Kuchyň a spotřebiče z Ikei. Máte zkušenost?

monfej
21. říj 2019

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat zda máte nějakou zkušenost s kuchyní z Ikei a se spotřebiči? Budeme předělávat a v Ikei se mi kuchyň líbí, ani cena není tak vysoká ale ráda bych věděla názory, zkušenosti a tak 😊
Jinak jsem slyšela ze když uz kuchyň z Ikei,tak musím i spotřebiče,že vestavěné spotřebiče pak nepasuji.
Díky 😃

danyysek
21. říj 2019

Máme kuchyň z Ikei a nábytek z Datartu, a pasuje to skvěle 🙂 A spokojení jsme. Udělali jsme si to přesně podle svého, máme ji rok a půl a vše funguje jak má.

gabkekoczi
21. říj 2019

My máme kuchyň z Ikei 4 roky a kousek. Zatím velká spokojenost. Jednak jsme volili tuto kuchyň právě kvůli ceně, která byla oproti jiným někde jinde. Bonus byl, že kuchyň kromě jednoho pidi dílu (kryt vnitřního šuplíku) byla okamžitě skladem. A hlavně, se nám tam líbil ten dekor. Máme dojezdové šuplíky všude, v rohové skříňce otáčecí systém. Za tyto komponenty dáš jinde nehorázný prachy, tady fakt minimum.
Co se týče spotřebičů, tak jsme kupovali jen vestavěnou myčku. Nejdřív jsme taky přemýšleli o koupi jiné, ale nakonec jsme vzali jejich, abychom měli jistotu, že do toho otvoru padne. A ve finále jsem zjistila, že i když mají ty děsný názvy - naše myčka je Hjalpsam, tak to vyrábí Electrolux a v D testu nevyšla úplně nejhůř.
Jo, a taky je super, aspoň u naší kuchyně, že všechny skříňky se skládají stejně, dá se říct. Takže, jakmile postavíš jednu, ty další už nejsou tak složitý :D

zuzkasim
21. říj 2019

Máme kuchyň z Ikea 4 roky, stále bez jediné vady, kupovala jsem i na doporučení kamarádky, která měla Ikea ve starším bytě i teď už 8 let v domku. Spotřebič nemáme od nich ani jeden (kamarádka také ne), u myčky si musel muž s dvířky trochu pohrát (nechtěla jsem prostě nerezové), kdybychom však chtěli bez dvířek, nebyl by problém. Kamarádka má myčku s vlastními dvířky a pasuje též. Jinak varnou desku i troubu vestavnou, od jiných firem, pasovalo. Pojezdy a panty jsou kvalitní, pokud nekoupíte úplně ta nejobyčejnější dvířka, tak si myslím, že kvalita je též velmi slušná.

sivima
21. říj 2019

Dobrý den, máme kuchyň z ikei 4 roky a jsme spokojení. Resp. skříňky a dřez ikea, kuchyňskou desku jsme si kupovali jinde. Spotřebiče (vše vestavné) máme zn. Bosch a pasovaly bez problému, jen u myčky byla potřeba menší úprava. Chce se to i podívat na povrch dvířek a ikea dělá různé typy - folie, akrylová barva ... My máme akrylovou barvu a musím říct, že nikde není obouchaná a pořád jako nová. U truhláře si za ni dost připlatíte. Takže za mě poměr cena/kvalita perfektní.

zelenaesmolda
21. říj 2019

Tak 4 roky neni zase takova dlouha doba 🙂

monfej
autor
21. říj 2019

@sivima tak paráda.. právě že jsme koukali na ceny jinde, i truhláře nám doporučili,ale kuchyň nebude jediná kterou budeme předělávat a dát u truhláře pomalu dva krát víc než v ikei mi přijde zbytečné když by ikea byla dobrá 😀

sivima
21. říj 2019

To je pravda, 4 roky není dlouho, ale máme doma dost věcí i od truhláře a spíše dražší dekory a už je to obouchané od odrážedel apod., ta kuchyň dostává od holek taky zabrat a povrch je určitě v lepším stavu ... Každý má jinou zkušenost, kamarádka má oproti nám drahou kuchyň od truhláře a spokojená není, druhá zase nedá na truhlařinu dopustit. Hodně známých má kuchyně právě z ikei a nikoho jsem na ni nadávat neslyšela.

malytlustyhroch
21. říj 2019

Mame kuchyn z Ikea, s vestavenou troubou a varnou deskou od jinud nebyl problem, ale samozrejme se musis predem podivat na rozmery. Potiz byla s tim, ze jsme chteli pracovni desku jinou nez z Ikei, a tam byl problem s velkou hloubkou skrinek (+ zavesneho systemu), takze nakonec mame desku jen s minimalnim presahem pres skrinky, coz osobne povazuji za neprakticke. Podruhe bych nebrala syfon ke drezu z ikei, ale nejaky jiny, na pohled je dost forovy, instalace o nervy, a predevsim odpad drezu se spatne cisti, protoze tam prekazi ten prostredek a napusteny drez se pomalu vypousti, protoze ten jejich super- spunt proste netesni. Ikea odpadkovemu kosi urcenemu do skrinky zas upadava ucho a uz jsem mela kolikrat chut ho v popelnici rovnou nechat. Treba ma nekdo lepsi zkusenost, ale ja tyhle dve dilci soucasti nemuzu doporucit.

listopadka1
21. říj 2019

Máme celou linku z Ikey, včetně spotřebičů, taky 4 roky a pořád bez problémů, ani jedinej spotřebič nikdy nezaškobrtnul. Vypadá pořád dobře, i když se o ní nijak zvlášť nestarám (jako umeju jí, ale nepoužívám žádný ochranný prostředky, holky to obouchávaj čím je napadne atd.), všechny dvířka držej, pojezdy jezděj... Mám dekor tmavýho dřeva a na tom ani není moc vidět bordel, třeba do lesklýho povrchu bych nešla, tam by ty malý tlapičky nadělaly pěknou paseku. Já jí pořizovala především kvůli ceně, protože jsme zařizovali celej barák a navíc s vyhlídkou, že mi to dalších X let budou masit děti se mi do žádný větší investice nechtělo. A teda za ty prachy fakt veliká spokojenost.

emeritakettu
21. říj 2019

Máme taky kuchyň z Ikei,kromě varné desky máme od nich i všechny spotřebiče a jsme moc spokojení.Kdybych se teď měla rozhodovat,jdu do ní zas. Cena velice příznivá, při troše šikovnosti si ji zvládnete smontovat sami a pokud náhodou bude nějaký problém,nikdy nedělají potíže sr reklamací,buď vrátí peníze nebo dostanete nový kus, takže bych se toho nebála.

pathan
21. říj 2019

V předchozím bytě jsme měli kuchyň z Ikei, teď máme od truhláŕe. Byt pronajímáme, měnil se nájemník a až teď jsem si uvědomila, jak byla kuchyň skvělá, hlavně díky kování Blum, od truhláře máme jiné. Kuchyň je bez vad i po 8 letech.

nik1
21. říj 2019

Chtěla jsem kuchyň v dubové dýze a truhlář mi to nacenil tak, že jsem málem upadla. V ikea třetinová cena a slouží skvěle už 6 let. Jak už tu někdo psal, tak pracovní desku pořídit taky raději z ikea. Skříňky mají o dost hlubší. U nás si s tím poradil řemeslník, ale chtělo to přemýšlet. Vestavěnou neikea mám jen digestoř a sedí dobře.

zuzita15
21. říj 2019

My jsme koupili byt s linkou Ikea a skrinky dobry, ale spotrebice nemuzu doporucit, mame Whirlpool made by Ikea a je to hruza, mycku uz jsem vyhodila, na sporak s troubou se chystam a u digestore me boli hlava. Ted planujou nasi koupit Ikea, ale rovnou bez spotrebicu, Hornbach dela desky 700mm (Ikea ma desky 635mm) a je to asi nejlepsi pomer cena/vykon. Tchyne ma Oresi asi rok starou a je to teda otresny, to nase Ikea po vic jak 10 letech vypada tisickrat lip.

monfej
autor
21. říj 2019

Moc Vám děkuju za názory. Není nad zkušenost 😃
Snad nám bude sloužit.. A nevíte jak u nich funguje ten 3D návrh? Tam se musím nějak objednat že?

babanci
21. říj 2019

Měli jsme kuchyni z IKEA a byla skvělá. Zrovna včera jsme říkali, že i sedačka z Ikey byla bezvadná a že nevíme, proč jsme měnili. Teď máme tři roky novou a stojí za houby. Koupíme zase v IKEA. Spotřebiči jsme ale kupovali od značky AEG.

elinka90
21. říj 2019

Můžu se zeptat na kolik Vás vyšla kuchyňská linka bez spotřebičů z Ikey? Vůbec nemám představu na kolik tam tak vychází. Je mi jasné, že cena se liší tvarem linky, materiálem atd., ale potřebovala bych opravdu jen představu. Děkuji

verunka_korunka
21. říj 2019

@monfej mame kuchyn i ikei uz pres 4 roky. Nevidim jedinou vadu a negativum. Vybirali jsme ze spousty firem i od truhlaru. Tohle vyslo nejlepe co se kvality a ceny tykalo. Kovani ikea pouziva blumm, stejne jako truhlari, coz je nesrovnatelne napr. s oresi (to je dle me totalni smejd). Manzel ji montoval sam, bavilo ho to, jen desku pokladal truhlar, plus nejake atypicke skrinky. Kdybych vybirala znovu, rozhodne ikea a ani bych nevahala.
Co se tyka spotrebicu, co vim, jediny problem byl s myckou nadobi kvuli vysce a hloubce soklu, respektive dvirek. Takze tu radeji mame ikea, lednice nam taky vyhovovala jejich a myslim, ze varnou desku a digestor mame take od nich. Troubu a mw mame jinou a nebyl problem s instalaci. Drez mame blanco a taky bez problemu. Jde jen o to si pohlidat velikost montaznich otvoru.

verunka_korunka
21. říj 2019

Jen dodam, ze mam bily lesk a s udrzbou si hlavu nelamu a vypada dobre. Zadny otisky na tom videt nejsou. To horni skrinky v drevenem dekoru se hur umyvaji od prstu nez ty leskle bile.

leymea
21. říj 2019

Holky a vyuzila jste nektera tu jejich sluzbu, ze prijedou k Vam domu a kuchyn naplanuji? My mame nejbliz Ikeu 150km a prijde mi lepsi kdyz se to naplanuje na miste (uz jen proto, ze mame v kuchyni pracku). Porad si rikam, ze jedine truhlar, ale kdyz vsude ctu jak si Ikeu vychvaluji tak me to laka 😀

zuzkasim
21. říj 2019

@leymea Ne, vzala jsem si papír, tužku, metr a nakreslila a poměřila si vše sama. Měla jsem tedy jejich kuchyňový katalog, takže jsem věděla všechny rozměry skříněk a šuplíků, podle toho jsem si dělala návrh.

babanci
21. říj 2019

@leymea Já si kdysi namalovala půdorys pokoje,označila okna a dveře a přívod plynu a vody a oni mě to podle toho navrhli.

prostenika85
21. říj 2019

Mám kuchyň takových 10 let. I spotřebiče jsou IKEA, tenkrát ještě whirlpool. Zatím funguje vše bez problémů. Super je jejich prodloužená záruka. Když po třech letech přestala odtékat myčka, dostala jsem číslo na servisáka, přijel, opravil a šlape do dneška 🙂

karla2015
21. říj 2019

Mame Ikeu asi 5 let a zatim vse ok, komplet od nich vc. spotrebicu - trouba, mycka, digestor a plynova varna deska.

zuzita15
21. říj 2019

@elinka90 linka 3m s temi nejvyssimi hornimi skrinkami (myslim, ze maji metr) plus linka naproti 1.2m a jedna vysoka skrin vychazi bez spotrebicu cca 70tis, aktualni ceny, bez osvetleni, za to chteli 10tis. Jinak na planovani je treba se objednat na internetu a rovnou zaplatit 990 Kc, ktery vam pri objednavce kuchyne odectou, stejne tak lze objednat zamereni za 990 Kc a zase to odectou.

zuzita15
21. říj 2019

Jinak mycku mame Bosch, manzel si musel s tou skrinkou trochu pohrat, ale sedi na ni i ta kryci dvirka, takze sikovnejsi chlap zvladne i neIkea mycku

zuzangel
21. říj 2019

Když jsme si před 8 lety předělávali podkroví u rodičů na dočasné bydlení, šli jsme do nejlevnější varianty vůbec a doteď je ta linka moc pěkná. Teď jsme 3roky ve svém a šli jsme bez váhání do Ikei. Vždyť korpus používají truhláři stejný jak IKEA a nejdražší jsou pak dvirka a práce.
Dnes bych třeba dala ty šuplíky obyčejné jako jsem dávala prvně, ne zbytečně tu "lepší" variantu.
Jsem s ní velmi spokojena, dělala jsem si v jejich programu sama návrh, je to jednoduché, jen si chce vše dobře poměřit, a sama jsem věděla co nejlíp chci a co naopak.
@elinka90 máme linku do L 3,8m a k tomu ostrůvek 1,4m, vysla nás bez spotřebičů na 70 a to mám spodní skříňky jen s šuplíky kromě jedné skříně s policemi, co jsem chtěla na různé těžké pečící mísy apod. Kdybych neměla ani jeden šuplík, jen police, tak nás vyjde na půlku.
Spotřebiče máme Mora a padly jak ulité.
Cena víc než příznivá, kamarádka si nyní dělá od truhláře za 200tis bez spotřebičů (a to původně byli na 280tis).... Ona ji bude mít celý život,já ji vklidu vyměním celou třeba dvakrát a budu mít čistou s novým neohledenym designem.

zuzita15
21. říj 2019

Jo taky dodam, ze tech 70tis je se spodnima skrinkama se suplikama...

lcn162
25. kvě 2020

Ahoj, přidám se s dotazem. Využili jste někdo službu montáže z Ikea? A byli ochotní nainstalovat i spotřebiče odjinud, hlavně myčku a varnou desku?

karla2015
25. kvě 2020

@lcn162 My mame kuchyni z Ikey uz 6 let, ale komplet monzaz od nich, jedna parta postavila celou kuchyn a po asi tydnu prijel pan na zapojeni plyn. desky, trouby a mycky...ale meli jsme vse od nich.

dandenka
2. srp 2020

Montujeme nyní IKEA kuchyň, ale mám obavu, že je na mě vysoká. Nejdříve jsem si říkala, že to bude lepší, ale začínám mít obavy, že ti bude až dost. Mám ,164 cm s kuchyně vychází i d deskou 193 cm. Màte někdo zkušenost? Přemýšlím jestli by šli nožky uřezat cca o 3 cm ale co myčka? Jde to u ní také?