icon

Neschopenka a těhotenství

ladyingreen25
14. črc 2019

Ahoj, jsem těhotná 9tt a pracuji v 3 směnném provozu. Zaměstnavat mi tvrdí, že mě nemá kam přeřadit vzhledem k mému stavu a že chce abych si vzala neschopenku. Nemám rizikové těhotenství a hlavně se mi nechce přijít o peníze a být omezená vycházkami.
Nejedná se spíše o problém z jeho strany? Prosim o radu, zda má záměstnavatel právo mi nařídit tu neschopenku a jak bych se měla zachovat. děkuji za rady

Strana
z6
blueyonder
17. črc 2019

@waloiss koukala jsem, že jsme ve stejné skupince 😊 kdy máte termín? My 11.11.

waloiss
17. črc 2019

@blueyonder taky jsem si všimla 😀 jeden termin 8.11. A druhy 9.11. 😀 tak uvidime 🙂

j.a.n.i
17. črc 2019

@smisek2011 pokud ti nic neni, tak proste podvadis. Tecka.

j.a.n.i
17. črc 2019

@blueyonder Jelikoz těhotná delat u padu nesmi, tak tato situace nemuze nastat.

smisek2011
17. črc 2019

@j.a.n.i každý to vidíme jinak 🙂

smisek2011
17. črc 2019

@blondynka400 ano skutečně riziko tam je i lékař sám doporučil a ani se mnou nediskutoval jestli pn nebo ne, proto mi vadí jak se řekne tehotna když má nemocenskou že hned podvádí stát prostě to fér není

blueyonder
17. črc 2019

@j.a.n.i to byste se divila, kolik takovych u pasu dělá, aspon tam, kde jsem pracovala. a tím se zase dostaneme k tomu problemu, že žena radši půjde na nemocenskou, než aby dělala v takových podmínkách.

sudylichozrout
17. črc 2019

@blueyonder a ja znovu opakuji, ze je to chyba. Bud jina prace, nebo doma za sto procent mzdy. A mely by vas podporit i odbory.

blueyonder
17. črc 2019

@sudylichozrout ano, ale když odbory nejsou. A pak lepší být na pn než dát vypověd a jako těhotná být na pú.

blueyonder
17. črc 2019

@sudylichozrout tady se to nevyřeší, to byste musela řešit s firmami, aby toto vše dodržovali všichni.

sudylichozrout
17. črc 2019

@blueyonder Ja mam pocit, ze uz tady mluvim do dubu. Mate rici zamestnavateli, ze jste PN nedostaly, ze k ni podle lekare neni duvod a chtit preradit, nebo pokud nelze, zustat doma za plnou mzdu. A pokud se mu nechce vyhovet, ukazat mu zakonik prace a pak pripadne kontaktovat inspektorat prace. Zamestnavatele se k vam budou vzdy chovat tak, jak jim dovolite. Zejmena ve vyrobe a maloobchode. Takze pokud chcete zachazeni dle zakoniku prace, musite se ozvat. A ne tupe vsechny poslouchat a zneuzivat tak PN.

blueyonder
17. črc 2019

@sudylichozrout ano, ale totonení můj případ. Já jsem na pn kvůli zdravotním problémům. Jen jsem dávala svou zkušenost u prvního těhu.

sudylichozrout
17. črc 2019

@blueyonder jj, ja uz mluvim spis obecne.

blondynka400
17. črc 2019

@smisek2011 nemyslím si, že tu někdo tvrdí, že PN v těhotenství znamená hned podvod. Když je to skutečné rizikové těhotenství, je to na místě. Tyto ženy pak ani nemívají problém s dodržování vycházek a většinou jsou rády, že jsou rády, PN mají třeba i jenom část těhotenství a tak.

Strana
z6