Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 No zvlášť pokud si to najde starší člověk a tváří se to jako článek v novinách a vypadá to jako mezinárodní pomoc.
@marketka_m A to možná znamená, že už si nemusíš sama nic objednávat a bude ti to chodit automaticky. 😀 Já těmhle firmám nevěřím, zvlášť pokud mají zavádějící reklamu a z minulosti nějaké problémy, tak nepředpokládám,že se v nich najednou hne svědomí.
@marketka_m ano, tež jsem to četla, k ničemu se člověk nezavazuje, nicméně si myslím, že se snaží si získat dobré jméno...a za co, co dostaneš zdarma použijí údaje k marketingu, to je jasné, ale jinak bych za tím nic jiného nehledala...
@hojda ten můj příspěvek nebyl o tom co má kdo za lubem, ale o tom, že ten vit. D poskytuje zahraniční firma, přitom tady v ČR to nikoho nenapadlo. Min. se divím, proč třeba vit. D není dáván automaticky rizikovým skupinám v rámci nějaké prevence, to by smysl mělo, hlavně v česku, když tu se slunce moc toho vit. D nezískáš.
aspoň jednu včeličku, když ne dvě... :D https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ohrozenym-...
cituji z článku výše od Thona: "Navíc vakcína je v tuto chvíli schválena v podmíněném režimu, její účinky z dlouhodobého hlediska nejsou dostatečně prozkoumané. Zatím byla testována na řádově desítkách tisíc lidí a to pro vyhodnocení potenciálních rizik ještě není tak velké číslo. Nicméně je zcela na místě s její pomocí zachraňovat životy lidí, kteří by jinak s vysokou pravděpodobností zemřeli. Pro ty je indikovaná." Z toho je zřejmé, že platí to, že pro rizikové skupiny ten benefit převáží nad rizikem, ale u těch mladých a zdravých to není tak jisté, jsem ráda, že to konečně zase někdo řekl nahlas.
@marcicek84 ano to mohl, ale na druhou stranu stát ti to přece nezakazuje, klidně si vitamín D kup, to že pomáhá se ví, některé zdravotní pojišťovny mají programy na proplácení nákupu vitamínů.
@hojda přijdou ti rady typu "klidně si vitamín D kup" normální? Za prvé vůbec debatu tímto směrem nevedu, za druhé tady nikdo o tom, že by mu to někdo zakazoval, nic nepsal za třetí o preventivních programech zdravotních pojišťoven to též není žádná novinka. Takže ještě jednou, psala jsem o vit. D zdarma pro rizikové, vzhledem k tomu, že do této kategorie ani nespadám, je logické, že jsem ani neočekávala, že by mi někdo něco zdarma dal a zjevně jsem to ani nevyžadovala. Takže tvému příspěvku opravdu nerozumím, krom provokace, mně jeho jiný smysl nenapadá...
@marcicek84 hmm, tak to zase nechápeš. Nemluvím o tobě. Mluvím obecně a přístupu lidí, proč čekají, že to za ně udělá stát? Proč si prostě ten vitamín D nekoupí a když na něj nemají, ať využijí ty preventivní programy ze zdravotní pojišťovny. Proč by tohle měl stát řešit centrálně. Důležité je, abychom ty informace měli a s tím souhlasím, že tohle by mělo být zdůrazňováno, jako možné cesty prevence, ale čekat na to až to zařídí stát distribuci vitamínu D mezi rizikové , když to snadno vyřeším sám, tak to nechápu. Déčko už plno lidí bere, právě díky těmto informacím. Na co čeká zbytek nevím, až jim stát přiveze D-éčko pod nos a možná přidá i něco na zapíjení, ne?
@hojda tak možná někteří čekají, ale je lepší, aby stát pro tu ochranu rizikových dělal více, než to, co dělá teď. Takže i to déčko význam má.
@marcicek84 Jsou věci, které zvládne efektivněji a rychleji občan než stát. Stát má primárně řešit věci, které občas samostatně nezvládne, což je teď spíš očkování.
@hojda tak to máš naivní představy o tom, že s tím očkováním bude slavit nás stát úspěch, jelikož ani ty očkovací centra nemá jaksi vymyšlené...nehledě na nízkou ochotu lidí se očkovat...
@marcicek84 já nemám představu, že s očkováním bude stát slavit úspěch, já říká, že je to oblast, o kterou by se měl postarat.
https://zivotvcesku.cz/roman-prymula-sestavil-z... zebricek jak se lide nejcadteji nakazi koronou,hle na 5 miste je mluvebi s rouskou,tak uz vime,ze ta rouska nefunguje?
v polsku stále více lidí otevírá své podniky, soudy vyhrávají, viz kadeřník
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26666054,p...
@marketka_m to jsem uz nekde videla a nelze vylpucit,ze to tak k tomu smeruje,zatim nic nenasvedcuje opaku nebo k bodu zvratu...
@marketka_m o tom,ze ockovani budou pljeste vetsi hrozbou jsem uz psala a o tom,ze nesundaji rousky ani ockovani se uz vi,jelikoz by to roznaseli mezi druhe...
a toto je drsné tvrzení že za každou pandemii je farmaceutická firma
https://slovensko.hnonline.sk/2191049-fico-pre-...
Mohl by me nekdo (krome marci), prosim, vysvetlit, co se stane, az dostane nekdo ve volebni mistnosti nebo kulturnim dome anafylakticky sok? 🤔
@marge_s proc se nezeptas ve skupince,kdyz nechces abych reagovala,ty jsi fakt marna,ale tam nikdo nereaguje,vid
jinak samozrejme,ze bude zalezet,zda tam na takove pripady bude potrebne vybaveni,aby se situace zvladla
@95newmommy2020 dneska byla tiskovka.. nekoukala jsem ještě, ale jelikož na seznamu je ticho, jenom o papírnech se píše, takže si myslím že jedeme dál. a švýcaři dneska prodloužili stav do konce ÚNORA!!! takže očekávám že budeme na tom podobně.

@marcicek84 @marge_s v podmínkách píšou že se nezavazujete na další objednávky :D
@hojda možná firma jede na to, že si udělá dobrou reklamu...