Vydržely jste chodit celé těhotenství poctivě do práce?
Ptám se, protože jsem z práce čím dál více unavená a přemýšlím,jak to tam budu zvládat ve třetím trimestru až bude venku teplo a já budu otekla..nehledě na to,že už teď jsem daleko méně produktivní,než jsem bývala. Pracuju v kanceláři,takže to není tak náročné,ale celý den sedět,poslouchat dotazy klientů a kolegů..už mě to ubiji trochu. Šéfova mi dala najevo ze se mnou přes léto hodně počítá ale trochu se bojím ze ona nechápe ze můžu kdykoli lehnout s komplikacema. Co vy,chodila jste některá bez neschopenky a bez dovolene až do mateřské do práce?
ano, ten den, co mi rupla voda jsem jeste byla v praci...zila jsem v zemi, kde si nikdo na socialno nehraje a zeny delaji az do porodu a nasledne se vraci v rozmezi 2 tydny - 4 mesice zpet do prace...pokud si nemohou dovolit byt doma uplne, zdrama. Vetsina nema hrazenou ani tu chvili doma s ditetem, vetsinou ji vsak alespon nevyhodi...to tak eneni nijak pravne osetrene.
Dite ma ten, kdo so ho muze dovolit, neexistuje tam materska (az na vyjimky) , nebo rodicak... zajimave, ze i tak se deti rodi, akorat se lide spolejaji ne sebe a za svou nedekvatnost nesvaluji na stat.
Jo a pokud clovek neni extra pojisteny za tucny peniz, tak neexistuje ani nemocenska...
Pracovala jsem až do nástupu na mateřskou (v červenci, tak jsem si taky užila pařáky). Kancelářská práce, sem tam pohoda a sem tam stres, který jsem se snažila si nepřipouštět. Celkem jsem to zvládala, ale každý den jsem si nosila 1,5l Magnesie, oběd obsahoval polévku, hlavní chod a salát, o hodinu později dezertík. Snažila jsem se dopoledne moc nepřecpávat a to samé odpoledne. Po ránu jsem byla nejvíce unavená, a pak tak 2 hodiny po obědě. Zvládla jsem to rozchodit pomocí Cara.
Cele tehotenstvi. Natup na materskou 39tt+2 🙂 A to jsem se doma jeste nudila a rikala jsem, ze jsem jeste mohla pracovat dal. Prenasela jsem 9 dnu.
Jasné, pracovala jsem v kasinu až do 8 měsíce těhotenství. Pak jse šla na 3 týdny na nemocenskou jelikož už mi holky říkaly ať jdu odpočívat. Ještě dva dny po termínu porodu jsem jezdila autem z Ostravy až do Fulneku k mému gynekologovi na kontroly. Pokud nedělá žena s něčím co by ohrožovalo její těhotenství a nemá komplikace, nevidím důvod proč do práce nechodit. Já bych se doma unudila. A přímo nesnáším ty, které jsou v 7tt a říkají že už by šly na nemocenskou. Těhotenství není nemoc 🙂
Chodila jsem, jen poslední měsíc jsem měla 2x v týdnu homeofiice, dojížděla jsem více než hodinu, každop¨ádně pokud někdy v budoucnu se budeš chtít do té práce vrátit, tak bych na sebe nechala, co nejlepší vzpomínku🙂. Mně se to teď vrátilo, byl mi nabídnut zkrácený úvazek a homeoffice.
Chodila jsem poctivě celé těhotenství, jsem teď konec 30 tt. Ale když se mě zeptal doktor, kdy chci jít na mateřskou, neváhala jsem si říct o 8 týdnů před porodem. Sice nejsou vedra, ale každý den cesta, 5 pater bez výtahu a pak x hodin na zadku za počítačem.... :/ Už to trochu nedávám. Jsou dny, kdy je mi skvěle, ale pak jsou dny, kdy už nevím jak si sednout a chce se mi brečet. Kdyby byla možnost si po obědě prostě na půl hodinky lehnout, dát si nohy nahoru, odložit si břicho v poloze na boku, tak bych to zvládala líp. 🙂
@travnulee kazdy plati dane a neznam statni zrizeni, ktere neni zkorumpovane....tohle neni vysada CR. Tedy k tem danim, je fakt, ze jsou vyjimky...Monaco a Saudska Aranie, mozna by se jeste neco naslo...krom primitivnich spolecnosti, jako treba v Amazonii.
Ja na stat take nadavam, protoze me stve hodne veci....treba to, jak se uplne odrbaly rodiny postizneych deti...ale to jeste neznamena, ze nemam vyhrady ani proti chovani mnoha rodicu v ocekavani potomka...tak sakra, chci dite, tak proc by se melo nadavat na stat, ze na nej dost nedoplaci, pripadne me lepe nekompenzuje, kdyz jdu v 7.tt na nemocenskou, protoze se "si prece mam pravo tehotenstvi uzit, neee?"...
@laja64 presne nesnasim kdyz ze sebe nekdo dela zbytecne nemocnou (pokud nema nejaky objektivni zdravotni problem samozrejme, to je jina) a stejne tak kdyz to vnucuje me. Byvala kolegyne cele tehotenstvi naprosto odmitala cokoli delat i varit protoze by se mohla unavit nebo se ji udelat spatne, jejiho manzela mi bylo fakt lito
@queequegg Tak to mi toho manžela je taky líto :/ Když má někdo problém, rizikovku tak pochopím ale některé ženské jsou slepice :D Když se mě kamarádka ptala a co jako kdyby mi při ceste k/od gynekologa praskla voda nebo začaly kontrakce tak jsem ji řekla ze jednoduše zastavím a zavolám si sanitku no 🙂
@karlajasmine Ahoj, chodím do práce a protože mi naposlední chvíli odpadla paní, tak zaučuju novou a tak pracuji ještě teď v 37. tt. Mám tedy zkrácený úvazek. Já na neschopenku jít nechtěla, protože nejsou neomezené hodiny na vycházku apod. a nechtěla jsem tím být omezená hlavně o víkendech.
Za me to ma byt na ženě, jak se cítí....já mela první rizikové, ale domluvila jsem se v práci a ukecala lékaře na termín, abych nedelala nikde problémy. Od střední jsem chodila do prace i při VS....druhou mateřskou jsem mela hned rok po první,žádné vycerpam příspěvek tak aby se mi to hodilo a ted budu taky přecházet z mateřské na mateřskou.....třetí těhotenství je pro me nejnáročnější,jsem 5.mes a už mi zacinabyt trochu lip,ale od 2.mes od půlky jsem byla proste nepouzitelna, neustále špatně od žaludku,zvracení, bolesti hlavy az migrény, v předchozích tehu mi nebylo dobře cca 4 týdny, ale ne tak moc....takže těžko hodnotit jiné. Ale pokud žena chce byt doma, at je. Me to nijak nevadí. A pokud chce chodit do prace,at chodí. Ze osekali rodiny s handicapovaným i je sprosté, k tomu ni co dodat. A taky nemusim moc ženy,které přehrávají a dělají chudinky ze nic nemůžou, ale na druhou stranu chlap si je vybral? Vybral...a pokud pro ne muž dělá hodně a nevadí mu to....tak jim to prejme 😉 u nás se ted taky manžel staral o děti i o me, ale bylo me opravdu hrozné a několikrát jsem mu poděkovala..a my si to zase vynahradime jinak ;) ..
ano, pracovala jsem obě svoje těhotenství až do MD. Jsem lékařka, takže infekční prostředí, v 1. trimestru jsem i sloužila noční. A dalo se to hezky, jen větší únava
@cell také jsem do 12 týdne sloužila i noční, tedy v práci i den a půl v kuse. Při poslední službě jsem si užila 40 minutovou resuscitaci a byla jsem fakt ráda, že je ta služba poslední. 🙂 Ale jinak jsem také vydržela chodit až do konce. Jen ty bílé kalhoty jsem musela nosit napůl rozepnutý 🙂
Já jsem na druhý straně barikády. Nemocenskou jsem nemusela řešit, protože jsem studentka, ale opravdu jsem si užívala, že když mi nebylo dobře, že jsem mohla zůstat doma. Zimní zkouškový nic moc, protože jsem měla nevolnosti a komplikace, ale o to mi je teď lépe v letním a doháním, co se dá. Vycházky by mě asi štvaly, to naštěstí řešit nemusím. Ke konci teď už nevydržím dlouho sedět. Brigádu jsem zrušila po potvrzení těhotenství od dr. Dělala jsem servírku v začouzený hospodě a několikrát denně přerážela i 65kilový sudy. Nehledě na to, že směna trvala okolo 16 hodin. To se prostě nedalo a muž mě podpořil. Ale každý ať si dělá, jak se mu to hodí. Obojí má svý pro i proti a mezi workoholiky se neřadím 😀
@me79 JAR neni prilis byrokraticka, vicemene mas na vybranou...budto to vykomunikujes, nebo to podplatis... Pokud tedy nejde o takove veci, jako elektrika a voda, protoze to ti nestoji za to, ale to je na uplne jinou debatu...
Jj, znam...ja odvadela v CR 3 roky a zjistila, ze mam narok tak akorat na nula nula nic...a jeste se o to urednice zhadaly, ptotoze nebyl ojasne, zda je to nic, nebo uplne nic...v JAR ma clovek alepson jasno, ze nic neni a hotovo 😀
Já chodila až do poslední chvíle do práce, nastoupila jsem na mateřskou a hned jsem porodila (protože jsem rodila předčasně), takže jsem až do poslední chvíle byla v práci. Ty první týdny těhotenství jsou nejhorší, člověk je unavený. Po dvacátém týdnu vám bude líp a budete se cítit fit 😉
@kryndy nejdůležitější je aby byla maminka i dítě v pohodě....at v práci nebo klidně doma. Ono v závěru si pak nikdo nevzpomene ze tamhleta žena chodila do prace do porodu a druha ne.....není hrdinství za každou cenu zustavat v praci a nemyslím to zle,ženy které chodi a nevadí jim to, OK....nic proti tomu,ale neodsuzuji ani ty,které jsou doma....a vůbec když dělají servírky ...je nemyslitelné aby chodily do prace....a v závěru nemyslím to špatně ale i lide v infekčním prostředí.....ohrožují sebe i dítě, já bych nechtěla pracovat v takovém prostředí.....ale každého věc.
Já chodila v prvním těhotenství dopráce do 32tt. U druhého jsem pracovala z domova a dala si pauzu celkem asi 8 týdnů a ráda jsem se pak k práci z domova vrátila.
@shine2015 Jj, naprosto souhlasím. Spíš je to o té ženě, jak se cítí a jestli by se doma neukousala nudou. Tohle mě netrápilo. Navíc se mi neudělalo o moc líp po 20tt, jak tu hodně žen píše. Furt spím a přidaly se problémy se zády. S čistým svědomím můžu říct, že těhotenství je pro mě nejošklivější období a těším se, až bude malá venku. Ale když to někdo prožívá úplně v klidu, tak proč by se měl nudit doma. I korunky se jistě hodí 🙂
Ano pracovala jsem fest a skoncila vylozene skoro porodem. Tri dny pred porodem mi manzel vypnul pocitac 😀 😀 Ale podotykam, ze jsem pracovala z domova s obcasnymi navstevami kancelare, hodinu metrem. I tak prace byla narocna spis psychicky, sef a kolegove bezdetni a k tehotenskym nevolnostem ne moc schovivavi. Kdybych byla doma tak nedostanu zadne penize, takze jsem na vyber nemela. Paradoxne zacatek tehotenstvi byl nejtezsi dohromady s praci.
Nastupuju na mateřskou 8 týdnů před porodem, během těhotenství jsem si vybrala nějakou dovolenou, ale jinak stále pracuju, i když dojíždím vlakem a mhd. Posledních 14 dní už trpím na záda a nevím, jak si sednout, ale pokud je vše ok, nevidím důvod zůstávat doma
Taky jsem pracovala až do odchodu na MD 7 týdnů před porodem a dělala jsem krátký dlouhý týden, 12ti hodinové směny. Ale měla jsem bezproblémové těhotenství
A dovolenou jsem měla akorát týden cca ve 2m, zbytek jsem si vybrala až po MD
Já pracovala celou dobu, odešla jsem 6 týdnů před porodem na mateřskou a pak ještě porodila o dva týdny dřív, takže v podstatě jsem šla na mateřskou 4 týdny před porodem...

Chodim doted, jsem ve 38tt. Pracuji kolem osmi hodin denne a porad se to da (jsem osvc nastupuji az rodicak). Jedine co me stve je vstavani do prace, v pet kazdy den, v noci toho uz moc nenaspim. Ale mam naprosto bezproblemove těhotenství delam vše a nijak se neomezuju a kdyz mi nahodou neni dobre tak proste zustanu doma (tak jednou za mesic vickrat neni potreba)