Home office není placená dovolená. Jak tohle vysvětlit manželovi?
Holky, jak řešíte, když máte doma HO, manžel přijde domů a diví se, že není dokonale naklizeno, uvařeno, upečeno, když je žena doma. Ale já přece pracuju, jsem u kompu a netrávim čas a nejsem placena za úklid. Jasně, sem tam něco udělám, ale rozhodně to není práce v domácnosti + řeším školku, vození i vyzvedávání autobusem k tomu a ráno stihnu většinou nakoupit. A pak hurá k mailům.
Přitom manžel HO taky zná a sem tam využívá, ale on jen řeší urgentní maily, takže stihne u toho i spát a koukat seriály, to já teda ani jen náhodou. Taky máte doma exoty, že se diví, že žena je doma na HO a není pinktlich celá domácnost? Vždyť je přece doma a ví, že já se v práci nezastavím, že tech 100 minimum 100 mailů, je to ale vždy víc musím udělat, že se doma neflákám, ale stejně. Uplně si připadám, že mluvím s tou starou paní z filmu Bába na zabití, která otravovala jeden mladý pár, kde jeden dělala Home office. Tak mu musím vysvětlovat, ať si odmyslí, že jsem doma, jsem v kanclu a hotovo. Ne. Ani tak ne. Lituji, že jsem HO vzala, ale jsem hodně nemocná, mám chronické opakující se angíny, už to začínám řešit, ale v práci to řesím takhle, že nemusím se nikde přesouvat a roznášet to a huntovat se.
😀😀😀 Ono je vlastně otázkou, jestli si nevysnila i to Rio
Máš prostě blbého chlapa, co víc na to říct. Normální chlap to chápe, pomáhá doma, respektive takový ví, že i on by měl něco doma dělat a taky to dělá a bez keců.
Já bych být tebou se s ním zkrátka pohádala. Že normálně pracuješ jako on a když se mu to nelíbí, tak ať hne prdelí a taky doma něco dělá.
Já to naštěstí neznám. Mám suprovýho chlapa, který pomáhá s domácností, pomáhá s malou, občas něco i uvaří. My děláme oba vlastně všechno. Někdy uklidí on a já jsem s malou venku, jindy jeho pošlu s malou ven a uklidím já. Když jsme ještě dítě neměli, tak jsme i veškeré práce na rekonstrukci dělali spolu, od nivelizace podlahy po zednické práce jako drbání omítky, štukování, malování. Nedělíme si práce na ženské a chlapské. Oba umíme všechno a dělá to ten, kdo má zrovna čas a síly.
Takovýho chlapa jako máš ty bych rozhodně nechtěla a brzo bych mu to dala najevo, že tudy teda cesta nevede. Nenech se vykořisťovat a pokud se nic nezmění, tsk bych z takového vztahu brzy utekla, než budete mít spolu rodinu a už to půjde těžko.
Máš prostě blbého chlapa, co víc na to říct. Normální chlap to chápe, pomáhá doma, respektive takový ví, že i on by měl něco doma dělat a taky to dělá a bez keců.
Já bych být tebou se s ním zkrátka pohádala. Že normálně pracuješ jako on a když se mu to nelíbí, tak ať hne prdelí a taky doma něco dělá.
Já to naštěstí neznám. Mám suprovýho chlapa, který pomáhá s domácností, pomáhá s malou, občas něco i uvaří. My děláme oba vlastně všechno. Někdy uklidí on a já jsem s malou venku, jindy jeho pošlu s malou ven a uklidím já. Když jsme ještě dítě neměli, tak jsme i veškeré práce na rekonstrukci dělali spolu, od nivelizace podlahy po zednické práce jako drbání omítky, štukování, malování. Nedělíme si práce na ženské a chlapské. Oba umíme všechno a dělá to ten, kdo má zrovna čas a síly.
Takovýho chlapa jako máš ty bych rozhodně nechtěla a brzo bych mu to dala najevo, že tudy teda cesta nevede. Nenech se vykořisťovat a pokud se nic nezmění, tsk bych z takového vztahu brzy utekla, než budete mít spolu rodinu a už to půjde těžko.
@syranella já myslím, že to je hlavně o tom, kde má kdo hranice. Pro mě by tohle taky nebylo téma k diskuzi nebo vysvětlování. A s takovým chlapem bych se buď hodně brzy rozloučila, nebo by se hodně rychle adaptoval, že takhle ne. A pak jsou holky, co sice teoreticky ví, že jsou v právu, ale stát si za tím nedokážou - a pak s nimi takovíhle pitomci zametají 🫤

Holky vůbec na ni nereagujte, je to takový zdejší Brouk Pytlík, všechno ví, všechno zná, všude byla. Umí jen urážet a kritizovat a pravdu má jen ona. Nejlepší je ignorovat, ona pak dá pokoj a odtáhne šířit svá moudra do dalších diskuzí 😁 Teda vždy ještě vyprskne pár jedovatých slin, aby odešla rádoby se ctí 🙃
@ee.liska může rozdávat své rozumy v Riu. Tam jsou na ní všichni zvědaví.