Základní výbava pro říjnové mimčo - na kolik vyšla?
Ahoj, na kolik vás vyšla výbava pro podzimní dítě ?
Zhruba jsem to spočítala a vyšlo nám kolem 30 000 kč i s kočárkem .
Kočárek - trojka i s vajíčkem ( bazárek )
postýlka dřevo ( bazárek)
matrace
rošt
cestovní postýlka s matrací v ceně - hooodně cestujeme, bude často využita
2 povlečení
2 ložní
1 prostěradlo nepropustné
1 obyč prostěradlo
základní set plínek
vložka do vany
základní kosmetika
fusak
zavinovačky
oblečení máme plno - tam jen nějaké kousky co se budou líbit
šátek na nošení - bazárek
Koukala jsem na debaty a docela mne zarazilo kolik věcí se na nich probírá ... Je opravdu všechno potřeba ? Třeba speciální teploměr pro děti - nestačí obyčejný digitální, co máme pro nás ? Nebo odsávačky na mléko - přiznám se, že když jsem je viděla, tak první reakce byla, že tohle se k mým prsům nepřiblíží 🙂)
Dudlíky nechci vůbec například.
Kolotoč nad postýlku - má smysl , nebo ne ?
Tak teda mě vyšla výbava na deset tisíc (od nábytku, kočárku - dvijkombinace, látkových plen po vajíčko), chybí mi většina oblečení, kosmetika, šátky, bundy s baby vsadkou a věci do porodnice. Takže to asi víc než dvacet tisíc nebude
Pokud umíš nakupovat a hledat na netu,tak pořídíš komplet vybavičku do 18tisic:
postýlka Moblik dřevěná s roštem a matrací+3x povlečení,prostěradla,nepromokavé podložky ikea,mantinely,peřinka,polštářek-3000,-
Kočárek maxi cosi-hluboká korbička,sporťák,vajíčko s platformou a fusak-5500,-
Vanička +stojan 800,-
Jídelní židlička 1200,-
5xosuška 300,-
Zavinovačka 200,-
Deky-letni a zimní 350,-
Oblečky do 74-2000,-
Kosmetika a lékárna 600,-
Kojící podprsenky-2x 600,-
Nosítko Red Castle 350,-
Kolotoč koupím také z druhé ruky,možná i odsávačku,sterilizátor jsem nikdy nepotřebovala,ani dudlíky.
Všechny věci ,co jsem koupila jsou v top stavu,oblečky jako nové.
Monitor dechu si případně půjčím v porodnici.
Za Me máte věci dost.....odsávačku kupte az po porodu nikdy nevíte zda se rozkojíte navíc v porodnici vam ji pujci takže máte možnost vidět a když už Radim elektrickou....dudlík kupte jeden a to pro jistotu.....ostatní věci a krem kupte při odchodu s porodnice🙂 jinak za Me máte vse kolotoč nad postýlku jsem neměla ....Hráči helikoptéru plus tahací hračku....ale deti vidí černobíle a na pár cm takže s počátku to asi smysl nemá jinak když ne spinkat nejlépe vzít chodit a ukazovat to prostě milujou....u nás to byl kaktus a černej slon ....jinak hračky je tak neberou jako vařečky mopy lux....😂a to jsme meli soukromé hrackarstvi
Nás vyšla výbava skoro na 50 tisíc, ale je to taky kvůli manželovi, myslí si že nejdražší věci jsou ty nejlepší, tak kupuje co jen může. Až mi to leze už na nervy 😉 Ale tak aspoň se snaží. Zrovna minulý týden koupil nejdražší postýlku co jsem snad viděla http://www.supersektor.cz/klups-detska-postylka...
Je pravda že vypadá hezky a hodí se k nám do ložnice k šatní skříni, ale i tak se mi zdá že to přehání. No uvidíme termín mám za pár dnů tak jsem zvědavá co ještě přinese 😀
Na druhou stranu je pravda že si mě manžel hýčká a taky vše platí on, je to prostě můj miláček.
@moncakharova to je dobrá cena za tu postýlku... my kupovali z masivu pouzitou postel s prebalovakem za 4 tisíce 😉A tady budes mit spoustu prostoru
Tak my nakonec máme tohle :
vozík za kolo/ sporták/ na brusle - od kamarádky 20 000 kč
hluboký kočárek + fusak+sítka proti zhmyzu+sporták+vajíčko - 3500 kč ( od kamarádky)
postýlka - 0 kč ( ještě po mě )
monitor dechu+chůvičky+balík plen na měsíc - 4000 kč mall
odsavačka + nějaké 50 bodýčka +fusak+vložky do podprsenky + zábrana mezi dveře- 0 kč od sestry
několik dek do postýlky/ vajíčka+deka a polštář do postýlky + 1 krátký mantinel - 0 kč od manželovi sestry
Ted budeme kupovat od známé oblečení po jejich holčičkách a pak dokoupíme co nemáme. Počítám ještě tak 5000 kč na ten základ i s lékárnou ( doufám ) .
@moncakharova Nás výbava vyjde asi ještě na víc - nepůjde ale jen o základní výbavičku, takže s tím počítáme 🙂 Ne, že bychom vybírali ty nejdražší věci, ale snažíme se vybírat kvalitní - hlavně ty důležité pro bezpečí miminka ( třeba Maxi Cosi Pebble Plus 2016 autosedačka - necelých 6000 Kč - vyhrála několik testů a dTest, chůvička taky dražší a dle dTestu - tuším okolo 4000 Kč, monitor dechu Nanny - dobrý dle recenzí maminek - 2200 Kč), oblečení jsem nakoupila jak nové, tak hodně bazárkového - a opravdu moc hezké kousky, miminko roste rychle, takže si myslím, že to takto stačí, pak máme koupenou startovací sadu Avent - kojit se chystám, ale třeba čajíček, nebo odstříkané mléko, pokud by bylo třeba, k tomu Avent odsávačku. Kočárek budeme mít dvojkombinaci za 11 000 Kč (trojkombinaci jsme nechtěli, protože autosedačky z trojkombinací nebývají tak kvalitní), pak máme vaničku - obyč, cca 300 Kč, kosmetiku, plínky, atd. No a protože malé děláme i pokojíček (kde spát sice nebude, bude s námi v ložnici, ale budou tam hračky, atd.), tak jsme včera objednali šatní skříň do pokojíčku za 16 000, chci tam i přebalovací pult, k mé posteli chci tu mini postýlku (čistě jen na noční spinkání, protože ji chceme u sebe), co je užší, protože ložnici nemáme velkou, no a do pokojíčku, kde bude spinkat třeba přes den, tak tam asi zvítězí tato multifunkční, která vydrží i do budoucna jako postel či sedačka:
http://www.babynabytek.cz/detska-postylka-good-...
Tak buď v klidu, že jsou i dražší postýlky, než kterou pořídil manžel ;)
No a samozřejmě ten nábytek ladíme tak, aby se nám hodil do interiéru, takže něco budeme nechávat na zakázku (asi i přebalovací pult, protože jsem nenašla takový, co by se hodil jak barvou, designem, kvalitním provedením (tiché dojezdy, atd.) a rozměry i účelností 🙂 Ten pak bude sloužit časem jako komoda. Taky do koupelny chceme komodu s pultem, která pak bude jen jako komoda (ale když malou okoupeme, tak ji tam rovnou chceme i osušit, oblíknout, atd., protože jiné místnosti, která nebude tak vyhřátá, by jí byla zima. A opět, protože máme celou koupelnu od Ravaku, tak se nám tam nehodí kde jaká komoda s pultem...☹ Ale chceme to mít vše sladěné a kvalitní, takže nás to celkem stojí 🙂 Jsem zvědavá, až to pak sečtu, na kolik nás to vše vyšlo a ještě výjde 🙂
@moncakharova 😀 tak to mame doma ty same chlapy 😀 manzel taky.. co je nejdrazsi, je nejlepsi.. takze cestovni postýlka za 7 tisic, vibracni vajicko za 6 atd. Ale u me neuspeje.. ja mu to zakazuju a rychle musim koupit to co chce ale levnejsi nebo by to hned koupil.. 😀
Nás vyšla výbavička plus mínus taky na 30tis. Na první dítě jsem občas kupovala věci, které jsem nevyužila (např. kapsář k postýlce, slunečník na kočár, zbytečně moc látkových plen, drogerie atd.). Na druhou cácoru jsem si spoustu věcí půjčila od kamarádek. Odsávačku jsem měla taky půjčenou, ale měla jsem problémy s kojením, rozhodně bych ji nekupovala předem. Základ je podle mě co píšeš. Co se kolotoče týče, u první cácory jsem měla obyč natahovací, jako ok, ale nadšení nebylo. U druhé jsem měla od kamarádky půjčený Lamaze elektronický s muzikou a byla to naprostá hitovka..ale možná je to individuální, těžko říct. Každopádně na začátek bych to nepřeháněla, dokupovala bych případně v průběhu.
Kočárek jsme sehnali trojkombinaci funglovku s fusakem, taškou, nánožníkem, pláštěnkou a chráničem na madlo pro ruce za 12tis. postýlku máme od tchýně po příteli, jen jsme přebrousili a natřeli lakem chemicky nezávadným pro malé děti. Pak jsme kupovali kolotoč, malého u něj naučili usínat a nikoho k tomu nepotřeboval. Monitor dechu pro můj klid bezpečí. Veškeré oblečky nové, odsávačku, lahvičky, dudlíky, savičky, zavinovačky, chůvičky, novou matraci do postýlky, peřinku, polštářek, povlečení, prostěradla. Vešli jsme se do cca 30tis.

Na podzimní mimčo nás vyšla/vyjde výbavička na zhruba 30-35 tis. Máme vše nové, ale ne nejdražší, šly jsme střední cestou.
Osdávačka mléka nebo třeba sterilizátor, tomu neholduju, takže mít vůbec nebudeme. Monitor dechu když, tak vypůjčíme v porodnici a chůvičku budeme kupovat později kvůli zahradě.