Byt 2+kk se dvěma malými dětmi. Není pro nás příliš malý?

nikolkaolomouc
9. říj 2019

Ahojte maminky, jsem sama se 2 malými dětmi (3,5 a 2 roky). Nyní žiji u rodičů, je to fajn, holky jsou spokojene. Jsem s dětmi ale v pidi pokojíčku. Starší spí se mnou v posteli a mladší v dětské. Už nám ale pokoj začíná být malý nehledě na to, že mé soukromí je nula a mladší dcerka už v té malé postýlce dlouho nevydrží.

Nyni jsem se dostala do situace, kdy musím řešit, co podniknu s bytem, který jsem získala od babičky a dědy. Buhuzel se do něj už ani jeden nevrátí a já nemůžu nechat byt ležet ladem.Premyslim, že ho pronajmu nebo do něj půjdu sama. Zajímalo by mě, kdo tak žijete sama s dětmi nebo i s manželem a jak to prostorově zvládáte? Není takový byt až příliš malý pro 3-4 clennou rodinu?

mirecka.jaroscakova
9. říj 2019

Žili jsme ve 2+kk do synových 9 let, nebyl problém, ale teď jsem ráda, že máme větší byt. Jinak samozřejmě záleží na velikosti, my jsme měli něco kolem 50 m. A já bych se dvěma dětma do 2+kk šla, úplně v klidu, není přece nikde dané, že tam musíte zůstat napořád.

nikola38
9. říj 2019

@nikolkaolomouc Bydlíme ve 2+kk a nějak nám to nevadí. Nevidíme problém ani do budoucna. Přítel našel gauč který má zabudovanou postel i s roštem a matrací. Tak na něj šetříme a pokoj bude mít dcerka. Postel do výšky aby měla dost místa na hrani.
Myslím že v dnešní době je i spousta úložných prostorů a řešení menších prostorů a posteli a tak. Že lze krásně vybavit i menší byt tak, aby měl soukromí každý z členů

lennus
9. říj 2019

@nikolkaolomouc Myslím, že 2+kk je takové minimum, pro děti je důležitý pokoj, i když spí třeba s rodiči, spaní dospělých se dá udělat v rámci ložnice a přahradit japonskou stěnou, knihovnou nebo mít rozkládací sedačku, jsou i vytahovací postele ze skříně, patro na spaní. A nemusí to být na furt!
My zrovna řešili náš být, minulý týden jsme malovali a při té příležitosti jsme udělali dětem v ložnici pokoj a v zadní části obýváku si udělali spaní, přahradili právě japonskou stěnou. Zeptala bych se na zkušenosti spíš na Modré střeše, i tipy, jak to vymyslet, popř. na Pinterestu jsem se inspirovala. Náš byt má tedy 69 m2. Syn je předškolák a už fakt potřeboval svůj prostor, zvlášť když mu přijdou kamarádi. Jsme čtyřčlenná rodina. Myslím, že nejhůř do puberty, kdy by potřebovali každý svůj prostor, je to takto dobrým řešením. Mladší je totiž holka.

widowblack
9. říj 2019

Záleží na m2 . My žijem v 2kk jenž jsou na cca 75m2 . Zatím jsme tři - já, muž, a za chvíli 12ti letá žábka ☺️ a v únoru přibude prcek . A nikam se odsud hnout nechci - holka má svůj pokoj kde máme šatnu a je tam i prostor na dětskou postýlku přez den na spaní když budem v obýváku mít živo a mimo bude spát . A jinak máme kuchyň spojenou s obývákem a ložnici 😉 nikdo naší ložničku nevidí a dokud náštěvám neprozradím kde je tak neví 😂 a mydlí si že spíme na gauči . Fakt záleží jak si to zařídíš a kolik místa je 😉

nikolkaolomouc
autor
9. říj 2019

@widowblack tak to mám ten byt dost podobný, i na m2. Dost by me zajimalo, jak tu postel máte schovanou 🙂 já také mám kuchyňský kout a obývák by měl být zároveň moje ložnice 🙂 natesnali jste do bytu myčku, sušičku?

nikolkaolomouc
autor
9. říj 2019

@lennus děkuji moc za rady, určitě se podívám na zmiňované odkazy. Je mi jasné, že lidé žijí i v horších podmínkách...

widowblack
9. říj 2019

@nikolkaolomouc mám pračku se sušičkou 😉 nadobí myju v ruce 😉pokud zítra nezapomenu tak ti to vyfotim 😉 a pošlu sz .

gruyerre
9. říj 2019

@nikolkaolomouc mne prijde 2+kk pro matku s 2 dětmi úplně akorát, 75 metrů je docela hodně, nemyslím si, že byste měli problém s prostorem.

zuzkasim
9. říj 2019

Tak to máte rozměrově naprosto luxusní. My měli 3+1 66m metrů a žilo nás tam po většinu doby 5 (buď 3 dospělí a 2 děti, nebo pak 2 dospělí a 3 děti). Nebála bych se toho.

lennus
9. říj 2019

@nikolkaolomouc V rámci obýváku jsem myslela, ale to jsi asi pochopila. Mně to přijde v pohodě, teď už lepší, co jsme změnili dispozici

ilona87
9. říj 2019

Jsme 4 a bydlíme ve 2kk, 41m2. Nevadí nám to. Děti mají pokojíček (6,5 a 20m) a my spíme v obyvaku na gauči co má zabudovanou matraci 180x200. Navzájem se ani nerusime. Sušičku máme, jelikož nemáme ani balkon. Myčku taky.
Mít 75m2 tak si piskam. 🙂

nikolkaolomouc
autor
9. říj 2019

@widowblack dobře děkuji moooc 🙂

nikolkaolomouc
autor
9. říj 2019

@ilona87 děkuji, zvažuji možnost jít tam sama s holkama

konidana
9. říj 2019

@nikolkaolomouc pro 3 úplně v pohodě. My jsme v 1+1 co jsme předělali na 2kk (57m2) se 2 dětma s manželem. Ve 4 to je naprd, soukromí mam 0, puberťačka(12) taky prudi že nechce pokoj s bráchou(10), ale dá se. Udělali jsme jim pokoj z původní kuchyně 9m2. Pak tu máme obytnou kuchyň se spacím koutem, dlouhou chodbu do L a velkometrážní záchod 😅 Manžel přes týden není vůbec doma a na víkendy jezdíme pryč. Na nic jiného nemáme takže smůla 😅

klea81
10. říj 2019

V pohodě, akorát nemáme obývák, který bychom stejně nevyužili, protože nekoukame na televizi 😉

babanci
10. říj 2019

Znám lidi, co bydlí v 2 + 1 s 5 dětmi. Určitě by se to dalo. Ve třech lidech. My mámě obrovské bydlení a jsme tam už jen dva. Přesto, když přijdou děti s vnoučaty na návštěvu, není tam k hnutí. Je to relativní.

makronka222
10. říj 2019

Sama s 2 detmi uplne pecka. Idealni. Kor kdyz je to tvoje...

lenatko91
10. říj 2019

Měli jsme sousedy, kteří ve 2+kk bydleli se 3 dětmi, než si postavili domek.. další manželé tam bydleli se 2 dětma.. a když jsem byla mimino, bydleli jsme ve 4 lidech dokonce v 1+1.. a jak už tu bylo psáno, nemusí to být navždy, takže já bych na tvém místě do toho bytu šla 🙂

jane_1
15. říj 2019

A jak je byt velký? Určitě to jde, dokud o sebe nezačnete zakopávat. Žije tak spousta rodin a zvládá to. Jak ale děti trochu vyrostou, tak to bude těžš a těžší.