Nemocenská po výpovědi kvůli zrušení firmy. Jak to je?
Prosím mám dotaz. Jsem zaměstnaná na částečný úvazek deset let v jednom podniku. Podnik ke dni 30.12.2020 ukončuje činnost - celý se ruší, zaměstnavatel ruší živnost a nastoupí na ÚP jako fyzická osoba. Mě toho dne vyprší výpovědní lhůta, dostala jsem odstupné. Jsem nyní na nemocenské u praktické lékařky. Mohu tedy na nemocenské zůstat i jako nezaměstnaná? Jsem nyní na začátku těhotenství po ivf a během ledna již jako nezaměstnaná bych si mohla převést neschopenku na gynekologii? Nebo se neschopenka ukončía nastoupím na ÚP? Děkuji za případnou radu 😉
Na nemocenské normálně zůstat můžeš. Nejdéle však jeden rok (pak musíš žádat o prodloužení). Nemocenskou si klidně můžeš nechat přenést na gynekologii (pokud gynekolog bude souhlasit samozřejmě).
Ano, můžeš, už tě stejně platí socialka
@amazonkajanik ano, viděla jsem, ale paní má jiné podmínky, ona byla propuštěna ve výpovědní lhůtě, já jsem byla propuštěna na základě zrušení firmy s vyplacením odstupného, tak jsem nevěděla zda je v tom rozdíl.
@madamas Já myslím, že úplně nejlepší bude, když si zavoláš na sociálku, a tam Ti to řeknou úplně přesně
@madamas ano,ale ten postup na nemocenské bude stejný. Mě třeba pracovní smlouva skončila,jelikož na 2měsíce zavírali.
Tak píšu kdyby náhodou někdo podobnou zkušenost hledal. Volala jsem si na OSSZ a dozvěděla jsem se že mohu zůstat v neschopnosti, nemusím se hlásit na ÚP, jen mám pro jistotu zavolat na svou pojišťovnu a obeznámit je s mou situací, že už nejsem zaměstnanec. Možná budu mít i nárok na PPM, to si paní nebyla jistá, ale mám si pak poslat žádost a uvidí se.

@madamas mrkni o 8h zpět,podobná situace,stejné podmínky