Práce na doma. Máte ověřený tip?

25. bře 2022

Jsem na mateřské dovolené a přítel je v insolvenci. Peněz na rozhazování nemáme, už teď vycházíme tak tak a jestli to s tím zdražováním půjde takhle dál, tak jsme za chvíli opravdu úplně na mizině. Do práce ani na brigádu nikam nemůžu, protože nemáme hlídací babičky a přítel dělá ranní-odpolední-noční. Jsem zdravotní sestra, proto to v mém oboru nejde udělat tak, abych mohla dělat svoji práci z domu. Proto se ptám-nemáte prosím ověřený tip, jak se dá vydělat z domu? Nic jiného neumím, ale ráda se klidně něčemu novému přiučím, abych mohla vydělávat z domu. Už jsem toho zkoušela mnoho, dotazníky, call centrum, Herbalife (já vím já vím..🤦‍♀️), kryptoměny.. jenže všechno byly buď podvody nebo se musel dát počáteční vklad třeba 5 tisíc což opravdu navíc nemám, nebo jsě si vydělala třeba dvě stovky.. Jestli to takhle půjde dál, tak se opravdu už brzy zblázním.

autor
25. bře 2022

Omlouvám se na chybu, ne mateřské dovolené, ale rodičovské..

leniczka23
25. bře 2022

Ahoj, práce z domu jedině tak, že si obvolas u vás místní fabriky jestli by něco neměly, jinak jsou to opravdu spíš podvody..nicméně si myslím, ze by se měl smekat přítel, když už má insolvenci.

autor
25. bře 2022

@leniczka23 on se snaží, to ne že ne.. ale do toho má ještě starší rodiče na baráku, takže aspoň přes některý víkendy jim jezdí pomáhat s těžšími prácemi.. kdyby chodil i přes ty víkendy, tak už malou neuvidí vůbec.. takže bych taky ráda přispěla do rodinného rozpočtu.. a asi upřímně taky je to i o tom, že bych nerada nechávala všechno na něm.. nesnáším ten pocit být na někom závislá, ať už finančně nebo jakkoli jinak.. tak alespoň pomoct tomu aspoň trošičku.. jaké fabriky máte na mysli? To jde, aby třeba nějaké dejme tomu továrny na výrobky na strojích daly něco na doma? O tom jsem nikdy ani neslyšela..🤔

jajulin
25. bře 2022

Pokud má partner pravidelné směny na x týdnů dopředu, nešlo by to skloubit s nějakými směnami v nemocnici? Pokud mají podstav, určitě by ti vyšli vstříc. Kdyby bylo potřeba překlenout určitý čas mezi odchodem jednoho na denní směnu a návratem druhého z noční, najala bych někoho na hlídání, je to otázka max. 1-2 hodin, ne? Vzít pár směn v nemocnici mi přijde mnohem výhodnější než pytlíkovat něco doma za pár drobných.

tasimia
25. bře 2022

A co jesličky? Ty půjdeš někam na úklid a přítel na odpolední. Nebo úklid za barem, hospode, většinou noční + víkend.
V obchodě taky většinou vyjdou vstříc.

irmamala
25. bře 2022

Tak nějaká administrativní práce na HO by se mohla dát sehnat, hlídej inzeráty. Švagr má invalidní důchod a dělá takhle různé práce už roky. Ale jsme z Prahy, nevím jak v jiných městech. Nepíšeš jak staré máš dítě, ale jestli je už alespoň dvouleté, tak bych volila jesle nebo i soukromou školku a vrátila se do svého zaměstnání, než to takhle pytlíkovat. Nebo jestli se nechceš vracet na full time, zkus nějakou víkendovou brigádu. Jedna mamina tady dělá v mekáči o víkendech a zdá se mi s tím dost spokojená.

tasimia
25. bře 2022

@irmamala taky jsem dělala při škole, vyjdou též parádně vstříc ohledně směn.

autor
25. bře 2022

@jajulin to je pravda, ale malá má 6 měsíců a já upřímně nevím, jestli bych od ní zvládla na 12 hodin odejít..
@tasimia jesličky jsou u nás jen jedny a to od 12 měsíců..
@irmamala malá má 6 měsíců, asi bych nedala od ní na 12 hodin nebo na víkend odejít, i když by to bylo lepší.. od toho roka asi i jo, ale teď je ještě brzo..🙏 zkusím hledat inzeráty a popřípadě obvolat ty fabriky.. je pravda, že to by mě nenapadlo..

ai30
25. bře 2022

Nabidni hlidani deti. Neni problem mit doma jeste jedno dite a vzdelani zdravotni sestry je k tomu paradni.

hezz17
25. bře 2022

@jajulin to jsem si myslela taky. Ale realita je fakt jina. Manzela dela r-o-n pravidelne. Ale nezapadala bych do 6-18 nebo 6-15.30 takze bohuzel.

autor
25. bře 2022

@ai30 super, určitě rozhodilo inzeráty🙂

fazolkazuzka
25. bře 2022

Máš pulrocni dite které tě potřebuje a ted nejvíc. Venuj se rodině. Manžel at si najde lépe placenou práci nebo brigádu. Jinak jde uklízet v domácnosti nebo podle toho kde bydlíš třeba nake apartmány. Já ziju na horách a když byl manžel dopoledne doma tak jsem chodila na hodku uklízet hlavně to byl super odpočinek. A to ohledně závislosti na muzovi. Dite máte snad společné? A ty se o něj staras a o domácnost a manžel se má postarat o to aby. Jste mohli normalne žít,proto jsi doma na placeném rodičovském příspěvku. Můj názor

autor
25. bře 2022

@fazolkazuzka právě proto.. ráda bych tomu pomohla.. ale odcházet od dcery úplně nechci.. neodpustila bych si, kdybych nebyla u jejího prvního slova, kroku.. až bude starší tak bych v tom neviděla problém, ale teď mi to prostě přijde strašně brzo..
Naše společné dítě to není.. je to dcera z mého předešlého vztahu, ale přítel si ji napsal na sebe.. takže vlastně je no..😄
Já nevím.. přítel se snaží, jenže kdyby si ke své práci našel ještě nějakou brigádu, tak už by s náma nebyl vůbec.. nebo s náma, jde mi hlavně o malou.. taky jde o to, že kdyby vyměnil práci, tak si stejně moc nepomůže, protože mi nechají to minimum co má a to co by vydělal navíc by šlo stejně do té insolvence.. brigádu jedině načerno, ale kdyby se na to přišlo, tak je to ještě větší průser než teď.. je to úplně blbá situace..

rnika
25. bře 2022

Napadá mě leda úklid nárazově. Na pár hodin - ale ten třísměnný provoz to bude horší na plánování.

ireniq
25. bře 2022

Co odběrová sestra nebyla by možnost někde u vás? jen na ranní špičku třeba 7-11, nevyžaduje to žádné dlouhé zaučování, můžeš prakticky rovnou začít pracovat, domluvit si dny kdy můžeš podle chlapa...

elesse
25. bře 2022

Nebo známá takhle pracuje s malým dítětem v rámci domácí péče, rozveze obědy, popovídá si s nimi, zkontroluje... vyšli jí vstříc v tom, že nemá ležáky nebo osoby s těžší péčí, spíš jen "hlídání". Malého bere s sebou

tasimia
25. bře 2022

@fazolkazuzka nic ve zlem, ale dite potřebuje i otce, kdyby si našel i brigádu, tak z té malé ma nula, nula nic..
Jeden z mých důvodu, proč jsem šla do práce, bylo právě toto, chlap chudák v práci, aby jsme to zvládli ( v době Covidu jsme fakt spadli na prd.el) a me už to nebavilo se na něj koukat jak je ztahany a i první krůčky male propracoval. Nebo ty si myslíš, že otec nechce být s dítětem? ;)
A hlavně chodit uklízet může i s malou, kamarádka tak chodila s nejmladší v šátku, kdo chce pracovat, pracuje.

fazolkazuzka
25. bře 2022

@tasimia proto píšu o úklidu. Manžel paní dělá osmičky denně co jsem pochopila takže by to šlo skloubit a tatínek by si užil doma dítěte.

dasipe
25. bře 2022

No tak buď chceš aby s tebou a s malou byl chlap doma nebo aby nosil domů peníze. Buď jedno nebo druhý. Můj chlap má taky insolvenci, já jsem doma na neschopence za pár kaček a holt si musel najít ještě brigádu, abychom to utáhli. Až se nám malá narodí, bude v tom pokračovat, nedá se svítit. To prostě tak bohužel je.

autor
25. bře 2022

@dasipe nepotřebuju, aby s náma byl doma 24/7.. jen bych byla ráda, aby malá taky věděla, že má tátu.. a aby ho taky třeba někdy i viděla..

drep
25. bře 2022

My jsme jednu naší sestru na rodičovské zlanařili a dělá nám study nurse - zadává data do databází, dělá follow upy. Je to placený líp jak sesterská práce, může to dělat kdykoli a kdekoliv. Jinak máš dobré vzdělání a sester je kritický nedostatek, takže máš dobrou pozici. Nám by v ambulanci třeba bodla sestra i na 7-12, navíc k naší stabilní. Na dospávacích pokoji má jedna pracovní dobu 8-14:30. Nebo někdo výš psal o odběrové sestře, domácí péči. Myslím, že je škoda, abych někde vnucovala Tiande, když máš kvalifikaci na lepší věci.
A co se spolupodílení na financích týče, mám to velmi podobně a přijde mi vůči chlapovi nefér chtít, aby si našel víc brigád (a dítě tedy viděl minimálně), když dítě má i druhého rodiče, co může do práce a tráví s ním jinal prakticky veškerý čas.

tasimia
25. bře 2022

No ale bohužel proto musíš i ty něco udělat, pokud chceš aby malá věděla, že má taky tátu a finančně pomoci.Já začala brigadne pracovat když malé byl půlrok 🙂. Jasný není snadný od dítěte odejít, ale děláš to pro ně.
A nebo můžeš dělat MLM marketing doma..🤷🏻‍♀️😊.

autor
25. bře 2022

Tak mi dneska volala paní na roznos letáků..🙂 sice nic moc peníze, ale aspoň něco k dobru🙂

ai30
25. bře 2022

Byt tebou, tak se na roznos letaku uplne vykaslu a vyuziju svoji kvalifikace. Opravdu! Sester je obrovsky nedostatek, muzes si diktovat podminky. Je skoda nekde litat se stohama letaku za korunu na hodinu, kdyz muzes delat kvalifikovanou praci.

dasipe
25. bře 2022

Já vím, já to chápu. Naprosto. Jen prostě občas to tak úplně nejde...holt se to chce kousnout a chvíli vydržet. Ono bude lépe, určitě, jen ne ze dne na den...

kockopes2724
29. bře 2022

@ai30 za korunu na hodinu? 🤔 Jak jste na to přišla? Já jsem na mateřské začínala s letákama, postupně k tomu ještě vzala dopisy, noviny a dneska mám celkem slušný výdělek.

drep
1. dub 2022

Mám pro tebe tip. Dneska jsem mluvila s našil kodérkou kvůli změnám hrazení naší péče v roce 2022 a mezi řečí si stěžovala, že mají hrozný podstav, že nestíhá a teprv kontroluju únorové pacienty. Podle mě je to pro sestru s malým dítětem téměř dokonalá práce - pomůže jakýkoliv úvazek, dá se to dělat vcelku kdykoliv a s trochou podpory ze strany nemocnice i z domova. Tak bych se na tvém místě buď zkusila poptat na oddělení výkaznictví v nemocnici anebo přímo na nějakém velikém oddělení přímo, k nám na áro na tuhle práci nastoupila sestřička z rehabky a když otěhotněla, tak po ní žezlo převzala staniční jedné jipky, tč na rodičovské dovolené.