Pleny pro opravdu velikého tříleťáka, poraďte
Prosím vás, synovi budou brzo tři roky a nočník naprosto odmítá. Mě je to "jedno", to teď neřeším, ono se to poddá.
Jde o to, že největší plíny které jsem sehnala jsou babylove z Dmka, ty nejvetsi, tusim, ze je na nich napsano 17-32kg. No ale muj syn ma cca 23kg a nevejde se. Tedy vejde, ale je totálně otlačený, na bokách ho to až bolí. Má pořádná stehýnka a bříško.
PORAĎTE MI PROSÍM VĚTŠÍ PLENKY!
Děkuji, děkuji, děkuji!
PS: že má chodit na nočník mi, prosím, neraďte, to vím, ale teď řeším ty pleny.
Hezky jsi to napsala, že teď řešíš pleny.
Až budeš řešit nočník, tak nejspíš bude školou povinný, ale to nevadí.... . Vycházím jen z Tvého přístupu
@magdalenax Stoji vam takovy prispevek za to? Bohuzel ano zrejme pani dokonala.
@magdalenax na to tazatelka neptala, tak nechápu to rýpání...kamarádka brala pro svého postiženého syna pleny ve zdravotních potřebách -mají velikost až po dospělé..jen je to na objednávku (jim na to přispívala pojštovna, jinak jsou docela drahé)
Pardon ze reaguju, ale trilete velke dite s plenkama? Neni na case mu je proste nedat? To uz musi byt preci pouze jeho pohodlnost, ze nechce chodit na wc... moje dcera byla bez plen od 22mesicu a chodila uz pouze na wc (s malym sedatkem).
@annasmyckova
@nada3
Ano holky, stojí mi ten příspěvek za to. Máte pravdu. Z jednoho důvodu. Mám v příbuzenstvu postiženou holku, která opravdu pleny mít musí.
tazatelka nic takového nezmínila, spíš naopak, takže kde vidíte problém?
@magdalenax kde vidím problém? třeba nevyžádaná rada...
@tommee Bohuzel se mi to smazalo. Myslela jsem jako
@annasmyckova Pracuji v lekarne a take jsme tyto pleny objednavali. Osobne jsem je bohuzel nevidela, ale vyrabi je firma, co se specializuje na inkontinenci z ruznych duvodu i u vetsich deti, coz nerikam ze je vas pripad. Tak bych myslela, ze treba budou lepe sedet nez ty dm. Budete muset vyzkouset, myslim ze kilogramy budou mit vyrobci obdobne.
😀 me narazky na nocnik nerozhazi, ale dekuji vsem ktere se me zastaly. Muj starší syn byl ve dvou letech zcela bez plen, ale kde jsme abychom deti srovnavaly a rvaly násilím do škalutek? Jděte s tím do háje dámy, mě nerozhodíte. Pohoda, klííííídek 🙂
@tommee ...si umíš poradit sama, tak proč se vůbec ptáš
Plenky Pants třeba od Pampers vel 6 jste zkoušela ? Malé plenky bych mu nedávala, aby měl otlačeniny, je to nebezpečné, spodní prádlo má být také volné. Pokud by to nešlo na záchod po odebrání plenek, tak jedině látkovky a třeba by na to přišel sám během chviličky, pokud v tom není zdravotní problém.
a máš už prcka ve školce nebo ještě doma? a co ostatní děti, neposmívají se?
co zkusit tohle: http://www.ekologicke-produkty.cz/contents/cs/p...
nebo pak leda ty látkovky
u nás prvorozená taky bojkotovala nočník (byl jí nepohodlnej a často čůrala tak prudce, až to cákalo ven...), ale udělali jsme jí záchůdek z dětské židličky (kbelík + stará dřevěná dětská židlička s dírou pro dětský záchodový prkýnko) a během týdne se pak sama odplenkovala
přeji pevné nervy a brzký úspěch
Vsem dekuji za rady
Třeba v takové Anglii je úplně běžné, že má tří leté dítě plínu a nikoho to nepohoršuje. Jen u nás je zvykem rvát děti na nočník ještě když nemají ani rok. A budeš tam sedět dokud neuděláš ee 😂! Moje dcera má 18 měsíců, z nočníku má panickou hrůzu, tak proč bych jí tam nutila?! Zkuste Pampers pants 6 anebo holt ty látkovky😞
Na noc to látkovka podle mě nemá šanci pobrat, ač látkařka, u syna jsem na noc musela naopak přejít na jednorázovky. Přes den podle toho, o jaký objem moči jde. Hodně vycpaná plena by mohla být nepohodlná.
https://m.alza.cz/maxi/huggies-dry-nites-3-5-bo...
Mozna tyto Huggies?
My používáme https://www.alza.cz/maxi/huggies-dry-nites-larg... tyhle akorát menší velikost.Jsou dražší ale vydrží celo noc. 🙂
zkuste mrknout do DM drogérie, dcerka má ve 3 letech 20kg, pleny sice už nenosí, ale dokud je nosila, tak byla taky větší než vrstevníci a chodila jsem jen do DMka pro pleny vel. 6 XXL a 2XXL. značku si nevzpomenu, ale byl to takový čtvercový balíček bílo zelené barvy, určitě nepřehlédneš 🙂 cena byla myslím 199,- Kč
@nada3 zadna pani dokonala, ale stydela bych se vubec na neco takovyho ptat... a ano priznavam, nesnasim tyhle super uvolnene matky, kdy deti se ve trech chovaji jak rocni batolata, vozi se v kocarech a matky si mysli ze jsou tim dulezite.
Dalsi komentare na mou osobu nejsou treba, k teto skupine rusim oznameni takze uz je neuvidim 🙂
@nafuka proč by se ostatní děti měly posmívat? Myslím že je jim to úplně šumak jestli někdo druhý má plenku nebo ne.
Ségra má taky holku sotva rok a rve ji na nočník, chudák malá neví ani co se po ní chce. Prostě se to tak dělalo dřív. My teda s plenkama přestaly přes den až teď ve dvou a čtvrt letech, ale kolem těch 2 let mi to přijde OK.
@tommee jinak tesco plenky mi přijdou dost velké, akorát nevím jakou mají největší velikost, my skončili u 5, ale prcek he drobek.
Moje trileta ma plenky na spani. Budit ji v noci nebudu, aby se vycurala. Je uplne tuha. Dle odborne literatury dozrava mozek na probuzeni na curani klidne az do 5-6 let, takze to zatim neresim. Maminkam drive odplinkovanych deti gratuluju, ale jako problem to nevnimam....
@magdalenax Jak muzete vedet, jaky ma pani pristup? A vy vite, jakym zpusobem probiha jejich uceni na nocnik? Proc by ted nemohla resit pleny? Kak vite, s cim se dite leci ci neleci (napr.)??
Tohle me opravdu vytáčí(!!)
@tommee Jinak, jak uz zde nekdo zmimoval, kilogtamy obdobne u znacek plen byt muzou, ale jde i o strih a samotnou velikost pleny. My se synkem stridame pleny stejneho rozpeti kilogramu od nekolika značek, a kazda se i velikostne trochu liší. kedny jsou mu menší a i trochu těsnější, v druhých zase skoro plave. Chce to zkouset...
Zkuste ty Pampers Pants,mají i malí balík na vyzkoušení. Mají pružné lemy tak by nemusely tak otlačit nožičky. A hlavně klid,každé dítko ji jiné a dojde si k tomu v jinou dobu.
Dcera je má taky ještě na spaní (a ano má 3,5) ale v noci je prakticky neproveditelné ji přimět jít čůrat na nočník. A přes den se sama odplenkovala v necelých 3 letech,ze dne na den,bez nehody,bez nucení,bez nervů.
Cpani na nočník sotva dítě sedí ,akorát dítě naučí čůrat na povel. Musí mu to dozrát v hlavičce. Dokud tam to uvědomění té potřeby není,tak je to jen mechanicky naučený.

@tommee zdravim, v lekarne prodavaji nebo na objednani plenky Bambo Nature XL 16-30kg. Jedine zkusit ruzne znacky jak budou sedet, kilogramy budou asi u vyrobcu obdobne.