Použití leštidel při mytí oken. Je to pro děti bezpečné?
Ahojte, myjete okná při dětech? Moje má 2 roky. Může se používat třeba klin na okná a jiné leštiče? Nemůže to být pro něho jedovaté? Jde mi o to, že manžel myl okno v kuchyni, použil právě klin a strašně to smrdelo až ve vedlejším obyváku, kde byl malý.. Ja jsem právě došla domů, hned jsem otevírala okna a brala malého pryč, ale isto se toho dost nadýchal.. Nehrozí mu z toho něco? Prý nastříkal tak 5-6x na každé okno z obou stran (2 okná). Co mám teď dělat?
Jakou čekáš odpověď? Samozřejmě, že i po narození dětí myji okna, dokonce častěji než dřív. A ne, výpary z Clinu fakt nebudou jedovaté. A co máš dělat? Uklidnit se, to dost pomůže. A pokud jsi běžně takto hysterická, bylo by fajn začít s nějakou terapií, abys nezpracovanými úzkostmi negativně neovlivnila život svého dítěte.
@anonym_84f7e4 Když to tak moc zapáchalo..určite v tom je nějaký hnus
@anonym_autor je v tom prostě syntetická parfemace. Není to nic jedovatého, ale samozřejmě příroda to nevyrobila. Ale ve výsledku je pro dítě škodlivější tvá hysterická reakce, protože je na tebe napojené a vnímá tvůj stres, než samotná syntetická "vůně".
Tak ještě si můžeš zažádat u výrobce o bezpečnostní list .Budeš přesně vědět složení. Ale je fajn ,že tvůj manžel umývá okna.
Na hysterii doporučuju třezalku a na okna jelnici, nebo fialový hadřík od viledy, lze mýt pouze vodou
@anonym_autor okna nemyju, ale je to z úplně jiných důvodů než ze strachu o zdraví a život dětí. Každopádně kdyby můj manžel umyl okna, rozhodně bych nevyšilovala a spíš bych ho pochválila.
@anonym_autor Já normálně myla okna, každý den/obden úklid v bytě, takže i leštění skla clinem. A fakt se nic nestalo
@anonym_autor okna nemyju, ale je to z úplně jiných důvodů než ze strachu o zdraví a život dětí. Každopádně kdyby můj manžel umyl okna, rozhodně bych nevyšilovala a spíš bych ho pochválila.
@gruyerre taky jsem neměla okna ani nepamatuju. Už na to prostě nemám čas a kapacitu. Chlap to sem tam posudla. 😀
Já myju okna fialovým hadříkem jenom vodou. Ale ne ze strachu z chemie, ale z lenosti 🙂
Prosím vás a opravdu normálně používate čističe na okná jako Clin a podobně, když jsou s váma v místnosti malé děti? Jenom mě napadlo, že by to mohlo škodit, když se to dýchá?
A ostatní čističe jako Cif, Savo, čistič varní desky a pod. taky používate i při dětech? Ptám se protože ten můj malý dvouletý za mnou pokaždé jde a musí být při všem.. Uklízet se musí, jenomže nedá se všechno dělat když spí v poledne a babičky na hlídání nemáme..
Prosím vás a opravdu normálně používate čističe na okná jako Clin a podobně, když jsou s váma v místnosti malé děti? Jenom mě napadlo, že by to mohlo škodit, když se to dýchá?
A ostatní čističe jako Cif, Savo, čistič varní desky a pod. taky používate i při dětech? Ptám se protože ten můj malý dvouletý za mnou pokaždé jde a musí být při všem.. Uklízet se musí, jenomže nedá se všechno dělat když spí v poledne a babičky na hlídání nemáme..
@anonym_autor tak si porid non toxic cistice. A nasledne si najdi odbornika pro sebe.
@anonym_autor hlavně klid to prckovi opravdu neublíží to spíš vaše hysterické chování
@anonym_autor ano, kromě čistícího prostředku na trouby, to je dryák
@anonym_autor tak prejdi na netoxickou domacnost.
No, snazim se to nestrikat, kdyz pod oknem stoji dite, aby to nevdechovalo kdyz to je rozprasene ve vzduchu :D ale jinak uplne bezne pouzivame treba i savo na plisne a to je teprve smrad :D
Savo s detma v mistnosti netaham, ale jinak? Okna taky moc nemeju, neni cas a v sestem patre jsem spis resila, aby nevypadli z okna, nez ze mam chemicky cistic. Mimochodem i non toxic veci nejsou pro deti az tak ok, co treba kyselina citronova nebo peroxid…
Savo s detma v mistnosti netaham, ale jinak? Okna taky moc nemeju, neni cas a v sestem patre jsem spis resila, aby nevypadli z okna, nez ze mam chemicky cistic. Mimochodem i non toxic veci nejsou pro deti az tak ok, co treba kyselina citronova nebo peroxid…
@elesse Tak pokud to zrovna nepijou nebo se v tom necachtaj, tak nevidim na kyseline citronové ani peroxidu s ohledem na deti nic špatnýho.
Pokud máš takové obavy, tak používejte kyblík s vodou a přírodními prostředky. 🤷♀️
Ano, čističe používám a nejedu úplně nontoxic.
Jasně, teď už dám pozor, nebudeme nič takové používat.. Jde o to, že už se to stalo, tak jsem chtěla vědet jak je to jinde a zda někdo ví, co malému hrozí.. Nevyzerá, že by mu něco bylo, ale nadýchal se toho myslím dost..
@anonym_autor v teohtenstvi jsem pracovala do 7m v chemičce. Dite mam v pohode. Staci ti to?
Ježiš, tak tohle by mě teda faaakt nenapadlo řešit. jestli dítě "nadýchá" Clin...no toto. Pokud ho neužívá vnitřně, neochutnává, tak je to naprostro bezpečné. navíc jaké množství toho Clinu na okna nastříkáš? já tedy docela malé, pár střiků na celé okno. Pokud se ti to nezdá, myj okna pouhou vodou a je to...očividně jsi hystericky úzkostná, co se chemie v domácnosti týče, tak pro tvoje i synovo dobro bude lepší, když prostě přejdete komplet na non-toxic a je to.
Nikdy v zivote jsem toto neresila,domacnost uklizim za asistence deti. Dokonce cca od tech 2-2,5 let sami (za me pritomnosti) treba strikali na nabytek pronto proti prachu,na zrcadlo clin apod.) a smrdlali to hadrickem. A zijou,jakej zazrak 😀
Zadne nebezpevne vypary z toho nejsou. Chudak chlap misto pochvaly za umyta okna,dostane sprdaka.
Uklízím většinou octem, okna leštím speciálním hadrem (ne Vileda, ale něco podobného).
Nedělám to kvůli dětem, mně ty výpary taky smrdí a nemusím kupovat x prostředků.

Jakou čekáš odpověď? Samozřejmě, že i po narození dětí myji okna, dokonce častěji než dřív. A ne, výpary z Clinu fakt nebudou jedovaté. A co máš dělat? Uklidnit se, to dost pomůže. A pokud jsi běžně takto hysterická, bylo by fajn začít s nějakou terapií, abys nezpracovanými úzkostmi negativně neovlivnila život svého dítěte.