Snížení stropu v místnosti. Zvyknu si?

7. čer 2023

Ahoj. Nezlobte se za anonym, nechci, ať si můj dotaz někdo spojuje s mým jménem 😔. Opravujeme starší dům a řemeslníci snižují stropy v místnostech o 15 cm. V ložnici a dětském pokoji byly stropy cca 280 cm, tak se v pokojích cítím příjemně. Ale...v obýváku byl strop cca 267cm a nyní po snížení o 15 cm tam na mě vše "padá", necítím se tam moc dobře. Obývák má rozměry cca 4,5x5 metrů a nová výška těch 2,50 metru. Holky, napište, prosím vás, vaše zkušenosti. Zvyknu si? Budu se tam cítit příjemně? Je to tak správně - na rozměry pokoje ta výška stropu? Já jsem z toho úplně nešťastná, i přemýšlím, že to nechám předělat🤔😞.
Děkuju za přečtení a rady, postřehy a možná i útěchu 😌

sasui1
7. čer 2023

Myslim si ze to je otazka zvyku. Mame podobne velky obyvak a nemam to sice zmerene...ale kdyz zvednu ruku a povyskocim (mam 172) tak se dotknu stropu...takze bude mit neco malo pres 2metry...jasne ze mistnost neni tak vzdusna jako by byla se skoro 3m stropem ale tim ze okna jsou na jih tak mame dost slunecno, nemam pocit ze to na me pada ☺️ ale bude to o zvyku...😉

uzivatelkapetra
7. čer 2023

Tak minimálně na energiích byste to měli poznat a měly by ty místnosti působit trochu menší, útulnější.
2,5m je normální rozměr a myslím, že je to o zvyku.

annk4
7. čer 2023

Nám se teda strop snížil od podlahy, ale je to taky cca 2,5m, stísněně si nepřipadám, ale jak píšou ostatní, je to o zvyku, jsem zvyklá na nižší strop z paneláku :D A výhodou je, že dosáhnu, abych vymetla pavučiny, když je nutno, plus výtopnost v zimě super.

aktakd
7. čer 2023

My mame 2, 40 a neprijde mi to nejak malo. Ale mame to tu vse dost otevreny, malo nabytku, hodne svetla, to asi taky dela dost.

lichozroutsudy
7. čer 2023

Zila jsem cely zivot v byte se stropem 3,2 m a poslednich cca 6 let bydlim v byte se svetlou vyskou 2,5 m. Padalo to na me ze zacatku hodne, ale uz jsem si zvykla. Takze to urcite jde. Ale obcas se mi i ted jeste zasteskne.

misadan11
7. čer 2023

Mame stropy 2.6 a citim se dobre...ale mam pres 190cm..znami maj klasiku 2.5 a prostorove taky v pohode... 2.5m je minimum u RD a navrhuje se uplne bezne...