Home office není placená dovolená. Jak tohle vysvětlit manželovi?
Holky, jak řešíte, když máte doma HO, manžel přijde domů a diví se, že není dokonale naklizeno, uvařeno, upečeno, když je žena doma. Ale já přece pracuju, jsem u kompu a netrávim čas a nejsem placena za úklid. Jasně, sem tam něco udělám, ale rozhodně to není práce v domácnosti + řeším školku, vození i vyzvedávání autobusem k tomu a ráno stihnu většinou nakoupit. A pak hurá k mailům.
Přitom manžel HO taky zná a sem tam využívá, ale on jen řeší urgentní maily, takže stihne u toho i spát a koukat seriály, to já teda ani jen náhodou. Taky máte doma exoty, že se diví, že žena je doma na HO a není pinktlich celá domácnost? Vždyť je přece doma a ví, že já se v práci nezastavím, že tech 100 minimum 100 mailů, je to ale vždy víc musím udělat, že se doma neflákám, ale stejně. Uplně si připadám, že mluvím s tou starou paní z filmu Bába na zabití, která otravovala jeden mladý pár, kde jeden dělala Home office. Tak mu musím vysvětlovat, ať si odmyslí, že jsem doma, jsem v kanclu a hotovo. Ne. Ani tak ne. Lituji, že jsem HO vzala, ale jsem hodně nemocná, mám chronické opakující se angíny, už to začínám řešit, ale v práci to řesím takhle, že nemusím se nikde přesouvat a roznášet to a huntovat se.
@malytlustyhroch A nemohla to předělat autorka? Jako ten název teď už vůbec neodpovídá té zprávě...
@sarihy to nevim, jestli jde, myslim, ze ne. Ale admini to delaji casto u mnohych diskusi. Nekdy tomu samozrejme prospeji, treba kdyz puvodni nadpis zni "Dotaz" 🙄, ale casto spis napisou nejaky nesmysl jako tady, a to je uz nekolik let zahada, proc to delaji.
Tak už je tam zas původní verze nadpisu 👍
Chápu nestihneš si dojít ani na WC jak toho máš hodně 😀 , tak úklid večer nepracujes 12 hodin denně a od 5-21 je světlo 🙂 takže se dá i uklidit, uvařit atd...
Taky jsem to tak měla, teď už ví že je to normální práce a pracuji i když je doma a nebo večer když potřebuji, takže vidí že to není flákaní.
Tybrdo, tady ti ženský píšou jako bys na HO u oč seděla 20 hodin denně 😂😂 pracovní doba je 8 hodin, jak to mají teda zvládat ženy co chodí do práce a ještě dělají doma 😂 jojo lenos je lenos
Tybrdo, tady ti ženský píšou jako bys na HO u oč seděla 20 hodin denně 😂😂 pracovní doba je 8 hodin, jak to mají teda zvládat ženy co chodí do práce a ještě dělají doma 😂 jojo lenos je lenos
@pampelina18 lenost! Když už chceš moudřit!
@pampelina18 lenost! Když už chceš moudřit!
@alice180 nech ji…. Tady platí poreklo, ze když se hádáš s blbcem déle než minutu, hádají se blbci dva….
Holky, prosím, kdo je ten Lenos a kde ho lze potkat? Nevíte, není nebezpečný? Já slyšela, že jednou někoho pokousal!🤣🤣🤣
Holky, prosím, kdo je ten Lenos a kde ho lze potkat? Nevíte, není nebezpečný? Já slyšela, že jednou někoho pokousal!🤣🤣🤣
@drep podle me je to preklep a zblbla ji reklama na Lelosi. Ja je taky vidim vsade
Chápu nestihneš si dojít ani na WC jak toho máš hodně 😀 , tak úklid večer nepracujes 12 hodin denně a od 5-21 je světlo 🙂 takže se dá i uklidit, uvařit atd...
@pampelina18 A on pan tvorstva nemá rucicky, nebo proc by vsechno kolem uklidu, deti a vareni mela delat ona?
@pampelina18 A on pan tvorstva nemá rucicky, nebo proc by vsechno kolem uklidu, deti a vareni mela delat ona?
@j.a.n.i tak 1. Ona je doma a nikam jezdit nemusí. 2. kdyby byl doma on, tak to taky dělá, jak psala autorka.
3. Autorka má jen výmluvy proč to nejde 😉 místo aby hledala jak to udělat.
Nechápu jak v dnešní době neustále ženský fňukají jak to nezvládají 😂 ať jdou makat na stavbu hezký od 6-16 pak přijedou utahaný domu, jdou řezat dřevo, sekat trávu, nanosit dřevo ke kotli, opravit plot a pak až si hezky sednou domů... By je to hned vše přešlo, kdyby si to měli s chlapem vyměnit
Jako upřímně... nastavila sis to tak, ze mas doma další dítě a Tvuj muz to ma nastavené tak, ze ma druhou maminku. Maminka přece nejdřív obstarala domacnost, kuchyni, svého chlapečka a pak další v poradi byla její práce (pokud chodila) a na chvostu koníčky.
Nic neobvyklého v českých luzich a hájích.
Jsou prakticky omezené moznosti, co s tím: bud bouchnes do stolu a zmenis to anebo manželství pujde do kopru.
Pro mě je nepředstavitelné, ze bychom se nedelili o domácí prace. Ano, delam procentuálne vic, ale protoze jsem aktualne v domacnosti tesne pred nastupem na MD a je to tak v pořádku. Žijeme doma přece oba. Nebo že by se nepodilel obcas na priprave jidla a to i dcera samozřejmě. Anebo když jsem ještě pracovala, ze by mi muž vyčítal mezi pohovory (delala jsem recruitment), že jsem neuklidila a když jsem nestihala vařit na HO, tak jsme prostě šli na jidlo anebo si objednali pizzu. Teď můj muž pracuje 10 hodin denne z domova a chápu, že některý věci prostě musí počkat po jeho pracovní době 🤷🏼♀️ ale kdyz nestíhám, tak povesi prádlo mezi práci anebo slozi, vynese kos, zvážení zahradu... atd...
@j.a.n.i tak 1. Ona je doma a nikam jezdit nemusí. 2. kdyby byl doma on, tak to taky dělá, jak psala autorka.
Nechápu jak v dnešní době neustále ženský fňukají jak to nezvládají 😂 ať jdou makat na stavbu hezký od 6-16 pak přijedou utahaný domu, jdou řezat dřevo, sekat trávu, nanosit dřevo ke kotli, opravit plot a pak až si hezky sednou domů... By je to hned vše přešlo, kdyby si to měli s chlapem vyměnit
@pampelina18 jasný, vprostřed sídliště nejdřív nařeže dřevo, pak postaví plot, poseče obecní trávník. Ještě ti tam chybí skolení mamuta a vydělání kůží🤣
@pampelina18 No pockej to ten chlap z tveho vlhkeho snu dela denne 10 hodin na stavbe a nevydela ani na plynovy kotel?
@pampelina18 A proc by to mela delat, my nemuzeme za to, ze ty jsi doma za sluzku a mas potrebu presvedcovat okoli, ze to tak ma byt, aby ses necítila blbě... Ne, nema to tak byt, domacnost sdili oba, tak o ni maji oba pecovat po pracovní době.
@pampelina18 A za 1 ona nekam jezdit musi, pro ditete do skolky, protože moc prace, aby ho vyzvedl on cesrou z prace, autem.
Za 2 ona nepsala nic o tom, ze by to delal, psala, ze behem ho stihne spat a cumet na serialy... A ze tedy diteti uvari, ale jinak žádné domaci práce neudělá.
A za 3 neni duvod, proc by mela hledat, jak to udelat.
Já tohle řešit nemusím, ale kdyby na to přišlo, tak bych manželovi leda vysvětlila, že je debil. Problém není v tom, že ty na HO nestíháš vyšůrovat byt a bůhvíco ještě, ale v něm, že má pitomé nápady. A jestli to nechápe sám, tak bych se s nějakým vysvětlováním neobtěžovala. Nicméně od něj bych požadovala vysvětlení, proč není vyšůrováno, když je doma on a ten čas na to na rozdíl od tebe má.
Dnes se mi něco snad stalo
Dnes náhodou milostivě vzal syna ze školky, protože šel kolem od doktora (je 5 tydnu po zlomeném kolenu), ale už chodí i když o berlích a chodí do práce a jeho táta ho litoval, že chudinka, tak on musel pro dítě, nemá to po cestě, 200 metrů si musí autem zajet, vystoupit berle i on a zpátky, zase dítě, chudinka, to jsem tam nemohla jít autobusem? Já milostivemu doma vařila oběd, dnes druhý v pořadí a do toho mě peskoval, tvrďáka telefony z pravé a mejlovala, pracovní maily všechno. Nevěděla jsem kde mi hlava stojí, ale jasné, aby milostivý náhodou neměl na práci nic víc než jedno veliké nic. Já at se klidně udru.
Pockej, jsou to teda myslenky tvyho chlapa nebo jeho taty? A ten tata s vama bydli? Nekteri rodice jsou prehmane ochranitelsky ke svejm dospelejm detem. Ale od toho ty a manzel jste dospely, abyste "dedu" brali s rezervou.
@pampelina18 ty jsi marná, nezijes s náma, nevíš která bije, ale vynášís soudy. Buď jsi chlap, a to jak opravdu materiál, nebo utlacena žena, která už nedokáže pochopit, co normální je a co není. A pokud ani tohle ne, potěš koště.
@pampelina18 Pokud tě baví trolit, tak se už kroť, protože tady prakticky schvaluješ trestný čin. A není ani vtipný a už vůbec ne slušný tady tvrdit, jak jsou ženy líné, když neskáčou kolem chlapa. Jestli ti tento způsob života vyhovuje, tak prosím, žij si jak chceš. Neprezentuj to ale jako univerzální pravdu a nepovyšuj se nad ženy, které takto žít nechtějí.
@pampelina18 Pokud tě baví trolit, tak se už kroť, protože tady prakticky schvaluješ trestný čin. A není ani vtipný a už vůbec ne slušný tady tvrdit, jak jsou ženy líné, když neskáčou kolem chlapa. Jestli ti tento způsob života vyhovuje, tak prosím, žij si jak chceš. Neprezentuj to ale jako univerzální pravdu a nepovyšuj se nad ženy, které takto žít nechtějí.
@dura175 prý trestný čin 😂😂😂😂
@dura175 to je vtipný, že mi admin smaže odpověď, že letíme do ria 😂😂😂
@dura175 pro někoho trol, pro někoho pravda. Hold vás bolí to, že někdo to zvládá líp než vy 😉. Aspoň si můj chlap nemusí v hospodě stěžovat jak má strašnou ženu, narozdíl od ostatních, který mu tiše závidí 😘 přeji hezkých 14 dní. Kdyby to šlo pošlu foto z Ria 😘
Holky vůbec na ni nereagujte, je to takový zdejší Brouk Pytlík, všechno ví, všechno zná, všude byla. Umí jen urážet a kritizovat a pravdu má jen ona. Nejlepší je ignorovat, ona pak dá pokoj a odtáhne šířit svá moudra do dalších diskuzí 😁 Teda vždy ještě vyprskne pár jedovatých slin, aby odešla rádoby se ctí 🙃

Vsimli jste si te zmeny nadpisu? Tu jako admin pracuje autorcin manzel, ne? 😆
@malytlustyhroch A nemohla to předělat autorka? Jako ten název teď už vůbec neodpovídá té zprávě...