Jak propagovat řemeslníka online? Zkušenosti a tipy
Ahoj holky, vím, že hodně z vás tady má chlapy řemeslníky. S manželem jsme odešli z Prahy zpátky na vesnici. Dojíždět za zakázkami se mu nechce, protože už máme děti a na cestě trávil hodně času. Nyní je zaměstnaný a příležitostně bere nějakou zakázku. V práci to teď moc dobré není, sice mu slibují hory doly a nechtějí ho pustit, ale zároveň plat tam není žádná výhra a obává se, že může být hůř. Chtěla jsem se zeptat kde se vám osvědčilo dát o sobě vědět, aby vás lidé našli. Chci mu založit i webové stránky, aby mohl dát odkaz a fotky své práce. Manžel je velice šikovný a řekla bych až detailista. Dělá především sádrokartony, ale poradí si s odpady, elektřinou, dřevem, instalací všeho možného. Zvládne i trezorové příčky, kulaté schodiště ze sádrokartonu, na které si jiní netroufli. Jeho slabá stránka je internet a s tím bych mu ráda pomohla. Potřebovala bych ho trochu prodat pro Plzeň sever, protože do Prahy už nepůjdeme a tady si kontakty teprve dělá.
Děkuji za rady
@guliii muj chlap remeslnik nema ani chytry telefon ani email. Vsechny site a web udrzuju ja. Ale nejvic zakazek (ucite vic jak 90%) nachyta osobne a na osobni doporuceni. Mozna je to i tim, ze na ty soc.sote fakt nedavam nic denne, i 1 prispevek za tyden je kolikrat hodne.
Je to asi 3 nebo 4 roky, co zacal s novym oborem a ted od leta uz se zivi jen tim. Takze nejaky pomaly zacatek tam byl a k tomu jeste i jina puvodni prace. Rozjizdi se to pomalu, par ler, ale kontakty se nabaluji a uz to snad pojede...
Jinak pro zacatek je nejlepsi asi fb a davat izeraty do mistnich skupin.
@konidana super děkuji 😉
Jemu se taky kolikrát ozvou lidi, že ho někdo doporučil. Ale tím jak tady ještě nemá tolik jméno není tolik zakázek. Je v podstatě na začátku, na jednu stranu je to blbé začínat od znova, ale nedá se nic dělat. Chytrý telefon tedy má a i email má. Jen Facebooku nepřišel na chuť 😄
Pro řemeslníka stačí i nějaké zdarma stránky na subdoméně, nebo alespoň základní údaje na firmy.cz. Když bude někdo z okolí hledat, tak aby věděl, že tu někdo takový je. Pokud má Vaše město nějakou místní skupinu na FB, tak je dobré sledovat, když tam někdo napíše, že hledané řemeslníka (takhle to funguje u nás, na menším městě), tak napsat kontakt.
Sledovat místni skupiny na Facebooku.Tam kolikrát lidí píšou,že hledají řemeselnika.
Udělat si FB profil a případně občas vložit prispevek do lokální skupiny, ze ten a ten den má volný termín na práci. Když někomu udělá zakázku, nafotit
a dat na profil. Na naši lokální skupine se porad zobrazuji nějaké nabídky a šikovného remeslnika je těžké najít.
Super kouknu tedy na nějaké lokální skupiny 😉 fotek jeho práce máme hodně 🙂
Můj manžel na celém internetu nemá ani čárku a čekačku na opravy na půl roku dopředu - opravdu to info prostě jde mezi lidma - já se tomu dost divila, ale funguje to. Hodně mu pomohlo, že se znal s jedním starším pánem, co tady dělal to samé, ale už pracuje méně a tak lidem doporučí manžela. Napadlo mě, že byste mohli zkusit místní tisk - u nás ve městě vychází čtvrtletník, který jde všem do schránek, a na konci jsou občas napsáni místní lidé, kteří nabízejí opravy, řemesla, šití apod. Nemáte taky něco takového? Pokud je manžel šikovný, tak věřím, že se to rozběhne a ještě nebude vědět co dřív. Přeji hodně štěstí.
@kleio moc děkuji. U nás bohužel takové noviny nejsou. Ale hodíme ceduli na vrata a ještě s jedním kamarádem co bydlí u silnice se domluví na ceduli. Právě už měl dobré jméno a kontakty v Praze. I dojížděl asi rok a půl 100km do Prahy a 100 zpět a práci by tam měl klidně na 2 roky dopředu, ale bylo toho dojíždění už moc a skoro jsme se neviděli. Peníze tam měl hezké, ale naše srdcovka je to tady, já tady mám dům s velikou zahradou a manžel zrekonstruoval celý dům. V Praze jsme byli dokud jsem tam chodila do školy. Teď si musí ty kteří by ho doporučili vytvořit tady 🙂 ono to půjde, ale není to hned a musí o něm taky někdo vědět 😀

@guliii Nejvíc funguje osobní zkušenost a reference lidí. Manžel nikde žádnou reklamu nemá a práce má dost. Ty lidi si to prostě řeknou, kor na malým městě a jeho okolí.
Známý co začíná, má třeba fb profil a přidává tam fotky realizací, sdílí to mezi přáteli, což je fajn reklama a nic nestojí.
Kdysi jsme bydleli v Brně a začínal manžel tam, docela fungovali nejremeslnici.cz
Nebo ještě mě napadá reklama v místních obecních zpravodajích.