Proč prádlo ztrácí vůni po usušení?
Ahojte mevite co muze byt pricina?
Pradlo po vytazeni z pracky voni, jak uschne tak zesmradne.
Filtr pracky je ok
Nekuracka domacnkst
Pradlo schne v trple takze ne 4 dny v 13° byte.
Vubec nevim cim to
všechno je v poradku, po vyprani to voni ajak to schne tak to proste zesmradne
to by to smrdelo uz po vytazeni z pracky ne?
@hanka_12345 to je asi pravda. Já vím, že mi tak smrděly ručníky po uschnutí. Pak jsem zjistila, že to je tím, že tam dávám aviváž ( zkraje osamostatnění se😁🙈)
A smrdí celé nebo v záhybech, kolem gumiček v pase atd? Na kolik pereš, v jakém prostředku? Tipla bych, že hůř prosychá a zatuchne nebo pereš v gelu, pořádně se to nevypere a zatuchne. 🤔
@hanka_12345 vyzkoušej tekutý SANYTOL na prádlo, přidáš ke gelu nebo prášku místo aviváže. Je to dezinfekce na praní. Mně tak pomohl na ručníky. A teď ho používám jen občas. Držím pěsti, ať to pomůže. 🍀
Přeplněnost pračky, nízká teplota... jednou za čas neuškodí prádlo 60°C. Taky věšet co nejdříve po vyprání. Pračku samotnou jednou měsíčně přeprat na 95, třeba s ručníkama.
Řekla bych, že zatuchne, protože kolem málo proudí vzduch. Já na to taky musím dávat pozor. Když susim v domě jaro, léto a podzim, kdy hodně větráme, tak žádný problém. V zimě, kdy min, tak to musím hlídat a programově otvírat okna právě i kvůli pradlu. Jinak mi taky zatuchne.
Může to dělat gel na nízkou teplotu.
Mě prádlo smrdělo, když jsem ho dávala do pračky moc a když jsem prala v gelu. Od té doby, co používám prášek, tak se nic takového neděje. Taky to může dělat hodně hustá aviváž. Jinak pračka může být i zanesená. Ze začátku, než jsme nechalie pračku vyčistit opravářem, mi prádlo smrdělo taky až po schnutí. Tehdy jsem používala gel a hustou aviváž. Ta hadička, kudy šel gel a aviváž z nádobky do bubnu, byla zaprasená a ucpaná. Hnus. Od té doby, na radu opraváře, dávám prášek přímo do bubnu a aviváž používám jen hodně tekutou. Poslední dobou hlavně Feeleco. Jednou za měsíc jsem pouštěla pračku s čističem na 95°C, aby se vyčistila. U nové pračky mám čistící program, ale mám jí teprve krátce, tak nebylo zatím třeba.
Přeplněná pračka, praní v gelu...od té doby, co nedávám narvanou pračku a peru v sypkém Arielu, tak mi prádlo voní luxusně. Jo a taky mi opravář pračku vyčistil komplet, takže i to pomohlo. A jako bonus mi dal radu, že se nemá prát v gelech a kapslích, zanáší to pračku.¨
A jak sušíš? když schne prádlo hodně dlouho a je třeba nahusto, tak taky může zasmrádnout.

@hanka_12345 a co samotný šuplík (dávkovač)? Vytáhla si, vyčistila? Vnitřek ze všech stran? Co buben, guma, těsnění, vše čisté?