icon

Kdy začíná topná sezóna? Odpovědi a zkušenosti uživatelů

klokanka31
20. zář 2022

Nevíte jestli už začala topná sezóna?🤔

Strana
z2
kristyneckaa27
23. zář 2022

@klokanka31 panelák Hodonín, už topíme 2 dny

martiniquest
23. zář 2022

Nam uz bylo doma chladneji, pustila jsem termostat a zjistila, že tady mame 21 stupnu 😄 takze topnou sezonu odkladam a prioblikneme se. Mame vlastni kotel.

klokanka31
autor
23. zář 2022

Já z tý zimy vyfasovala zas zánět průdušek. Ale ode dneška se už topí, vyměňovali kotel a proto to nešlo 🙄

te_reza
23. zář 2022

U nás to zapli už minulý týden

martikbertik
23. zář 2022

Nám v paneláku už topí týden... Ale záleží jak kde. Kamarádka bydlí o dva vchody dál a klepe kosu🤣

tehulinka91
23. zář 2022

@klokanka31 u nás když spadne teplota pod 5C° tak se topí jinak asi tak v půlce října, v paneláku máme kotel v kotelně.

petulkadodo
23. zář 2022

@klokanka31 Ano, začala, ale naše bytovka má vlastní kotel a shodli jsme se všichni, že zatím ho není třeba zapínat, protože by nikdo netopil. Máme pořád 23, i když hlavně v noci dost větráme. Máme kvalitní zateplení. Ještě jsme nikdy nezapínali topení dřív jak v listopadu.

marketa11112
23. zář 2022

@klokanka31 kolik stupnu jsi doma mela?

My jsme teda v dome. Neorientujeme se dle venkovní teploty, ale dle teploty v dome. Ted mame v obyvaku stale 22 ( je na slunecnou stranu), netopime vubec. V loznici je stale otevřené okno a to i v noci, jinak je tam na spani teplo. Teplota tam je urcite pod 20 stupnu, všichni v kratasech a tricku,odkopani....Manzel zapíná kotel, az kdyz teplota v dome klesne pod 18 stupnu. V obyvaku zavlažuji krb tak,abychom měli pres dvacet stupnu. Ocividne je v nasem komine bezpečno, protoze nam z nej ted kominik vyhanel ptacky.

tasimia
23. zář 2022

@klokanka31 u nas už týden ;)

klokanka31
autor
23. zář 2022

@marketa11112 17 stupňů

marketa11112
23. zář 2022

@klokanka31 pokud v obyvaku, tak to uz je malo, no. Jde o panelák? Ja uz si moc nepamatuji, jak to bylo u me v byte. Ale mela jsem byt na slunecnou stranu, to byla výhoda. Tam zima nebyvala a to jsem mela krajovy byt. Ale bok panelaku byl uz tenkrat zatepleny a posledni rok před prodejem měnili i okna a zateploval se cely dum. To je pak asi jine .....ja jsem trosku poustela topeni jen v zime, v loznici, ta byla na druhou stranu, tam slunce nikdy nezasvitilo.

klokanka31
autor
23. zář 2022

@marketa11112 Jj v obýváku, v ložnici bylo ještě o něco chladněji. Máme bytovku.

martt
23. zář 2022

@klokanka31 Tak to je dobre , že už vám topi. Nam předloni kvůli odpojovaní 3 bytovky a problémům okolo začali topit až začátkem listopadu. Museli jsme si pořídit elektrický přímotop abychom mohli v bytě trochu fungovat.

Strana
z2