Jak vybrat cenově dostupného kuchyňského robota?
Ahoj vsem.
Vybiram kuchynskeho robota. Nechci nic draheho, ani nevim,.podle ceho vybirat. Potrebuji, aby za me zkratka slechal (zloutky, bilky, maslo) a hnetl (kynute na vanocku a housky). Nepotrebuji, aby umel neco dalsiho. Mixer doma mam. Mlynek nepouzivame. Kdyz koupim uplne obyc z lidlu z tech nejlepvnejsich, budu spokojena? Starsi deti chteji porad neco pect, ale mimino me nenecha, tak potrebuji, kam budi jen sypat ingredince a vysledne testo vyliju do formy. Co by mel.kit nemelo mu chybet? Me napada, ze by bylo fajn mit 2 misy, kdyz v kedne potrebuju treba slechat zloutky cukr maslo a pak se pridava snih, tak at nemusim v prubehu neco prendavat a myt. Nekdo tipy?
Co takovýhle šlehač. Byla jsem s ním vždycky spokojená. Není to přímo robot, ale taky tam všechno jen nasypeš. Má to metly na šlehání i tužší těsta.
Co takovýhle šlehač. Byla jsem s ním vždycky spokojená. Není to přímo robot, ale taky tam všechno jen nasypeš. Má to metly na šlehání i tužší těsta.
@areh tento ale neuhnete testo na vanocku, housky atd
Když nepotřebuješ mixer, krouhač a mlýnek, je robot zbytečný. Co elektrický ruční šlehač a pekárnu?
@1pomnenka tak klasicky slehac doma mam, problem je prave neco drzet 15 minit a stat u toho slehani, bud je batole pod nohama a rve nebo ho mam ruce, kde kouse a placa, protoze ho to na te ruce nebavi a mam cuci do misy
Mám Bosch mum, v sadě byly dvě mísy. Má teda i nástavec na strouhání a mlýnek na maso.
Pokud chces, aby to umelo naslehat bilky, zloutky, utrit testo, uhnist kynute, tak koukej na vykon (slabe motorky neutahnou kynute a casto ani to hutnejsi slehane) a na metly. Potrebujes tam mit aspon balonovou metlu, K-metlu a hnetaci hak. Plus i objem misy, zalezi, kolik vas je, ja pri nasem poctu uz musela jit do XL 😁. Znacku neporadim, ja mam Kenwood, ale pecu fakt hodne, takze mne se ta investice vyplatila.
Doporučuju Bosch mum. Na domácí pečení poměr cena/výkon je úplně skvělý. V pohodě umíchá kynuté těsto z kila mouky.
Značka je dneska asi celkem fuk, hlavně ať má kovová střeva, cokoliv z plastu nebrat, při hnětení těsta dostává celkem zabrat.. já osobně mám 12let Kenwooda a nedám na něj dopustit
Jako Kitchen Aid bych chtěla, ale jsem spokojena s tím, co mám Kenwood K mix - zvládne těsta i z kg mouky, plus šlehat, míchat, třít, je super, jede pořád
Všichni v rodině máme Kitchenaid a jsme spokojení moc. Mamka, ségra i já ☺️
Já si robot koupila ke 40. narozeninám, trochu jsem se praštila přes kapsu, ale je boží! Mám Kenwood Chef XL, umí vážit (skvělé to je, sypeš věci rovnou tam, taky jsem si myslela, jaká to je drahá blbost), má dvě mísy. Umíchá i těsto na perníčky. Já mám k němu i ty struhadla a mixér, byla sleva na příslušenství. Fakt ho zbožňuju 🙂
Když nepotřebuješ mixer, krouhač a mlýnek, je robot zbytečný. Co elektrický ruční šlehač a pekárnu?
@1pomnenka Mám doma tyčový mixér s nějakým příslušenstvím a kuchyňského robota. Ruční mixér nevedu vůbec, nechybí mi. Je to pohodička dát to tam a nemuset u toho stát
Mám electrolux, využívám šlehání, hnětení těsta, strouhání jsem využila asi tak 3krát za 6 let. Na kynuté buchty musím dávat pozor, ať toho těsta není moc, když mám větší dávku těsta, tak mám pocit, že se robot trochu cuká. Šlehání bez problémů.
2 mísy mám, je to super.
Mam etu gratussino bravo II, je bozi, rada pecu tak to byl super pomocník. Aktuálně prodávám kdyby si mela zájem 🙂 pořídili jsme si thermomix který mam stále na lince a jsem lina vytahovat robota 😂
Vybírali jsem cca před rokem, zvítězil u nás Kenwood. Jsme moc spokojeni, líbí se mi i víc jak Bosch mum, který mám ve své původní domácnosti. Např. taková váha na dovažování a 2 mísy jsou fajn vychytávky.
@1pomnenka tak klasicky slehac doma mam, problem je prave neco drzet 15 minit a stat u toho slehani, bud je batole pod nohama a rve nebo ho mam ruce, kde kouse a placa, protoze ho to na te ruce nebavi a mam cuci do misy
@lobella Mám ruční starou komunistickou Etu z Aukra za pár korun, je skladná a má výkon. Bílky ušlehá za minutu, nepotřebuji přešlehané bílky. Pravda, děti odkládám, aby mi to odsejpalo, potřebuji obě ruce. Škoda, že nevyužiješ nástavce k robotu, doporučila bych ti celokovový KitchenAid. Původní nástavce byly z umělé hmoty, po pár letech praskly. Teď už se dají sehnat celokovové, mlýnek na maso semele cokoliv. Skvělý je kostičkovač na zeleninu, když zpracovávám úrodu ze zahrady a cpu jí do mrazáku. Nekrájím, nestrouhám, mám jednu kostičku jako druhou.