Práce po dětech, když chlap není doma

maki600
27. kvě 2021

Ahojky zajímalo by mě co děláte za práci když nemáte hlídání a manžela doma ????
Manžel je od rána do večera v práci + v neděli také..
Na kolik hodin děláte, aby jste obstarali děti
Čeká mě to příští rok 😁
Děkuji moc

barmil
27. kvě 2021

@maki600 manzel je voják, chodí 25h směny.. Ja dělám manažera v automotive, rano jsem se připojila online, než jsem dceru (10) vyprávím do školy, pak jela 90km do prace, dcera sama doma odpo, ja přijela, nebo jsem jela naopak už v 5rano,abych byla odpo brzy doma a administrativní věci dělala večer online, takhle to šlo až do 7mes tehotenstvi.. hlídací babičky nemáme, mam jen paní na úklid... Ted při synovi (11mes) dělám na zkrácený úvazek z domu, včetně video konferenci atd.. Chce to pevné nervy a systém, ale myslím, že po covidu už se s tím umíme popasovat všechny, kdyz byla online výuka, dcera sedela na pc v jedné místnosti, ja v druhé a syn lezl pod stolem a hrál si s kabely. Dokonce jsem s ním teď startovala v ulicích volební kampaň, prostě byl v kocarku a jezdil s námi..

panihk
27. kvě 2021

Já jsem teda teď zas na RD, byť u toho taky pracuju, ale jinak částečný úvazek, resp. práce, která je jen na dopoledne + druhá práce, která je doma od počítače s možností dělat večer a po nocích. Na prd, ale při troše logistiky a s pevnýma nervama, hromadu kafe a čokolády to jde.

konidana
27. kvě 2021

@maki600 záleží na otvírací době školky a tvojí ochotě je tam dávat😉 Byl to maraton, ale dá se i plný ,manžel je v práci většinou nonstop po-čt, děti holt byly ve školce většinou 6:30-16:30 (naše měla luxusní otvíračku 6-17, protože většina rodičů od nás dojíždí). Když byly v 1.třídě chodila jsem na méně hodin, abych je mohla vypravit ráno 7:30 (během pár dní chodily samy) a vyzvednout před školou z družiny kolem 16.h nejpozději. Paradoxně mi více vyhovuje a víc toho stihnu, když večer doma chlap není vůbec.

dashyyy
27. kvě 2021

U nás vozí tatínek do školy/školky, já jezdím do práce na šestou a nejdýl ve tři končím, mám HPP na 7,5hodiny (po+pá možnost HO) + mám svoje vedlejší osvč a dělám manželovi komplet účetnictví a papíry, děti 4x týdně tenis + já svůj tenis a ještě běhám a zvládáme.. sice v sobotu padám na hubu, ale zvládáme 😀 když nemůže chlap ráno vozit tak se snažím do 7 je dát do školy/školky, abych mohla ve tři z práce

michaela_2
27. kvě 2021

Dělám v 90% home office (marketing + cenové nabídky v osvětlovacích technologiích)
Obě starší děti závodně sportují, takže pracovní dobu od 8-17 mít proste nemůžu, po škole mají tréninky, zápasy atd (kromě covid doby teda 🙂)

ludovika6
27. kvě 2021

@maki600 Měla jsme štěstí na školku kousek od práce. Takže ráno 6:30 s malým na autobus, dovést ho do školky, 7:15 jsem byla v práci. Odpoledne v 15:45 z práce vyzvednout malého, v 16:05 nám jel autobus domů. Doma jsme byli kolem 16:30. Jinak vesnická školka, otevřená od 7 do 16. Teď už je ve školce v místě bydliště a vodí i vyzvedávají ho starší sourozenci, může si tak pospat a je doma ze školky dřív. Ale jinak bychom jeli ve stejném režimu jako ten první rok.

ludovika6
27. kvě 2021

@maki600 A jsem zaměstnanec NPÚ, pracuji jako zástupce kastelána na zámku. Dojíždím na vesnici z většího města, pracovní doba je přizpůsobená spojům, což je velká výhoda.
A manžela mám, ale má dost nepravidelnou pracovní dobu, takže s ním můžu počítat jen nárazově.

lenickakl
27. kvě 2021

Dělám ve fabrice ranní 6:45 - 15:00, takže školku stíhám v pohodě i s dojížděním do práce. Teď teda často chodím i noční 21:45 - 6:00, ale ty dělám dobrovolně.