icon

Jak cvičit diastázu po porodu bez terapeuta?

7. říj 2025

Zdravím všechny☺️
jsem po porodu 2 roky, a neustále mě bolela záda, a hlavně při mojí štíhlé postavě jsem měla nebo spíš mám, hrozně vypouklé bříško. Je to jak kdybych byla těhotná v 5 měsíci, furt jsem nevěděla čím to je, než jsem zjistila že mám diastázu. Co pomůže? Nějaké cvičení, a když ano jaké konkrétní? Chtěla bych se spíš obejít bez fyzioterapeuta pokud možno, tak budu ráda za nějaké rady. Děkuji

ele_nka
•
7. říj 2025

@anonym_autor dobrý fyzioterapeut je základ. Nemusíš k němu chodit dlouhodobě, ale aspoň pár sezení aby tě správně naučil cvičit.

dashyyy
•
8. říj 2025

Určitě si vzít na začátek, pár lekcí fyzio, aby tě to naučil správně. Člověk si pak může spíš uškodit

patypresdevaty
•
8. říj 2025

Pokud Ti jde o peníze, par hodin s fyzio Ti muze napsat i praktik na pojišťovnu. Ono toho je kolikrát potreba řešit vic nez jen diastazu jako takovou, takže je lepší nechat se někým omrknout a poradit se

rebe
•
8. říj 2025

Bez fyzio zo opravdu nejde. Většina cviků je založená na dýchání a mikropohybech, takže když to neděláš správně, tak necvičíš, ale prostě ležíš a dýcháš. A chce to pomoc s tím, abys začala vnímat, co máš při cvičení cítit. Pak už můžeš cvičit sama i cviky, které uvidíš na IG, protože budeš chápat ty principy.