Práce po mateřské, kde a jakou můžu sehnat? Ostrava

valasova
18. kvě 2015

Ahoj! Poradil by mi nekdo, kde a jakou muzu sehnat praci? Jsem rok po materske na pacovnim urade a nedari se mi nic sehnat. Hledam denni praci (Ostrava) s ohledem na deti.

anina32
18. kvě 2015

@valasova Po první mateřský jsem nastoupila do trafiky, kde jsem syna mohla mít po návratu ze školky s sebou. Tam jsem byla dva roky, pak trafiku zrušili a nastoupila jsem do Kauflandu na pokladnu. Teď se tam budu po druhém rodičáku vracet. Nevím jak to chodí konkrétně v Ostravě, ale určitě tam je taky nějaký market a ty přijímají pořád... 😉

brunetka11
19. kvě 2015

@valasova Primárně dej o tom, že se rozhlížíš po práci, vědět svým známým. Třeba na Facebooku, zmiň se v obchodě, kam chodíš pravidelně nakupovat.
Vyvěs si životopis na jobs.cz, i úřady práce mívají své web stránky, kde je možné dát o sobě vědět.

Co je ale potřeba - i tady nepíšeš, v jakém oboru vlastně hledáš práci. Co bys ráda dělala. A co jsi pro to zatím podnikla.

evazchleva
19. kvě 2015

@valasova Já vím o super podnikání, které je skvělé pro maminky. Jestli chceš, napiš zprávu 🙂.

valasova
autor
19. kvě 2015

Diky za prispevky. Hledam praci ve zdravotnictvi. A to denni smeny. Kdyz neco najdu a jdu na pohovor, hned mi reknou, ze mi nedaji paragraf a ze s detmi nejsem pro ne flexibilni,... Proto jsem se zacala ohlizet i mimo obor. Ve svem okoli jsem uz rozhodila site. Dala si inzeraty na internet,... Jsem vedena na uradu prace.

brunetka11
19. kvě 2015

@valasova Známá si našla práci v soukromé agentuře, kde docházela pečovat (převazy, dávkování léků apod.) o seniory. Bylo to poměrně flexibilní - měla okruh "svých stařečků".
Se zdravotnickým vzděláním jsou poměrně žádané i paní na hlídání - opět se jedná o poměrně flexibilní práci.
Známí zase hledali pečovatelku o svou babičku - paní byla, myslím, dokonce i na rodičáku a pak pro ně pracovala dál, plus se jí díky pozitivním referencím nabalily podobné další zakázky.

Takže bych zvážila své služby nabídnout podobným agenturám, případně o sobě dát vědět v inzerci místních novin - nám tu chodí měsíčník, kde se třeba nabízí pán na práce na zahradě nebo nedávno jeden pár studující SŠ a VŠ na pomoc v domácnosti.

A já osobně - byla jsem moc ráda, když jsem natrefila na šikovnou paní na úklid, měla po rodičáku, ale zaměstnavatel ji chtěl vzít zpátky až po 3 letech. Domlouvaly jsme se také flexibilně.

valasova
autor
19. kvě 2015

Nemam ridicak, takze domaci pece neprichazi v uvahu. Psala jsem do jesli, materskych skolek, do skol,...

brunetka11
19. kvě 2015

@valasova Na péči o konkrétního seniora většinou řidičák není potřeba - paní tam docházela, převozy a návštěvy lékaře zajišťovala jejich rodina.
V mateřských školkách a jeslích bez potřebného odborného vzdělání preferují své známé a ověřené kontakty.