. zář 2017

@zuzineckah ja mela ohrivacku pujcenou od kamaradky a jsem strasne rada,ze jsem ji nekoupila...
Jinak souhlasim,vyvareni ve vode a ohrati mw,nebo horka voda z konvice 😉

gnozka
11. zář 2017

@luciapaja Jj kamarádka oba kluky taky musela nechat v prostoru 🙂 tohle ma kazde dite jinak 🙂 ja tu kazajku taky koupila az kdyz byla mala na světe a Prave jsme zjistili ze ji to hodne uklidňuje 🙂

terezapetrova
11. zář 2017

@pucmelinka psala jsi, ze v porodnici řekly, ze strihat od tři týdnu a ze presrostly během tři týdnu coz jsem si vysvětlila, ze mel na stříhání driv nez ve 3 týdnech dle toho jsem reagovala. Tak se na pojďme vybodnout hlavneze máme zdravé deti v rámci možnosti zejo 🙂

pucmelinka
11. zář 2017

@terezapetrova presne tak 😉...prd si pamatuju,jestli to byly dva,tri,nebo ctyri tydny,ale tak nejak proste...jinak v porodnici rikali blbosti,ridim se sama sebou a pop.se zeptam dr.na jeji nazor...
Jj,hlavne ze deticky prospivaji,ne? 😉

bbubble
11. zář 2017

tiez by som hlavne nekupovala kopu veci vopred - proste ked sa narodi a zistis ze ti to chyba, vzdy to mozes mat max do par dni doma. my v podstate ziadne taketo "zbytocnosti" nemame - okrem satku, tie mam 3+nositko a su zakladny pilier a zachrana mojho materstva :D ale na zaciatku som mala tiez len jeden darovany zdedeny. v com by som sa nabuduce krotila je nakupovanie obleckov - najmensie velkosti som sice nastastie nekupovala, ale nakupila som milion bodyciek atd v 62ke, ze vsak to bude mat na cele leto (termin 1.6.) - no narodil sa s 56cm takze uz po sestinedeli neobliekol ani tu 62ku :D a kopu veci mal na sebe tak raz, alebo aj vobec. Stejne tak s vacsimi velkostami - co som predtym kupila ze bude mat na podzim (3-6mes), tak je mu teraz davno male, ani to neobliekol. A stejne sme toho pak tolko dostali a zdedili, ze teraz uz prakticky nekupujem nic - len prave ked pridem na to ze nieco konkretne chyba. jo a tiez jednorazove plienky, nekupovat viac baleni tych malych velkosti a uz vobec nie jednej znacky, nemusia vyhovovat. Moj maly vynosil 1 balik vel.1 a 1 balik vel.2, vcera mal 3 mesiace a uz mame vel.4 a ostali mi 3 ci 4 baliky velkosti 3, co nam to furt vsetci kupovali a uz z nich vyrastol :D proste vsetko mozes pak dokupit a nebude to zbytocne zavadzat..

bbubble
11. zář 2017

a inak este jak to tu citam sa trochu divim, ked niekto nakupuje vopred lahvicky, sterilizatory a ine potreby na UM - pokial teda nemate vopred v plane nekojit, tak mi to pride celkom zbytocnost, keby ste pak predsa len na UM presli sa to da predsa dokupit, ale nepride mi to ako zakladna vybava .. a naopak mi este napadla vec ktora ma pred porodom nejak nenapadla a pak som zistila ze mi hodne chyba - tricka v ktorych sa da kojit :D nejak mi predtym nikdy nedoslo ako malo mam v satniku veci z ktorych sa da bez problemov vytiahnut prso :D teraz ked si nieco chcem kupit, je to prva vec ktoru v obchode skusam 🙂

garalela
autor
11. zář 2017

@bbubble Tak to oblečení už nosím nyní, na to jsem myslela strategicky a mám několik kousků, které jsou těhu a pak i kojící. Taky jsem si koupila bonding tuniku do porodnice. Lahvičky tedy už taky mám dvě - ale nevím, jestli se smí ještě použít, nebo minimálně vyměnit pak ty svaičky, protože jsem si je koupila už tak pět let zpátky, hned při začátku snažení.

terezapetrova
11. zář 2017

@garalela neni tak doba spotřeby? Někdy bývá i tam kde by to člověk necekal jako na sodastream lahvich (kdyz odbočim) apod 🙂

alubif
11. zář 2017

Hlavně nekupuj nic dopřed, co nevíš jestli budeš potřebova. Dnes máš z eshopů vše do dvou dnů doma. Využila jsem kočár, monitor, chůvy, postýlku a její vybavení, obyč lehátko (asi 10 let staré 😀), přebalovací podložku na postýlku, 12 bambusových plen, 3 bambusové osušky. Deky jsem měla obyč z Ikey, DMka, hrací deku, puzzle. Láhev jsem měla koupenou jen jednu. To samé s kosmetikou, sehnat si jen vzorky nebo malé balení, nevíš jestli dítě na to nebude nějak reagovat. pak se doma valí hromada nevyužitých věcí.

babanci
11. zář 2017

@bbubble Tos mi připomněla, že jsem vnučce koupila nádherné oblečení do porodnice zn. Benetton, manžestráčky stály víc než moje a narodila se nám vnučka přes 4 kila a jela s tím jen z porodnice, narvaná jako buřtík a tím to skončilo. Snad třeba ještě někdy bude další normálních rozměrů. 🙂

bbubble
11. zář 2017

@babanci no mali sme to uplne stejne 🙂 moja mama kupila malemu taky overalik z nextu asi za petikilo, ze na cestu z porodnice, a ten teda nemal na sebe vobec, lebo sa donho nenarval :D ale tiez si vravim, ze musime mat este aspon jedneho chlapca a mensieho, nech to vsetko aspon trochu vynosi 🙂

deene
11. zář 2017

Ja si myslím,že se to nedá takhle brát,vše je co je zbytečné záleží na miminku a mamince.
U nás např. zbytečné věci:postylky (tím pádem i mantinely a monitory dechu),prebalovaci podlozka,zavinovacky,vanicka
U nás nezbytnosti ulehcujici život: ergo nositko,koupaci podlozka (pevnější s latkou),koš na pleny

Za hloupost ja ani nepovažuji spousty oblecku,i kdyz se stalo,ze to oblekla treba jen dvakrat 😀,ja si ji rada strojim,takže v tom nevidim žádný problem

monny3
11. zář 2017

Čekám prvního prcka a je fajn, když někdo řekne svoji zkušenost, co využil a co ne (a je samozřejmě potřeba si u toho pořád uvědomovat, že každá maminka a každé miminko jsou jiné) 🙂 Určitě souhlasím s tím, že plno věcí jsou zbytečnosti, já toho moc nemám, mně přijde jako zbytečnost plno věcí už teď (a třeba u těch věcí se nakonec ukáže, že zbytečné nejsou, pokud nám je někdo daruje atd.)

Když někdo poradí "nic moc nekupuj, až to budeš potřebovat, tak to máš doma do 3 dnů z eshopu" tak to určitě myslí dobře, ale ono se snadno hodnotí, co je zbytečnost, když to doma máte, ale dost špatně se určuje, co je nejlepší varianta, když vám to doma chybí. Takže pokud se maminka rozhodne, že nebude dopředu kupovat třeba odsávačku, lahve, sterilizátor atd. tak je minimálně dobré mít ale dopředu přehled a vybrat si, jakou bych pořídila, kdyby to bylo potřeba. Vím, kolik času mi sežere vybírání věcí pro mimčo/pro mě teď a to se nemusím soustředit na dalšího človíčka 😉

babanci
11. zář 2017

@monny3 Dneska je to lepší v tom, že ty věci už jsou dostupné. Za mě ještě nebylo v krámech nic, tak jsem si na mimčo šila a našila jsem toho tolik, že bych mohla oblékat půlku sídliště. 😀 Ne, že bych se poučila, dělám to nyní i se svou vnučkou.

deene
11. zář 2017

@monny3 co se lahví apod. týče,mam absolutně jiný názor. Ja byla 100%rozhodnuta kojit a jiná moznost neprichazela v úvahu. Kdybych doma měla něco nachystano,nejspíš bych při prvním bojkotu sahla po lahvi,takhle sem to vydržela a nevzdala 🙂 ,navíc maminky velmi rychle soudí,ze je dítě hladové a rychle dokrmuji. Když už by potřebovala dokrm rozhodně bych nesahla po flasce,ale po strikacce a UM bych doma měla do půl hodiny 🙂 ,malé je 3,5měsíce a flašku nedostane nikdy 🙂,uz ted obcas pije čaj ze lžičky (ve vedrech),pak prestoupim rovnou k hrnicku,takže za mě například je i toto zbytečnost 🙂,vážně je to strašně individuální

Strana
z5