Kontaktovat firmu po přijetí jiné nabídky?
Stala se mi taková trochu blbá věc (vlastní vinou, no). Dostala jsem nabídku práce a musela se rychle rozhodnout, ačkoli jsem měla ještě pohovor jinde. Ale tam bych ještě nějakou dobu čekala na vyjádření a nakonec jsem se rozhodla, že vezmu tu nabídku, která byla rychlejší a jistá. Na ten pohovor jsem ale zavolala, že už mám něco jiného, místo toho, abych je třeba zaurgovala (ale jak píšu, stejně by mi asi nemohli říct hned). Takže teď samozřejmě nevím, zda by mě tam vzali, třeba ani ne, ale nakonec mě to mrzí. Práce ve které jsem už tedy začala není špatná, ale myslím, že ta druhá by mi nakonec sedla víc a i jiné věci by tam asi byly lepší.
Takže jako nebylo to tak, že bych vyloženě odmítla jejich nabídku, ale asi je blbé se jim ještě ozvat, co? :( Přemýšlela jsem, že bych třeba jen napsala mail, kde bych do ničeho nezabrušovala, akorát napsala, že předpokládám, že výběrko už ukončili, ale bych byla ráda, kdyby si nechali mé CV a kontakt do budoucna.
Nebo se na to teď už vykašlat a ozvat se třeba kdyby ještě někdy měli inzerát (tak bych věděla, že nikoho nemají nebo hledají ještě další), ale může se stát, že nebudou mít inzerát dalších několik let, že.
Jsem blbá, no, ale fakt jsem byla trochu pod tlakem a teď to ve mně pořád hlodá :(
Je to úplně jedno.
Normálně napiš na HR mail a vysvětli to. Pravděpodobně se ti stane, že odpověď bude ne, ale za pokus to určitě stojí. Na HR jsou také lidi a chápou tyhle životní situace, třeba budou i rádi a měli by o tebe zájem 🙂
Chápu-li to správně, tak jsi do té druhé firmy nedorazila ani na pohovor a od výběrového řízení uplynul nějaký čas. V takovém případě bych opravdu neřešila ono výběrové řízení, jehož ses neúčastnila, protože to už plyne bez tebe. Samozřejmě můžeš jim napsat, že v případě, že budou obsazovat podobnou pozici, ráda by ses účastnila výběrového řízení, otázkou je, jestli si na tebe někdo v budoucnu vzpomene...
Pokud nejsi v té nové práci nespokojena, tak bych to viděla na syndrom "u sousedů je tráva vždycky zelenejsi". Mě vždycky taky trápí různé varianty nebo rozhodnutí, někdo to tak prostě má. Ale kolikrát se ukazuje, že prostě i ty špatné věci se dají později zhodnotit ve formě nějakých zkušeností a řešení. Já osobně bych se jim ozvala, že stále hledám a nezabihala do podrobnosti. Jestli to vhodné není, tak bych sledovala jejich nabídku volných míst.

@magic21 ty jsi dost celkem nerozhodna,vid? Nech to už tak jak to je. Pro příště budeš vědět, že je zbytečné si hned zavirat vrátka případným druhým pohovorem. Nešpekuluj,co by kdyby,takhle si se rozhodla a stůj si za tím..