Rtuťová rychloběžka z Číny, šli byste do toho?

qewa
17. kvě 2016

Jsem bezradná z teploměrů - už jsem 2 digitální vrátila, protože měřily nesmysly. Snažila jsem se po bazarech sehnat osvědčenou rychloběžku, ale zatím bez úspěchu. Objevila jsem rychloběžky z Číny, ale váhám, zda to nemůže být nebezpečné. Šli by jste do toho?

hojda
17. kvě 2016

A tohle jsi zkoušela?

http://www.exatherm.cz/traxit-detsky-lekarsky-t...

s měřením teploty jsem toho zažila dost, digitální ber jen orieantačně. Tohle se proužívá prý v Německu v nemocnicích a taky to dopadlo dobře v nějakém testu teploměrů.

werumka
17. kvě 2016

@qewa V pohodě. Jeden doktor mi říkal, že si tam objednává i rtuťový tlakomery 😀

77moona
17. kvě 2016

Já jsem si nechala přivést klasický rtuťový teploměr od známé, když jela na dovolenou mimo EU 🙂 . Zkus poprosit někoho, až pojede do zahraničí, ať Ti jej koupí. Já si nechala přivézt čtyři.

qewa
autor
17. kvě 2016

@hojda Děkuju, to vidím poprvé. Vyzkouším.

@werumka U toho tlakoměru bych se tolik nebála, protože ta rtuťová trubice nepřichází do kontaktu s kůží a není ani zatížená vnějším tlakem, jako když dá člověk teploměr do konečníku/podpažní jamky.

@77moona Bohužel, nevím o nikom, kdo by letos mimo EU vycestoval :( Ale třeba se ještě někdo odhodlá.

Děkuju 😉

jujatko
17. kvě 2016

@qewa Mohu pozadat odkaz? Jinak ja kupovala normalne na aukru - ale nevim, zda jsou rturove, ale vypadaji jako ty klasicke stare (i v tom plastovym obalu) - mozna je tam jina kapalina

qewa
autor
17. kvě 2016

@jujatko Například http://www.aliexpress.com/item/1-Pcs-Baby-Therm...
Oni se dělají ještě sklenění lihové, ale jen ty klasické, co je potřeba měřit 8-10 min a pak sklepat.

stesil
17. kvě 2016

Do lihoveho bych nešla. Nejlepší je rtutovy. Možná na Ukrajině bys zohnala. Já mám pro děti digitálny Hartman s ohybnou špičkou. Používám ho jenom pro děti a jenom do zadečku,měří přesně.