icon

Oblečení pro listopadové/prosincové miminko. Rady, zkušenosti?

emamir
21. črc 2020

Ahoj holky,

dneska nám byl po ultrazvuku potvrzený chlapeček (21tt), ještě nás zítra čeká 2.screening.
Zatím nemáme nic nakoupeno, pořád jsme si říkali, že pomalu začneme až po druhém screeningu.
Začínám pokukovat po věcech a přemýšlím, co se bude hodit. Termín porodu máme začátkem prosince, tak jsem usoudila, že budu vybírat spíše teplejší věci.

Zajímá mě, co třeba košile, teplákové kalhoty, riflíky.. jsou vhodné pro 3-4 měsíční miminka? Všude v obchodech vidím takové různé sety (košile, kalhoty - tričko, tepláčky), neumím posoudit,zda je to praktická věc, já vyrostla na dupačkách. 😂🤷🏼‍♀️

Celkově budu ráda za jakoukoliv radu, zkušenost 😊.

pipi_puncocha
21. črc 2020

Ahojky, určitě bych nekupovala žádné takové "blbosti" typu džíny, košile, nic s krátkým rukávem. Na miminko se nám nejvíce osvědčily celotělové bavlněné overálky i se šlapkama na zip po celé délce (viz fotka). Syn se narodil v listopadu a krátký rukáv dostal poprvé nějak v květnu, velikost 68. A obecně taky nedoporučuju trička, ale bodýčka, jak sebou vrtí, tak to tričko měl furt vyhrnuté, to samé nedoporučuju ponožky, ale takové kalhoty co mají i ťapky.

riavais
21. črc 2020

@emamir pre tak malé minčo sa tričká, košele a podobné veci ešte nehodia, proste sa to stále vyhŕňajú. Doporučujem klasiku, dupacky, polodupacky, bodyčka, teplé overaly, svetríky s kapucou 😊

g_m
21. črc 2020

Souhlasím s výše napsaným, žádné rifle, košile, krátký rukáv apod. Jedno dítko mám v listopadu, druhé v září a u nás nejvíc frčelo body s dlouhým rukávem a k tomu polodupky, později tepláky. Ale polodupky jsou super v tom, že miminku nepadají ponožky jako u tepláků. Bavlněné overaly jsou taky fajn, my jsme je měli primárně jako pyžamka. Klasické dupačky jsme neměli ani jedny, přišlo mi to zbytečné oblékání a vyslékání u přebalování. A taky pozor na nesmyslné bundičky apod. Ideální je vždy overal, do kočárku, do auta i jinde. Zbytek se pak vyhrnuje.

martina_cz
21. črc 2020

Nám se má malinká narodit v září a mám body s dlouhým rukávem, tepláčky, overálky, svetříky, mikinky a asi dvoje punčochy. Nemá smysl kupovat trička pro miminko

pe_tu_ss_ka
21. črc 2020

@emamir máme prosincového, a první měsíce nepotřeboval žádnou mikinu, košile, rifle (hlavně jsem neměla nic, co by šlo jen přes hlavu. Všechno jsme měli na patentky 😄 Pořídila jsem do autosedačky zimní fusak (a jezdil jen body a dlouhým rukávem, polodupky, leginky nebo tepláčky, občas lehkou mikinu bez kapuci, a ponožky, čepici a rukavice), a na spaní jsme měli overaly. Jinak kombinézu určitě nedoporučuju hunatou na šikmý zip (my dostali z tesca krásný, ale úplně na 💩), malému tam nešla ta druhá nožička vůbec srovnat a narvat dolů do ťapky.. Nejlepší do kočárku byl fusak a kombinéza se širokým spodkem 🙂

me_druhe_ja
21. črc 2020

Mám malýho začátkem listopadu a rozhodně nemá cenu kupovat nic s krátkým rukávem, to jsem začala dávat až někdy v dubnu. ROZHODNĚ NE TRICKA. 😀 těch jsem dostala mraky a neměl doteď nic. 😀 leda jedno na fotku. 😀 Doporučuju body a dlouhým, tepláky, punčocháče, ponožky, polodupky, overaly, zapínací mikiny/svetr a i nějaký pěkný rifle třeba k doktorovi nebo na fotku (stačí jedny 🙂), kombinézy (huňatou a i teplejší), teplej fusak do kočárku, do autosedačky stačí deka (mám fusak, ale moc mi nevyhovoval), čepice a rukavice (ale ty neměl, nebyla jsem schopna mu je dát, takže měl ruce v rukávu 😀). Klasický dupačky se mi na mimi líbí, ale je to zbytečný oblíkání. 🙂

ekou
21. črc 2020

Nam se narodil prcek primo na 1.12 😅. Chapu,ze je zmatek v hlave jak oblikat prdolu v zime. Za me jsem mela klasicke dupacky nez odpadl pahyl pup.snury a pak uz jsem presla na polodupaky (za me fajn vec) a pak jsem mela teply fusak, takze na prochazky jsem chodila typu bodicko s dlouhym rukavkem- polodupaky-svetyrek s delsim rukavem (rukavicky ihned sundany) a cca do brezna jeste byla kombinace dvou cepicek bavlnena a na to pletena.
Koupila jsem do startu cca 8ks bodicek vel 62 a 4ks overalku 62, 3ks polodupacek vel 62, 2 bavlnene cepice, 3 pary ponozek a s tim jsem vystacila prakticky az do unora a jeste jsem dostaly 2 svetyrky vc cepicek, rukavicek a boticek.

emamir
autor
21. črc 2020

Super holky, díky moc. 😘👍🏼

areh
21. črc 2020

@emamir já ještě doporučuju kvalitní fusak, nepotřebovala jsem pak žádné zimní overaly a zimní bundy. Ve fusaku byl syn v dlouhém body, tepláčky, ponožky a teplejší mikina. Pokud mu koukaly ruce, tak rukavice a čepice. A byl krásně zahřátý 😉

klokanka31
21. črc 2020

@emamir My malou oblékáme do dupaček a košilky. Kalhoty a podobně si užije až bude větší.

lolam10
21. črc 2020

Hlavně kupujte obleceni na bazaru.deti z toho hned vyrostou a i bazarove je jak nove.fakt je to skoda penez kupovat nové...jinak kupte kombinezu,fusak,body,mikinu,overalky a puncochace,to stačí🙂

hezz17
21. črc 2020

@pipi_puncocha ja se treba absolutme vyhybam overalum s tapkama, protoze jsou male. Oproti nozicce jsou proste kratke. Dceri se tam ohybaly prstiky. Takze bez tapek a ponozky.

goovana
21. črc 2020

@emamir já jsem porodila 26.12 a nejvíce jsme měli body s dlouhým rukavem, teplacky, dupacky,overaly ale nemám rada overaly s tapkami, takže jsme měli pod kotníky a dávala jsem ponožky,mikiny, kombinezu, punčocháče, rukavicky, cepicky a teple capacky

emamir
autor
22. črc 2020

@ekou
A můžu se zeptat, jaký fusak jsi vybrala? Jestli jsou všechny na stejné brdo a nebo zda mám vybírat podle nějakých kritérií. 🤔

Děkuji všem ❤️

pipi_puncocha
22. črc 2020

@emamir koukni na Emitex - česká značka, máme od nich fusak i rukávník, jsem moc spokojená a teď v létě mají velké slevy

https://www.emitex-shop.cz/fusak-combi-premium/...

emamir
autor
22. črc 2020

@pipi_puncocha díky mnohokrát. Kouknu

ekou
23. črc 2020

@emamir
Ja vybrala rostouci fusak (https://www.feedo.cz/g-mini-fusak-nastavitelny-...). Prdola byla vzdy teploucka a nemrzla mi. A vyuzila jsem ho na prochazky i ted v kvetnu jak bylo tak nepekne, jen jsem musela fusak prodlouzit :D a jeste fusak lze namontovat i do sportaku

janule0123
3. srp 2020

@emamir Minifusak do vajicka, velký teply fusak do kocAru, plyšový overal na ven , kombinezku jsme nevytáhli ani jednou, pletená Čepička z hm na sňůrky (jediná z 5 Zimních čepic co byla použitelná 🤣)na doma nebrat mikinky s kapuckou dokud nesedí ... je to tak na fotku nebo do kocarku 🤣Klasika dlouhý rukáv overalky a body .. ze startu jsem oblikala jen overalky ať ji nic netlaci přes pupek, teplejší ponozky ( z Lidlu top), nějakou teplou deku, zavinovacka byla super, později spací pytel (ne každý dítě na to je)..Ideálně nic přes hlavu na první měsíc dva a takové ty zavinovaci body a nebo propinaci overalky