icon

Postýlka vs. kolébka. Co je lepší?

inah91
22. bře 2025

Ahoj holky, máte prosím zkušenosti, co je lepší?
Mám malý byt, takže budu pořizovat něco na spaní mimču v rozměru 90x40. Vím, že to vydrží krátce (máte zkušenost jak dlouho?), ale holt není moc prostoru. Rozhodně chci kolečka, ať můžu mimčo stěhovat.
Líbí se mi ty malé postýlky se stahovací bočnicí, prirazene k posteli.... Moje obě děti jsem měla v posteli, i když to fakt nebylo v plánu, ale byla jsem na ně sama, tak to bylo nejpohodlnější...
Kolébka se mi líbí, že třeba, haha, pomůže houpání při uspávání... Ale kdo ví....

Máte prosím tipy nebo rady?

Děkuji ❤️🙏

kakba
22. bře 2025

Zda nemas misto, zvolila bych tuto variantu, muzes dat k posteli a presouvat.

merope
22. bře 2025

Já jen upozorním, že v kolíbce nefunguje monitor dechu (protože zabere i pohyby kolíbky, tak je vlastně zbytečný). My měli "aretaci", když malý spal. A zda budeš či nebudeš potřebovat monitor, to předem nevíš - já třeba kvůli preeklampsii měla nedonošence, tam se monitor doporučuje.

inah91
autor
22. bře 2025

@kakba já uvažuju nad tímto, což je asi to stejné, jen pro mě je dřevo hezčí

inah91
autor
22. bře 2025

@merope děkuji, já bych brala kolébku jedině s aretací... Tak to by mělo fungovat,že? Monitor budu chtít určitě....

misha31
22. bře 2025

@inah91 ja mam tu drevenou viz tvuj obrazek, je skvela, ale v 6 mesicich jsme menili za vetsi, na sirku uz to bylo synovi nedostatecne, jak se zacal vic hybat.

krisstina93
22. bře 2025

My měli kolíbku tak 4 mesice, pak si dcera začínala sedat a lezla a už to bylo nebezpečné, na rozdíl od postýlky totiž nešel dát rošt až k zemi a přepadla by přes to na zem.

inah91
autor
22. bře 2025

@misha31 chápu, že to bude na chvilku, no.... Ale prostě aspoň půl roku ušetřím prostor, děkuji ☺️

felis
22. bře 2025

@inah91 řešíme podobný problém.. my mame maličkou ložnici. K dceři do patra mladší dceru zatím dávat nechci a čím déle bude s námi, tím lépe.
Bohužel jsem nebyla spokojená s rozměry postýlek, co se prodávají (bud jsou prave na pul roku nebo v klasicke velikosti do tri let). Nakonec nám tata upraví klasickou postýlku na pristavnou v atypickém rozmeru 100x50 cm.

monny3
22. bře 2025

Otázka je, jestli opravdu budeš s postýlkou i někam přejíždět. My měli velký "koš" na podstavci s kolečky právě abychom po bytě jej mohli přesouvat, ale ve finále stál na jednom místě a syn v něm byl tak možná 10x za celou dobu 😅 V noci spal s námi v posteli a přes den jsem ho radši dala třeba do hnízdečka na sedačku nebo na podložku na zem a žádný přínos to "pojízdné zařízení" nemělo 🙈

inah91
autor
22. bře 2025

@monny3 chápu, chápu
No, já si to představuju, možná špatně samozřejmě, že když budu mít děti doma (budou mít 4 a 3 roky), tak si mimco v posteli převezu do kuchyně... Ale kdo ví, no ....

monny3
22. bře 2025

@inah91 jasně, některé věci si člověk nějak představuje a praxe je potom jiná i v závislosti na miminku, starších dětech a tak 🤭

cassidyc
22. bře 2025

My měli v ložnici klasickou postýlku a v obýváku kolébku a bylo to fajn. Třeba mamka si jí hodně přesouvala, když hlídala a byl v tom často, až dokud si nesedal. Blbé třeba bylo, že to tlačítko na aretaci bylo docela hlučné a to houpání nebylo tak plynulé. A přes tu síťku by asi nebyl tak dobře vidět jako přes ty šprušle, ale zas si tam neseknul nohy. Měli jsme CAM Cullami.

elesse
22. bře 2025

Ja si pujcila tu nemocnicni prevazeci a byla moc fajn… stejne v noci spala dcera nakonec se mnou

martinka_33
22. bře 2025

Mela jsemkolebku pro nejmladsi a byla super, drevena a mela aretaci na houpani akolecka nq jezdeni, vyuzili jsme dokud se nazacla mala hemžit, necele ctyři mesice.

merope
22. bře 2025

@inah91 My měli vpravdě historickou, krásnou dřevěnou, po chlapovi. Takže tam ta aretace nebyla.

veronicka89
22. bře 2025

Měli jsme tu malou dřevěnou asi 3m bylo to super ...vzala jsem starší a pak darovala dále...ono už starší dite spi lépe doma v klidu takže už pak nepotrebujes přemístěna...

( venku jde ruch- u bas teda to tak bylo )

makmak28
10. dub 2025

@inah91 Dcerku jsme měli ve staré dřevěné kolébce a bylo to skvělé v jedné věci - budila se jen na přebalení a kojení, nebo prostě když byla vyspaná. Jinak když se jen zavrtěla, kolébka znovu uhoupala, takže byla velmi spokojené miminko 😊 když jsme cestovali a spali jinde (nehoupalo se), byl spánek trošku horší, takže si myslím, že kolébka opravdu měla vliv. Houpání je známý a přirozený pohyb, mimčům dělá dobře, takže za mě něco houpacího určitě dobrá volba. 👌
Když se malá začala přetáčet, navrtaly se nožky v podobě korkových špuntů a bylo po houpání a kolébka sloužila vesele dál jako klasická postýlka.