Spaní malého miminka, jak nejlépe nachystat postýlku?

didika1
7. kvě 2015

Jak nejlépe nachystat malému miminku postýlku,aby se mu tam spalo dobře? Co jsem se dočetla tak je pro mimiško nejlepší do postýlky asi ze začátku ta zavinovačka a pak spací pytlík.Peřinku až později a polštářek až po 1 roce? Takže nechat mimi spát na rovném podkladu to je pro něho asi nejlepší že? A v kočárku ho taky nechat na rovném a žádnou podložku pod hlavičku ? Pokud to bude přes zimu tak klasicky fusak a nic víc ?

lavita
7. kvě 2015

přesně jak říkáš jsem to dělala i já 🙂 u nás byla potřeba zvýšená poloha- kvůli refluxu, tak podložit matraci, nedávat polštářek.

renabelly
8. kvě 2015

Doporučuji vygooglit "Kiedroňová" a videa ze Sama doma, např: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-s... Jsou tam zajímavé tipy ;) Já jsem dávala malou do zavinovačky, teď je už ve spacím pytli (má 6 měsíců). O polštářku jsem tenkrát nepřemýšlela, všude se píše, že až později.. Ale právě někde v těch videích se doporučuje malý kvalitní péřový polštářek, kdy miminko vlastně nemá skoro vůbec vyvýšenou hlavu, ale má ji jakoby obklopenou tím příjemným polštářkem.

ingridka91
8. kvě 2015

Já jsem u všech synů měla u hlavičky podloženou (zvýšenou) matraci kvůli ublinkavani.Medvídka kterého zboznuji doteď,bez nej ani ránu 😀,usinacka a hraci kolotoč 🙂.Postupně jsem pridavala další hracicky 🙂
Jinak polštář a decku jsem nedávala do roka,možná i dyl...