Jak vybrat rohový rozkládací gauč do malého bytu
Ahoj, sháním rohový rozkladací gauč do malého bytu, přes den bude sloužit pro mě, 2 děti a návštevy, v noci na něm budu spát, děti budou mít postele v pokojíčku, ale každou noc přivandruji. Případně se hodí i pro mužskou návštěvu, pokud budoh děti u tatínka. Zatím jsme měli gauč, který se již nevyrábí, měl ale 160x230, po rozložení 160x210. Dnes je vše zmenšene, daři se mi najít s ložnou plochou 140. Mate s nejakym osobni zkušenost?
Neviděla jsem praktičtější než Ikea Hemnes. Ohromně variabilní - my máme na chatě, naši v pokoji pro hosty, švagrovci v dětském... Ty úložné šuplíky dole na deky usnadňují ranní úklid. Matrace se do ní dají dát různé, není nutné ikeové.
Také bych koupila Ikea Hemnes, jen bych k tomu zvolila kvalitnější matrace. Ty, co k tomu prodávají mají na výšku 5cm a jsou měkké. Je to tak pro děti do 6 let.
@jancazao Přesně tu mou jsem teď nenašla, ale vzhledově odpovídá této https://www.baumax.cz/vrobek/pohovka-ivo-kronos... Byla jsem hodně limitovaná tím prostorem, chtěla jsem aspoň, ať je ta matrace dobrá, ať se hned neprosedí/neproleží a aby to mělo úložný prostor. Tak to vyšlo. Jinka bych si přála delší, ideál 205cm, jsme oba docela vysocí.
Taky máme z Ikea a je naprosto v pohodě. Foto ale nemám. Tam jsme ale našli přesně takový, jaký jsme hledali. 🙂
@leiladelly My s manželem máme rádi tužší s vrstvou kokosového vlákna a přírodního kaučuku ze zdravého spaní. Pro děti máme z Lidlu, trvalo to 3 týdny od objednání, šly z DE. Kamarádka tam teď kupovala vysokozátěžové do 5000,-/ks, její manžel má přes 2m a 130kg. Také spokojenost. Dívala jsem se i v Makru, ale nic moc. Tak raději vyzkoušené z Lidlu.
@leiladelly Tady jsou 2 Ikea matrace na sobě, na jedné spát nelze, je to příšerná kvalita, obyčejný měkký tenký potažený molitan. Horší matraci jsem neviděla, přitom nábytek máme rádi. Nakonec si matrace vzali na spaní v autě, když jedou na závody. Jdou srolovat do válečku.
@1pomnenka Děkuji mox za recenze a doporučení, je to pro nás nyní aktuální, včetně postele , která má přistýlku🙂
@leiladelly je potřeba myslet na to, že ve složeném stavu ty dvě průměrné matrace na sobě jsou hodně vysoké. Jako studentská postel ok, jako gauč slabší. Kdybych to měla dělat na chatě znovu, koupila bych dvě pěnové v MPO, máme v přistýlce pod postelí od nich nějakou tuším jen 13 cm vysokou a spí se na ní dobře.
@jiss Díky za radu, zatím si dávám dohromady informace 🙂

Nesehnala jsem delší než 195cm, což je upřímně docela málo. Ale byla jsem omezená šířkou, tu jsem víc jak 140cm mít nemohla, nevešelo by se mi to do pokoje ke skříni. Když tam spím sama, je to o.k. Pokud jsme dva, tak klasická velká postel je pohodlnější... Mám to fakt omezené prostorem, ze 2 stran stěna, u třetí strany bok skříně, takže místa opravdu méně. Nohy nám čouhají ven, do boku si nemůžeme dát ani kolínko nebo ruku mimo postel (jsou tam ty stěny nebo skříň). Bude to tak do doby, než děti vyrostou, jinak to udělat nejde. Ale aspoň matrace fajn, je tvrdší, tak, jak jsme chtěli, při tom pohodlná. Nejdřív jsem postel na gauč přes den skládala, ale už to nedělám, mám stabilně rozloženo...