icon

Problémy v práci. Jak to tedy je?

4. bře 2020

Pěkný den, holky, dnes se dotazuji pod anonymem. Zajímá mě vaše zkušenost s podobnou situací.
Před rokem jsem nastoupila do nového zaměstnání, místo mi "držela" kamarádka, která ukončila pracovní poměr, takže jsem nastoupila na její pozici. Ještě než kamarádka odešla ze zaměstnání (cca půl rok předtím) šla na mateřskou její kolegyně, a jako náhradu za mateřskou přibrala firma jednoho pána. Nyní mi zaměstnavatel řekl, že se vrátí slečna z mateřské, a proto mi dá další smlouvu pouze na rok (smlouva na dobu určitou). Co myslíte, lze to takhle lehce přeměnit, nebo se zaměstnavatel spletl? Přijde mi, že nemůžu být náhrada za mateřskou, když jsem nastupovala v době, kdy už slečna na mateřské byla a náhrada za ni byla v práci rovněž.

Děkuji za odpovědi

Strana
z2
not_blond
5. bře 2020

Hele ty se pořád oháníš tím, co tobě řekli, ale na to ve finále sere pes, s prominutím 🙂 Máš smlouvu na rok, proč ti jí neprodlouží ti nikdo ani nemusí vysvětlovat. Bohužel pro tebe, s pánem jsou asi více spokojení a raději "ztratí" tebe. Jak se tu píše, jestli o tu práci stojíš, tak ukaž co je v tobě a třeba to přehodnotí.

zuzita15
5. bře 2020

@priefi aha, ok, v tom pripade se omlouvam za mystifikaci 🤷‍♀️

autor
5. bře 2020

Děkuji všem za reakce. 😊 Já to samozřejmě chápu, ptala jsem se jen, zda se někdo setkal s podobnou situací, protože já to zažila jen opačně (byla jsem náhrada za mateřskou). Takže díky všem za zkušenosti a informace! 😊

Strana
z2