icon

Kojení a chození do práce - je to reálné?

lenicka2323
7. led 2019

Dobrý den, obracím se na vás s radou mám půlroční holčičku kterou plně kojím a naskytla se mi možnost jít do práce občas na zaskok na 8h.od 7hdo 16h za bar. Tak přemýšlím jak vyřešit to kojení zda zkusit odsavat nebo dát třeba Sunar? Vůbec nevím jak se to řeší a rozhodně nechci dcerku o něco připravit. Moc děkuji za rady

Strana
z2
aronek
7. led 2019

@lenicka2323 u nás kupodivu flaška ani nezničila kojení, jak jsem přišla, hned se hnal, že jde mlíko 🙂

lenicka2323
autor
7. led 2019

@aronek já doufám že to u nás bude to stejný malá je takovéj maléj otesanek tak snad ❤️

mialagia
7. led 2019

@lenicka2323 tak dle mojí zkušenosti nebyl problém když jsem měla např. nějaké zařizování na půl dne nebo den, dát dceři nutrilon, kojení to nenarušilo, taky u vás už by to šlo i kombinovat se zeleninkou časem..jinak mlíko jsem taky měla v mrazáku odsáté, ale na to fakt doporučuju elektrickou odsávačku jinak bych to já teda nedávala (večer v klidu u filmu si něco odsaješ a zmrazíš nebo do 2.dne vydrží v lednici no problém) a lahvičku medelu kalmu ta by neměla narušit kojení..je ale nesmys, že kojení po půl roce už nic nedá, jiná je když někdo nemůže ze zdravotních důvodů apod..mlíčko se pořád přizpůsobuje potřebám dítěte např. když rostou zoubky tak tlumí bolest atd.atd. my jsme díky tomu třeba o zubech ani nevěděli..ale tvoje věc to ty si event. přiděláš zbytečně starosti do budoucna..
a taky musím poznamenat, že u nás třeba separační úzkost začala zrovna v 7 měsících a to pak nešlo, musela jsem se několikrát vrátit domů po pár hodinách, protože máma která hlídala a jinak je super babička, už fakt nevěděla co s ní..🙂

lenicka2323
autor
7. led 2019

@mialagia já právě uvažuji o té elektrické jelikož klasická mi skoro nic neodsala a ve stavu nouze dát třeba ten Sunar ale chtěla bych prostě dal kojit myslím ale že i kdyby dostala dvakrát třeba Sunar tak se na kojení stejně vrhne

sudylichozrout
7. led 2019

@lenicka2323 ještě když jsem kojila, jsem občas taky dala UM, konkrétně Babylove z DM. Třeba když jsem byla na pivu a tak, protože jsem neodstříkávala, nějak nebylo co. I když jsem kojila hodně, bylo mlíka jen tak tak. No a cca od toho 6. měsíce už ho bylo pak málo, takže jsem občas dokrmit musela. A pak jsem se na celé kojení vybodla, když malá neměla z prsou co pít. Ale nebylo to tím přikrmováním UM. Prostě jsem tak nastavená, šlo to jak přes kopírák s první. Taky v té samé době začalo mlíka ubývat a pak jsem najednou zjistila, že ze mě nic neteče. A to jsem u ní byla "zodpovědná" a na žádný pivka nechodila a kojila jak vzteklá 🙂 Je to asi i o genetice a prostě nastavení těla.

lenicka2323
autor
7. led 2019

@sudylichozrout to je fakt a jaké jsou ty DM babylove?Babylove mám jako značku ráda 😊🤔.. Já mám teď dilema jestli Teda koupit tu odsávačku nebo rovnou dát to UM.

chumlee71
7. led 2019

Já žiji Irsku a tady je mateřská jen půl roku a pak se musí zpátky do práce a dá se to. Klidně jdi na pár hodin do práce, alespoň přijdeš na jiné myšlenky a odpocines si 😉

sudylichozrout
7. led 2019

@lenicka2323 Pokud ještě kojíš a nemáš s tím problémy, tak asi ještě koj. Zas by byla škoda odstavovat v tomhle věku, když mlíko máš a nejdeš do práce na full time. Kup odsávačku (a do železné zásoby i UM) a zatím odsávej pro ta kojení, co budeš v práci. A uvidíš, co na to tělo řekne. Když se mlíčko bude dělat dál v dostatečném množství, tak paráda, když ne, tak máš pak možnost zkusit dvě věci. Buď zvýšit frekvenci pravého kojení (to znamená kojit i v práci, případně práci zrušit), nebo postupně přejít na UM.
Mlíčko z DM je OK, obě holky ho snášely/snáší bez potíží. Třeba po Sunaru obě zvracely. Jiná mlíčka jsem nezkoušela, protože DM u nás vyhovuje.

lenicka2323
autor
7. led 2019

@sudylichozrout děkuji moc za radu ❤️já bych právě dcerku nakojila než bych šla a pak by taťka dal mlíčko odsate pokud se to povede a hned bych ji pak zase dala normálně nakojit jak bych skončila. Chtěla bych jít třeba 4-5 dní v měsíci na těch 8h.a ne hned po sobě ale ty dny rozhodit

sudylichozrout
7. led 2019

@lenicka2323 To by ti kojení rozházet nemělo... 🙂 Tak držím palce, ať ti to s odsávačkou šlape 🙂

lenicka2323
autor
7. led 2019

@sudylichozrout moc děkuji ❤️🍀

j.a.n.i
7. led 2019

@lenicka2323 Neresila bych UM, dala bych prikrm na nakojis bud v praci nebo po prichodu. U nas treba ani jedno dotko UM nechtelo.

sasui1
7. led 2019

@lenicka2323 jeste jsem zapomnela dodat ze ani memu synovi nevadilo stridani prso/flaska... A k odsavacce... U toho prvniho jsem v pohode zvladala odsacat manualni... Ale u toho druheho mi nevytahla ani kapku 🤔 zkousis odsavat po kojeni nebo jakoby v mezidobi? Ja odsavala po nakojeni do prazdna... U druheho jsen to uz neotrebovala takze jsem elektriku uz neresila tak to nevim jak je... Ale u druheho ta koza dala pouze na vyzadani ditete 🤔😁

dvojka
7. led 2019

@lenicka2323 možná byla technika odsávání správná, třeba jen nebylo co odsávat. Záleží jestli si zkoušela odsávat po kojení. Ono a ted teda nevim přesně kdy :D se tvoří už jen mleka tolik kolik si mimčo vezme.
Já třeba neodsála nikdy nic, jako bych měla bradavky ucpane :D a přitom když malá sála tak se mlíčkem úplně kuckala.
No, píšu to proto, abys nevyhodila zbytečně peníze za něco co nebude fungovat.
Do práce bych na tvem místě šla, proč přece trochu nevypnout, nikde není psaný že zrovna matka musí prodřepět celou mateřskou stejně jako já kupříkladu :D.

lenicka2323
autor
7. led 2019

@sasui1 já zkoušela právě odsavat na začátku po kojení někdy to šlo a někdy vůbec a když šlo bylo to fakt makačka ruce mě bolely jak kdybych zrýpala celou zahradu 😂😂...

@dvojka malá když pije tak ji to všude teče a i když zmáčknu prakticky kdykoliv prso tak to stříká jak o závod tak nevím 😂🤔

hezz17
7. led 2019

@normalnimatka v 10m jsem šla k doktorovi, dceru hlídala babička, dohromady asi pul hodiny. Další 3 měsíce jsem ji praktický "nesetrasla z nohy". Před tím doktorem chodila s tatínkem ven klidně na 3 hodiny, po tom ani nahodou. Ne že jsem nemohla do jiné místnosti, já nemohla udělat ani krok vedle. Ted uz máme tohle období naštěstí za náma, ale bylo to teda psycho.
Doporučení dětské bylo přestat kojit, nechat ji tatínkovi a odejít. Ze že začátku bude řvát, ale že to přejde. No, nevím kdo by na tohle reseni měl ☹

lenicka2323
autor
7. led 2019

@hezz17 Ajee tak to jste si užila já doufám že u nás problém nebude malá je od mala zvyklá být s tatem když něco potřebuji udělat nebo něco tak doufám že ji tohle vydrží 🍀

hezz17
7. led 2019

@lenicka2323 nase byla taky. Každý den spolu chodili na dlouhé procházky, hráli si spolu... nepotřebovala mě. Ale pak jedna pulhodinka a bylo hotovo.

anetka1701
7. led 2019

Od 1m života nejmladší dcerky chodím do práce - na 7h, jeden den v týdnu (ted už dva). Kojení jsem řešila tak, že tatínek dával malé UM v kvalitní lahvičce (odsávat mi nešlo). Bylo to v pohodě, jen teda byl problém že mně pak bolela prsa, tak jsem občas musela něco odstříkat... Taky je dobrý v práci moc nepít aby se mlíka nedělalo moc... Fakt si myslím že jsem malou o nic nepřipravila - doma s tatínkem jí je dobře :D

normalnimatka
7. led 2019

@hezz17 hlavně nevim, co byste takovým "řešením" asi vyřešili, probůh. tady bych viděla řešení hlavně na prvním místě vyměnit pediatra:D ale je to teda psycho, takhle nepředvídatelně.. došlo by na to tak jako tak, ať bys šla kamkoliv, pokud bys teda opravdu s ní nebyla 24hodin denně. holt zkrátka období, kterým si potřebovala projít a ne to lámat a snažit se vlastně to dítě zlomit.

lenicka2323
autor
7. led 2019

@normalnimatka to jste napsala dobře taky si myslím že něco takového se může stát kdykoliv stačí si třeba jen někam odskočit a opravdu nejde s dítětem být 24h v kuse já dcerku neskutečně miluju a vím že ji s tatuldem je dobře ❤️❤️

lenicka2323
autor
7. led 2019

@anetka1701 a jak to pak bylo s kojenim chtěla pít? Já si říkám že mě po malé bude víc smutno než ji po mě 🤭

mialagia
8. led 2019

@lenicka2323 mno nejlepší by bylo si moct tu elektrickou odsávačku jen na čas půjčit a vyzkoušet jestli ti to půjde, páč investice to je velká a když kojíš už 6 měsíců, tak je fakt, že se to mlíko tvoří už dle potřeby(prsa se už tolik nenalivaj jako zezačátku), že dítě vytáhne kolik potřebuje, ale přitom nemusíš odsát nic moc, taky to chce trpělivost, např.připojíš odsávačku a 10 minut nic neteče, až pak se to rozjede, tak to hned nevzdat, prostě dítě má vždy větší tah..proto si myslím, že si kolikrát maminky myslí, že nemaj už mlíko, přitom maj furt dost..jinak ta separační úzkost přichází fakt nečekaně a u nás to bylo tak, že chce fakt jen maminku, ani tatínka ne ani babičku, trvalo to pár měsíců 😌

mialagia
8. led 2019

@lenicka2323 jo a jinak kdyby tedy ses rozhodla dát jen občas těch pár dní UM, tak nejlepší je mlíko od Hami nebo Hipp, to jen předávám výsledky D-testu co si pamatuji, když testovali.. 😉

lenicka2323
autor
8. led 2019

@mialagia supr moc děkuji za radu odsávačku jsem sehnala přes známku za super peníz tak jsem ráda zkusím a uvidím ❤️Doufám že to u nás nepřijde ale mohlo by to přijít ať bych sla kamkoliv a kdyby tohle nastalo práce by šla určitě stranou nikdy bych ji nestavila před dceru už teď chci jít jen minimálně v tom měsíci a rozhodně ne dny po sobě i já sama budu bez dcery nesvá.

lennus
8. led 2019

Určitě odsávej a zkus se domluvit s tím šéfem, že by manžel přijel s malou nechat ji nakojit, já třeba když jsem byla na workshopu, tak manžel pak přijel naproti a hned jsem nakojila, obě děti trávily od mala s tatínkem hodně času, babičky jsou daleko, tak je to třeba.
Já jsem pro, aby se maminky i realizovaly, je to důležité pro osobní pohodu, tatínek je taky rodič, vidím to na synovi, mají spolu hezký vztah a včera jsem zrovna byla v sauně a manžel uspal malou v Manduce, a když je to na pár hodin, proč ne. Ono vám to i oběma pomůže, ona si užije s tatínkem a vy se odreagujete a pak i s ní strávíte kvalitní čas. Já si vždy říkám, kolik maminek je sice fyzicky s dítětem přes den hodně, ale jinak jsou na mobilu, PC apod.

malanoha
8. led 2019

Ja jsem teda do prace od mimina nikdy nesla, ale kdyz bylo nekdy potřeba, tak jsem odstrikala, co slo a zbytek sunar. A tatka hlídal uplne v pohode. Kojeni to nenarusilo, kojila jsem 18 mesicu. Ani mi dite nikdy v zadnem obdobi nevyselo na noze a nechalo se klidne hlidat i babickou. Tak bych to byt tebou, zakladatelko, aspon zkusila. Jestli jde o par dni v mesici. Skoncit tam muzes vzdycky ne?

Jak to delaji vsude jinde ve světě, kde neni ani zadna mateřská nebo max par tydnu a sup do prace? 🤷‍♀️

lenicka2323
autor
8. led 2019

V práci se to na konec ještě o chvíli posunulo ale až bude potřeba půjdu zkusím ještě tu odsávačku a vyjde nam to tak že už malá bude moct i příkrmy ❤️🍀

Strana
z2