icon

Proč prádlo ztrácí vůni po usušení?

hanka_12345
7. led 2025

Ahojte mevite co muze byt pricina?
Pradlo po vytazeni z pracky voni, jak uschne tak zesmradne.
Filtr pracky je ok
Nekuracka domacnkst
Pradlo schne v trple takze ne 4 dny v 13° byte.
Vubec nevim cim to

kubesovaadelka
7. led 2025

@hanka_12345 a co samotný šuplík (dávkovač)? Vytáhla si, vyčistila? Vnitřek ze všech stran? Co buben, guma, těsnění, vše čisté?

hanka_12345
autor
7. led 2025

všechno je v poradku, po vyprani to voni ajak to schne tak to proste zesmradne
to by to smrdelo uz po vytazeni z pracky ne?

kubesovaadelka
7. led 2025

@hanka_12345 to je asi pravda. Já vím, že mi tak smrděly ručníky po uschnutí. Pak jsem zjistila, že to je tím, že tam dávám aviváž ( zkraje osamostatnění se😁🙈)

prejeta_zaba
7. led 2025

A smrdí celé nebo v záhybech, kolem gumiček v pase atd? Na kolik pereš, v jakém prostředku? Tipla bych, že hůř prosychá a zatuchne nebo pereš v gelu, pořádně se to nevypere a zatuchne. 🤔

margita_m
7. led 2025

@hanka_12345 vyzkoušej tekutý SANYTOL na prádlo, přidáš ke gelu nebo prášku místo aviváže. Je to dezinfekce na praní. Mně tak pomohl na ručníky. A teď ho používám jen občas. Držím pěsti, ať to pomůže. 🍀

mollyweasley
7. led 2025

Přeplněnost pračky, nízká teplota... jednou za čas neuškodí prádlo 60°C. Taky věšet co nejdříve po vyprání. Pračku samotnou jednou měsíčně přeprat na 95, třeba s ručníkama.

biciklissie
7. led 2025

Řekla bych, že zatuchne, protože kolem málo proudí vzduch. Já na to taky musím dávat pozor. Když susim v domě jaro, léto a podzim, kdy hodně větráme, tak žádný problém. V zimě, kdy min, tak to musím hlídat a programově otvírat okna právě i kvůli pradlu. Jinak mi taky zatuchne.

zlataberta
7. led 2025

Může to dělat gel na nízkou teplotu.

mishka87
7. led 2025

Mě prádlo smrdělo, když jsem ho dávala do pračky moc a když jsem prala v gelu. Od té doby, co používám prášek, tak se nic takového neděje. Taky to může dělat hodně hustá aviváž. Jinak pračka může být i zanesená. Ze začátku, než jsme nechalie pračku vyčistit opravářem, mi prádlo smrdělo taky až po schnutí. Tehdy jsem používala gel a hustou aviváž. Ta hadička, kudy šel gel a aviváž z nádobky do bubnu, byla zaprasená a ucpaná. Hnus. Od té doby, na radu opraváře, dávám prášek přímo do bubnu a aviváž používám jen hodně tekutou. Poslední dobou hlavně Feeleco. Jednou za měsíc jsem pouštěla pračku s čističem na 95°C, aby se vyčistila. U nové pračky mám čistící program, ale mám jí teprve krátce, tak nebylo zatím třeba.

jasminek2012
7. led 2025

Přeplněná pračka, praní v gelu...od té doby, co nedávám narvanou pračku a peru v sypkém Arielu, tak mi prádlo voní luxusně. Jo a taky mi opravář pračku vyčistil komplet, takže i to pomohlo. A jako bonus mi dal radu, že se nemá prát v gelech a kapslích, zanáší to pračku.¨

hojda
7. led 2025

A jak sušíš? když schne prádlo hodně dlouho a je třeba nahusto, tak taky může zasmrádnout.