icon

Jak si poradit s pocity osamělosti v nové práci?

15. srp 2024

Ahoj vsem,nevim jak zacit.Nastoupila jsem do nove prace a nejsou tam cesky lidi.Nebo jen par,ale na jiny smene.A me prijde,ze me nevzali mezi sebe.Citim se tam sama.
Chapu,ze jsou z jineho statu a ze asi nechteji mezi sebe nekoho jineho.
Je mi to lito asi...,ze si tam ani nepopovidam s nikym.Vidim,ten odstup.
Mam to resit ve sve hlave,nebo na to kaslat a delat si svoji praci a jit domu?Dekuji za odpovedi😊

martinka_33
15. srp 2024

To chápu ze ti to je lito, ale ono to na pokec moc neni, jestli neumi moc dobre cesky. Chovaj se k tobe jinak slusne?
Ja ted travim v praci dost casu s ukrajincema, je jich na vyluce vic jak čechů (řidiči autobusu a ja s nimi jezdim jako revizorka). Ze začátku mě štvalo ze si s nima nepokecam jak jsem zvyklá, nekteri z nich umi cesky sotva pozdravit. Jenze pak jsem tam poznala pár čechů, kteří mi tak neskutečně lezou na nervy, ze nakonec radsi jezdim s tema ukrajincema 😀 Nekdy je mozna lepsi delat si svoj praci a s kolegy si nerozumět (doslova 😀)

autor
15. srp 2024

@martinka_33 jo tak za tim chovaji a doufam,ze budou.Jen se pozdravime a takovej odstup od nich vidim.
Oni prave umi cesky mluvit

marketa1218
16. srp 2024

Já jsem pracovala chvilku v jedné firmě, kde byl kolektiv mladých, udrbaných holek. Absolutně nic na mě, normálně totiž působím v sociálních službách, tohle byl takový pokus, omyl. Nedala jsem psychicky, odešla jsem. Nevadilo mi ani, že jsem tam sama jako kůl v plotě, ale to pomlouvani a celkově. Já jsem se k nim vlastně ani přidávat nechtěla, držela jsem si odstup. Zkus to chvílí jsi nová . Třeba to půjde .

autor
16. srp 2024

Tak jen snad,aby nedelaly naschvaly atd.

llluckaaa
16. srp 2024

Jiný lidi = příležitost naučit se nové věci, poznat něco zajímavého, komunikovat v cizím jazyce… já bych si tam našla někoho sympatickeho a hledala k němu cestu.

autor
16. srp 2024

@llluckaaa to bych rada,ale jako komunita si drzi odstup

llluckaaa
16. srp 2024

Tak to zkoušej opakovane

mourovatakocka
16. srp 2024

Jak jsi tam dlouho?

autor
16. srp 2024

@mourovatakocka 3mesice.

autor
16. srp 2024

@llluckaaa oni se bavi po jednom.Treba kdyz se potkame na toalete atd.,ale kdyz jsou vice jak dve,tak to uz se bavi pouze mezi sebou.Prijde mi to zvlastni

mourovatakocka
16. srp 2024

Takže už nejspíš nejsi ve zkušební době, co? Můžeš nezávazně koukat po jiných nabídkách, můžeš zkoušet hledat cesty, když se potkáte někde jen s jedním člověkem. Třeba se to změní, když tam budeš delší čas, ale rozumím, že to musí být nepříjemné 😔

suzanna123
16. srp 2024

Neber to osobně, podle mě mají prostě příležitost bavit se svým jazykem, tak proč by se nutily do češtiny? Můžeš zkusit se s nimi odděleně víc bavit, aby viděly, že máš zájem a že to jde, ale asi bych se nedivila, kdyby se nic nezměnilo. Já jsem v opačné situaci a pokud budu mít možnost si s někým pokecat česky nebo anglicky, tak si s německy mluvívími vyměním tak leda pozdrav

autor
17. srp 2024

@mourovatakocka uz prave ve zkusebce nejsem no

mourovatakocka
17. srp 2024

Tak uvidíš 😊 Můžeš občas kouknout, jestli bys něco našla a třeba si to časem sedne 🤷