Jak efektivně uspořádat kuchyňské potřeby na lince?
Taky máte věci na lince ať děláte co děláte? Máme kuchyň v RD do L, šuplíky i skříňky, ale třeba dnes už bych jí řešila kompletně jinak… nože, dochucovadla, vařečky, kuchyňské utěrky, chlebník, konvice - to vše mám na lince + kávovar v rohu… přijde mi to takové roztahané a ať se snažím jak se snažím.. jsou to věci, co člověk má neustále po ruce a nenašla jsem efekt v tom to schovat někam nahoru do skříňky, aby vypadala kuchyň “čistě”…
Jak to máte vy ? Asi jsem nemocná na puntičkářství a takové to , že vše má své místo…
Tak bych ráda pro uklidnění slyšela, že v tom nejsem sama 😀
¨já ti rozumim, ja jsem v najmu a je tu malinkata kuchyn takze prakticky udelam svaciny a mam co uklizet protoze linka je plna. Zanedlouho se mame stehovat a uz budeme vybirat kuchyn...a proto resim kazdou skrinku a uz premyslim co v ni bude, resim skrinku na kazdou varecku do jedne, abych mela plochu z 99% volnou,max konvice a opekac chleba.
Me napadlo neslo by prikoupit treba par skrinek? vlezes se? ja pokud bych to kde jsem v najmu mela za sve, tak bych to asi resila takhle.. proste bych dokoupila par skrinek. Mam bilou lesklou takze k tomu najdu vzdy. Ale zalezi jakou mas ty, jak starou atd. Pokazde to samozrejme nelze.
Tady nemam ani špajz a vse mit po suplikach ktery sou urceny na nadobi je taky naprd. V chodbe jsem uvolnila skrin a udelal to z toho
Puntickar bohuzel nejsem :D mam obri kuchyn a stejne nikdy nemam prostor na vareni 🙈🙈 u me ale spis bordel, hlavne na pecivo nemam system kam davat :( navic mame lepkove a bezlepkove. k tomu kdyz je vic ovoce, nacate cerealie, müsli, bezlepkove müsli...
já mám na lince kávovar, konvici, chlebník a robota. Vše ostatní bych už neunesla 🙂
Na lince mám jen kávovar a teď TM,jinak vůbec nic, mám ráda minimum věcí. Samozřejmě když vařím vytahám co potřebuji a v průběhu vaření zase uklizím. Vše mám po ruce v šuplíkách a skříňkách.
Na lince mám jen kávovar, topinkovač a v rohu chlebnik a stojan na nože, na ostrůvku pak varnou konvici a misu s ovocem, všechno ostatní je schované v šuplíkach.
Na indukční desce bývá konvice, na kraji linky je TM. A to jsem několik let přemýšlela, jestli robot ano, nebo ne, právě kvůli tomu, že bude muset být na lince. Nic jiného v ideálním případě na lince není. I dřez jsem vybírala se zabudovaným dávkovačem na jar, aby na lince žádná butela jaru nestála 😀 . Všechny věci mám po ruce v šuplících. Kuchyň mám 8 let a zatím jsem nepřišla na nic zásadního, co bych v jejím uspořádání chtěla změnit.
Ano 😄
Máme kuchyn do L a jednu skříňku zvlast, na které je druhá mála lednička, mikrovlnka a kávovar. Nože, nejake koření, vařečky, kontaktní gril, mixér, drobnosti k vaření a robota máme v suplicich a skříňce. Na lince mame: koření v otočným stojanu, mísy s ovocem, kuchyňské utěrky na stojanu a tac, na kterém je med-čekankový sirup-vitaminy-sirup a plechový chlebník. Můj muž by nejradši měl všechno ve skrinkach, ale to by musela být linka o metr delší a taky mi to u některých věcí přijde nepraktické.
Mám docela velkou kuchyň do U ne do L .. to jsem popletla 😳 ale uprostřed kuchyně a na straně máme dvě velká okna 2 m … takže celkem 4 m kde se nedali využit žádné skříňky nahoře, ty máme opravdu jen kousek… jinak hlavně spodní skříňky + šuplíky.. do toho mám takové místo na lahvičky, ohřívač, odkapávač na lahve, různé kapičky pro prcka.. pak právě kávovar v rohu , a v dalším rohu mám dochucovadla, olej, nože, vařečky, utěrky a chlebník, konvici a koš s ovocem… pak je dlouhá plocha ničeho.. protože nechci zadělávat místo u oken ničím.. hlavně je to z těch oken videt a je to nepraktické, když je jdu třeba pak mýt a tak..
Máme malou kuchyň tak se snazim toho mit co nejmene, abych mela kde chystat jidlo 😀
Líbí se mi takové ty designové prázdné kuchyně. Ale jsem prostě hlavně praktická a praktické pro mě je, mít často používané věci na dosah. Takže na lince mám dózy s kávou, s čaji, varnou konev. To dekoruje klubko tisíce nabíječek. Pak nic a u dřezu mám lahev s jarem, houbičku, za ním plechovku s tabletami do myčky, dózu se suchary. Pak chlebník (kolem toho se často válí další pečivo) a soda stream. Pak odkapávač na nádobí, robot, polici s kořenkami a mísu s ovocem a nádobu s vařečkami. Takže asi suverénně vyhrávám. Mám kuchyň do U, tak se to vejde, ale design to rozhodně není. A to ani raději nepíšu to, že mám ještě bar, na něm je často (většinou ne mou vinou) milion sklenic a hrníčků, lahev či dva se sirupy, dva košíčky s léky, akvárko s řasokoulí, stojan s noži a stojan na ubrousky. Jako jinak jsme normální a časem uvažuji, že trochu předěláme skříňky a něco uklidíme do nich.
Kuchyň do L po bývalých majitelích, malé prostory na práci. Ne moc úložných prostor. Ale mám tam jen varnou konvic ia roli ubrousků. Nesnáším cokoli na lince. Zaplevelení spotřebiči typu sodastream, toustovače..., dále sirupy, stojánky na noze, dózy na kafe a pod. Navíc ač hodně vařím, mám minimum nádobi, takže se mi to vše vejde do skříněk a šuplíků.
@biciklissie já budu vyhrávat s tebou, anebo si možná založím kategorii paradox... 😀
My totiž poctivě uklízíme čaje, kafe, toustovač, nádobí, nemáme kávovar, ze spotřebičů tam mám jen konvici... a přesto je linka obvykle (skoro pořád...) zavalená, teď např. ovoce (v míse i na táce vedle), dóza, kterou mám vracet, pečivo na usušení, zavařeniny, skleničky ze kterých pijeme, výrobek od syna že školky... ale nevadí, až budu vařit, tak se vejdu... nepořádám hody.
nevařit..
Ja mam na lince porad detske lahvicky (na vodu, pro skolaky, aby se tocilo, susilo, vetralo) a plech s buchtou na svaciny (vzdy se sni do druheho dne). Tyhle dve veci me stvou, ale nevim jak na ne.
Jinak mam rychlovarku, jar a mydlo v totoznych nadobach v barve linky a na baru misu s ovocem. Zni to jako hodne veci, ale za me ok.
Mam tak jen kavovar a konvici, v rohu do ktereho neni poradne videt 😀👍 jo a vedle kavovaru jeste stavu
Ja mam na lince kalendar a papirky s poznamkama, doplnky stravy, sklinky s vodou, odkapavac, konvici, jar, houbicka, tekute mydlo, uterky, krajeci desky, blok s nozi, misa s ovocem a rajcata, toustovac, kontaktni gril. Taky bych to mela radsi schovany.
Taky mě to štve, ale vyřešila jsem to částečně kuchyňským regálem, který jsme postavili hned vedle linky. Povedlo se mi tam nacpat mikrovlnku, koření, toastovač, utěrky a jiný náčiní, takže můžu jen doporučit :D.

Mám to taky tak. Máme i celkem malou kuchyň a ani nemám, kam bych to dala. 😂 A byly doby, kdy jsem měla kávovar a sodastream uklizený ve skříňce, ale pak to člověk nepoužívá nebo to každou chvíli vyndává a je to dost nepraktické. Takže jo, taky to tak mám a radši bych to tak neměla, ale co už. 😂