Perlan & vlhčené ubrousky. Čemu dáváte přednost?

magdaveselkova
7. říj 2023

Ahoj, zajímalo by mě čemu dáváte či jste dávaly přednost 😉

mama_mila
7. říj 2023

Používám obojí

hani_na
7. říj 2023

@magdaveselkova Obojí, doma výhradně Perlan, v terénu víc ubrousky

me_druhe_ja
7. říj 2023

Ubrousky jen venku. Ale vůbec nic proti nim nemám. 🙂

cilkat
7. říj 2023

Doma jsem velmi rychle přešla prostě na umyvadlo a látkovou plenu. na ven ubrousky.

merope
7. říj 2023

Tak záleží na co. Na čištění něčeho absolutně upatlaného se hodí vlhčené ubrousky (sem-tam i na upatlané ruce či pusu někde v terénu). Na čištění citlivější kůže například kolem zadečku miminka zásadně perlan případně nevlhčené ubrousky z DMka (a vodu vedle v PETce).

marketa1218
7. říj 2023

Na zadeček jsme používala jenom čistou vodu. Dcera se mi po ubrouskách většinou osypala. Beru ještě teď třeba ven na upatlané ruce. Na zadeček nee..

bassetlady
7. říj 2023

Perlan. Vlhčáky mi smrdí a přijdou mi, že ještě víc opatlají a olepí. Z představy, že tím prckovi otřu pusu se mi dělá blivno.

lenerka1
7. říj 2023

Perlan doma i na cestách.

katule1990
7. říj 2023

Doma zasadne jen perlan = zadna chemie. Prala jsem na 60 stupnu, vydrzel dost prani. Na cestach vlhcene ubrousky.

slunea
7. říj 2023

Po čůrání neomývám, po kakání myju zadek mýdlem a vodou, na patlání s ubrouskama nemám trpělivost a přijde mi, že to ani není dobře umyté. Fajn jsou v terénu, kde není tekoucí voda, jak vlhčáky, tak perlan s mýdélkem.

janule0123
7. říj 2023

@magdaveselkova u dcery výhradně perlan a voda, jsem z toho měla lepší pocit, ze žádná chemie … u syna nějak nemám sílu a ubrousky…

michaela666
8. říj 2023

Doma perlan a vodu, na cestách ubrousky ( 99% vody). Teď už plenky nenosí a já mám u sebe jen ubrousky na utření rukou,.. Hrozně se mi příčily parfémované věci pro miminko a už mi to zůstalo.

zmrzlinka
8. říj 2023

Venku jsem používala vlhčené ubrousky a doma umyvadlo a látkovou plenu.

pe_tu_ss_ka
8. říj 2023

@magdaveselkova perlanu už od narození syna. Vždy koupíme roli a nastříháme na čtverce. Voda je vždycky všude, nebo máme sebou. Když jsem viděla, co to vyčistí v kuchyni, na zadek a intimní partie dítěte bych to nedala.

zekrt
8. říj 2023

Vlhčené ubrousky max. na cesty, doma vůbec. Doma voda, žínka, olej medvídek v rozprašovači. Jak už tu zaznělo, když vidím, co sensitive ubrousky dovedou vyčistit v bytě, na tělo jen v nouzi nejvyšší.

pampeliska1313
8. říj 2023

Jedno období jsem hodně používala ubrousky (prostě je to jednodušší, vytáhneš a to je všechno) nicméně jak se začal syn osypávat, tak perlan. Teď vím, že jakmile použiju ubrousek třeba dvakrát za sebou, už můžu vytáhnout bepanthen. Takže na cesty prostě perlan a láhev s vodou. Na ruce ubrousky/perlan.) Jinak mám pocit, že jsem vyzkoušela všechny ubrousky na trhu a stejně se osypával i po těch co v sobě neměli mít nic.:D

drep
8. říj 2023

Jenom perlan. Je zdravější, ekologičtější, levnější a používání je megajednoduchý

jaja01k
8. říj 2023

Doma perlan, na cesty ubrousky.

ahyt
8. říj 2023

@janule0123 dcera prave naopak, u vnoucka jen perlan, kvuli tomu, ze je to chlapecek a je primy kontakt s varlatky, tak co nejmin chemie, u holcicek je vse prece jen vic schovany v brisku.

mysh_me
8. říj 2023

Doma vzdy jen perlan s vodou, je to stejne na pouziti jako ubrousek a levnejsi/ekologictejsi/min chemicke pro dite. Na ven mame ubrousky, ale kupuji zasadne jen ty 99% vody a neparfemovane. Nikdy se mi dite neosypalo ani neoprudilo. Kdyz se mi dostal do ruky takovy ten klasicky navoneny mastny mydlovy vlhcak, tak jsem byla zhnusena, tim bych fakt dite neutrela…

mysh_me
8. říj 2023

@ahyt tak to je uz docela vysoky level paranoie 😀

elesse
8. říj 2023

Doma voda a plena/rucnik, venku vlhcaky, na ruce a povrchy casto i doma vlhcaky, venku vzdycky. Dokud jsme mela mala miminka, tak doma mokry perlan

janule0123
8. říj 2023

@ahyt nám to dětská tehdy říkala ze u holek je to důležitější 🤣kupuju teda ty s vyšším obsahem vody aspoň …

sigyn
8. říj 2023

Vlhčené ubrousky, nikdy s nimi nebyl problém. Zkoušeli jsme i perlan, ale ubrousky mi přišly lepší.

jane46
8. říj 2023

Na miminka vzdy Perlan. Na ven jsem si ho namocila, vyzdimala a dala do zip sacku. Vzdy nam nekdo k necemu daroval tu velkou roli. Ted uz jsou velke, tak to uz na cesty a pripadne otreni cehokoliv mam proste kupovane kabelkove baleni vlhcenych ubrousku.

ivasad.
9. říj 2023

@ahyt přímý kontakt s varlátky? (Uf, to je slovo!). Tak to beze strachu, obvykle je kluci mívají ještě v šourku 🤭

marioneta246
9. říj 2023

Mě fascinuje, že na pusinku v klidu vlhčák použijete a na prdelku ne😅. Mám to opačně. Na pusinku bych mu to nikdy nedala a na zadeček pouze při stolici a zasypu pudem, nikdy nebyl opruzený. I na ručičky mi to vadí, pak je strčí do pusy, takže čistou vodou pusinku i ruce.

zekrt
9. říj 2023

Někdo utírá vlhčákem pusu? 😳 Asi jsem četla nepozorně, já myslela, že jen zadky. 😳

magdaveselkova
autor
9. říj 2023

@marioneta246
@zekrt
Já někde píšu, že to používám na pusu??? 😂 asi jsem slepá

lokesa
9. říj 2023

Jen perlan. Doma buď namočený perlan, nebo pod kohoutek, venku perlan a láhev vody 😉.